PREVIEWS PICKS (DEC 09): Manga

You asked for it – Hell, you demanded it! – so here it is: Jingle Bell Manga Previews Picks, με τον οικοδεσπότη σας, Ανδρέα Μιχαηλίδη, ειδικό mangoλόγο! (sic, Άρης Κώτσης)

*Ahem*, συγχωρείστε μου το άνωθεν rant: απλά πάει καιρός που δεν έχω ασχοληθεί με Preview Picks (ακριβώς ένας χρόνος, in fact) και η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει μια βαθιά βουτιά στο DORK TOWER του John Kovalic τελευταία, οπότε… you know… (and if you don’t, googlάρετέ το, αξίζει τον κόπο). Σε κάθε περίπτωση, για να δούμε τι μας έχει η μαμά Ιαπωνία.

HELLSING VOL. 10 (Dark Horse, p. 42, $13.99)Hellsing10

Το πολυαναμενόμενο τέλος του βαμπιρικού έπους του Hirano: ένα τεράστιο ζέπελιν ετοιμάζεται να προσκρούσει στο κέντρο του Λονδίνου, οι δρόμοι έχουν ήδη βαφτεί με αίμα και τυλιχτεί στις φλόγες, δεν έχει μείνει άνθρωπος για άνθρωπο ζωντανός (καλά, εκτός από την Integra, αλλά το είδος της είναι διαπραγματεύσιμο) και όλα τα αγαπημένα μας τέρατα βρίσκονται σε μια κατακλυσμιαία, καταληκτική Battle Royale.

Vampire Hunter D - Reader GuideVAMPIRE HUNTER D READER’S GUIDE (Dark Horse, p. 43, $13.99)

Ο D, από cult φαινόμενο έχει φτάσει σχεδόν την ίδια δημοτικότητα στη Δύση με αυτήν που απολαμβάνει στην Ιαπωνία, με τις δύο του ταινίες να θεωρούνται πλέον κλασσικές και τις αρχικές νουβέλες να μεταφράζονται, να εκδίδονται και να προσαρμόζονται σε manga η μία μετά την άλλη. Η Dark Horse βγάζει τον απόλυτο οδηγό για τον κόσμο του D, με συνεντεύξεις, behind-the-scene πληροφορίες για τις ταινίες και άλλα καλούδια, όπως εικονογραφήσεις του Yoshitaka Amano και ένα ανέκδοτο short-story του δημιουργού Hideyuki Kikuchi, για ένα σύνολο 240 σελίδων.

CLAMP IN AMERICA SC (Del Rey, p. 224, $24.99)

Οι CLAMP είναι η διασημότερη κολεκτίβα manga artists παγκοσμίως, αποτελούμενη από 4 γυναίκες, οι οποίες έχουν πιάσει σχεδόν κάθε δυνατό genre στην καριέρα τους, ενώ ξεκίνησαν ως (yup, you guessed it) “φανζινούδες” (doujin, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς). Έχοντας υπογράψει διάσημες σειρές όπως το (ακόμη ανολοκλήρωτο) X/1999, τοClamp in America - Cover ANGELIC LAYER, το CARDCAPTOR SAKURA (του οποίου το anime γνωρίσαμε στην Ελλάδα ως ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗ), το TSUBASA CHRONICLES και πάρα πολλά ακόμα, θεωρείται ότι έβαλαν το επόμενο λιθαράκι για τη διάδοση του manga culture στη Δύση, μετά το DRAGONBALL, βάζοντας στο παιχνίδι τα κορίτσια των 90s. Σε αυτόν τον τεράστιο τόμο 368 σελίδων, που γιορτάζει την 20ή τους επέτειο, αναλύεται σε βάθος η καριέρα τους από την αρχή μέχρι σήμερα, περιλαμβάνονται συνεντεύξεις, εξαντλητική βιβλιογραφία, παρουσίαση της δημιουργικής του διαδικασίας και ένας Θεός ξέρει τι άλλο. Αν και κάποτε ήρθε η στιγμή που οι CLAMP με κούρασαν, στην τιμή αυτή I am so getting this, ακόμα και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.

X-Men - Misfits Vol. 1 - CoverWOLVERINE: PRODIGAL SON VOL. 1 GN και X-MEN: MISFITS VOL. 1 GN (αμφότερα Del Rey, p. 224, $12.99)

Επειδή έχω τη βιολογική ανάγκη να συμπεριλαμβάνω πάντα τουλάχιστον ένα “βατόμουρο” στα picks μου. Πώς φαίνεται ότι δεν έμαθαν τίποτα από τα X-MEN: RONIN και το MARVEL MANGAVERSE (OK, ίσως, ΙΣΩΣ να μην είναι τόσο χάλια, αλλά επιτρέψτε μου το right of prejudice)… Μπορείτε να δείτε preview pages από το WOLVERINE εδώ.

DOROHEDORO VOL. 1 (VIZ, p. 277, $12.99)Dorohedoro vol. 1 - Cover

Η νέα σειρά της Q Hayashida (MAKEN X ANOTHER), η οποία συνδυάζει sci-fi στοιχεία με μαγεία, προς δημιουργία ενός δυστοπικού steampunk μείγματος. Καλωσήλθατε στην “The Hole”, την πιο άθλια πόλη που υπήρξε, ενδεχομένως και θα υπάρξει ποτέ. Για αυτό και την έχει επιλέξει μια φατρία μάγων, ώστε να βρίσκει πειραματόζωα για τα ξόρκια της, προκαλώντας στα θύματα φρικτές παραμορφώσεις. Η Nikaido βρήκε τον Caiman με κεφάλι σαύρας και εκτεταμένη αμνησία, οπότε οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου τον αποκαταστήσουν την αρχική του κατάσταση. Μετάφραση: βρίσκουν και σκοτώνουν αρκετούς μάγους, μέχρι να βρουν τον σωστό. Ρίχνοντας μια ματιά στο σχέδιο εδώ, αποτελεί το recommendation μου για αυτόν τον μήνα, μαζί φυσικά με το…

PLUTO VOL. 8 (VIZ, p. 277, $12.99)

Ο τελευταίος τόμος της φανταστικής σειράς του Urasawa cum Tezuka και προτείνω να το παραγγείλετε δίχως καν να διαβάσετε το solicitation (ούτε cover δεν σας βάζω!), το οποίο έχει και ένα major spoiler. “It must be mine! HUZZAH!”

THE STORIES OF IBIS (VIZ, p. 280, $15.99)

Το βιβλίο (ξέρετε, αυτό με λέξεις – seriously, no pictures!) του Hiroshi Yamamoto μας βάζει σε έναν κόσμο όπου τα ανδροειδή έχουν αναπτύξει τον δικό τους πολιτισμό και η ανθρωπότητα αποτελεί πλέον μια μειονότητα. Ένας περιπλανώμενος παραμυθάς συναντά το όμορφο γυνοειδές Ibis, η οποία του αφηγείται επτά ιστορίες, προκειμένου να εξηγήσει το πώς η ανθρωπότητα έφτασε στην παρούσα κατάστασή της. Αν και η περιγραφή δεν οργιάζει από πρωτοτυπία, εμένα μου κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Πριν σας αφήσω επιτέλους στην ησυχία σας, ίσως θέλετε να ρίξετε και μια ματιά στις σελίδες 366 και 367, όπου ανακοινώνονται πλήρη Box Set των anime CLAYMORE και TRINITY BLOOD, σε blu-ray DVD, για τους μεσαιωνοπαθείς και βαμπιροπαθείς αντίστοιχα, προς $79.99 έκαστο, just in time for Christmas.