5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ – V.20 – The DC Special

Αυτές τις μέρες, δεν σταματούσαν να έρχονται οι ειδήσεις από την DC Comics, οπότε δεν ήθελε και πολύ σκέψη  ώστε να έχουμε στη στήλη ένα DC Special. Έτσι λοιπόν, γυρίζουμε στο continuity της Earth One με δύο νέα graphic novels, επιστρέφει ο Bruce Wayne δια χειρός Grant Morrison (ενώ ετοιμάζεται και ντοκιμαντέρ για τον συγγραφέα), η Wonder Woman φτάνει στα 600 τεύχη με τη γνωστή πλέον μέθοδο του renumbering, οι αναγνώστες του CBR καταλήγουν στα 75 iconic εξώφυλλα της DC, ενώ εξερευνούμε παράλληλα το θεσμό της διαδοχής από τη μια γενιά υπερήρωα στην επόμενη, με τη σειρά LEGACIES!

  • 1.  Επιστροφή στην Earth One…

…με δύο graphic novels, τα SUPERMAN: EARTH ONE και BATMAN: EARTH ONE, που θα διηγούνται τις πρώτες περιπέτειες των δύο αρχετυπικών υπερηρώων σε ένα all-new continuity πλαίσιο. Το SUPERMAN: EARTH ONE γράφει ο J. Michael Straczynski και σχεδιάζει ο Shane Davis, ενώ στο BATMAN: EARTH ONE, συναντάμε το δημιουργικό team των Geoff Johns στο σενάριο και Gary Frank στο σχέδιο. Μάθετε περισσότερα στο blog του DC Universe, The Source, ενώ για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τις αποκλειστικές συνεντεύξεις των Straczynski και Geoff Johns στο Ain’t It Cool News.

superman_leveledlores batman_fnl3

  • 2.  LEGACIES: Από τα 1930s στις μέρες μας

legacies-intΤι συνιστά μια υπερηρωική κληρονομιά; Τη διαδοχή ενός ονόματος και μιας στολής από τον ένα χαρακτήρα στον άλλο (συνήθως δε από την προηγούμενη γενιά στην επόμενη). Για το Μάιο του 2010, η DC ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας σειράς 10 τευχών με τίτλο LEGACIES που θα στέκεται σε εκείνες τις στιγμές του DC History, όπου ένας ήρωας “παραδίδει τα ηνία” στον επόμενο. Το σενάριο ανέλαβε ο θρυλικός συγγραφέας Len Wein, ενώ στο σχέδιο θα φιλοξενηθεί πλειάδα καλλιτεχνών με τους Andy και Joe Kubert να αναλαμβάνουν το πρώτο τεύχος. Για περισσότερο sample art του LEGACIES #1, κατευθείαν στο CBR.

 

  • 3.  O original Batman επιστρέφει τον Απρίλιο.

robwcavemanΠοια καλύτερη χρονική στιγμή για να υποδεχτούμε ξανά τον Bruce Wayne, από τη χρονιά που γιορτάζονται τα 75α γενέθλια της DC; Όπως δήλωσε ο συγγραφέας Grant Morrison που “τρέχει” τις περιπέτειες του Batman από το 2005, η σειρά 6 τευχών THE RETURN OF BRUCE WAYNE θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, ακολουθώντας τον Bruce Wayne σε ένα ταξίδι στον χρόνο. Καθώς κάθε τεύχος θα έχει και διαφορετικό σχεδιαστή,  στο #1, ο Chris Sprouse θα σχεδιάσει την ιστορία του Caveman/Viking Batman, ενώ στο #2 ο Frazer Irving θα ασχοληθεί με τον Witch-hunter Batman. Μέχρι τότε αρκεστείτε στα character designs του Andy Kubert που σας περιμένουν στο Newsarama, ενώ αν είστε fan του Grant Morrison, ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τον συγγραφέα, θα κάνει πρεμιέρα στο San Diego Comic Con τον ερχόμενο Ιούλιο, εσείς όμως μπορείτε να δείτε το demo trailer εδώ και τώρα!

  • 4. Εξακόσια (;) τεύχη Wonder Woman, ευκαιρία για γιορτή!

Μόνο που εδώ θα μου επιτρέψετε να μην επικεντρωθώ τόσο στην ανακοίνωση, όσο στο γεγονός ότι η πολιτική των μεγάλων εταιριών με το renumbering, έχει καταντήσει αυτό που λέμε σε άψογα ακαδημαϊκά… σκέτη αηδία! Οι πραγματικές προθέσεις δε των εταιριών, γίνονται περισσότερο διαυγείς από ποτέ, όταν η κίνηση να γίνει σούμα στην αρίθμηση ενός τίτλου, ενώνοντας volumes και στρογγυλεύοντας νούμερα, γίνεται σε τίτλους που δεν μπορούν να πάρουν τα πάνω τους, ακόμα κι αν τους γράφει το ίδιο το Άγιο Πνεύμα. Η είδηση λοιπόν είναι ότι το WONDER WOMAN #600 θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, ενώ για περισσότερη γκρίνια, με ολίγη ανάλυση για το θέμα του renumbering, θα βρείτε σε παλαιότερο άρθρο μου

wonderwoman600

  • 5. 75 εξώφυλλα από 75 χρόνια Ιστορίας

dciconic90Πριν από τρεις εβδομάδες, αναφέραμε σε αυτή τη στήλη τη λίστα του CBR με τα 75 εξώφυλλα που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, φωτίζουν τη συναρπαστική  πορεία της DC. Λεπτομέρειες για την κατάρτιση της λίστας μπορείτε να θυμηθείτε εδώ, ενώ για μια συνολική εικόνα δεν έχετε παρά να επισκευθείτε την τελική λίστα με τα 75 εξώφυλλα. (και ναι, το #1 είναι τόσο αναμενόμενο και προβλέψιμο, που πραγματικά αδυνατώ να σκεφτώ κάποιον αντίστοιχα προβλέψιμο παραλληλισμό).