5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ – V.21

Ο σκηνοθέτης των δύο πρώτων ταινιών X-MEN επιστρέφει με το X-MEN ORIGINS: FIRST CLASS, τα digital comics είναι πλέον πραγματικότητα για το Sony PlayStation, το CBR ολοκληρώνει τη λίστα του με τα 100 καλύτερα storylines όλων των εποχών, ο John Byrne μιλάει στο Graphic Novel Reporter, ενώ και τα 56 volumes του ONE PIECE βρέθηκαν ταυτόχρονα στο ιαπωνικό Top 200 των manga!

(Οι γιορτές έρχονται, και με κάποιον spooky τρόπο, τα Νέα αυτής της εβδομάδας είναι γεμάτα ευχάριστες ειδήσεις!)

  • 1. O Bryan Singer επιστρέφει στη σκηνοθεσία των X-Men…
X2_singer

X2: X-MEN UNITED (2003) του Bryan Singer

…με την ταινία X-MEN ORIGINS: FIRST CLASS! Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο Singer την Τετάρτη, σε συνεργείο του Myspace/Youstream, κατά την χολιγουντιανή πρεμιέρα της ταινίας AVATAR.

Ο Singer σκηνοθέτησε τις δύο πρώτες (και εξαιρετικές) ταινίες X-MΕΝ, το 2000 και το 2003,  αποχωρώντας από την τρίτη ταινία για να αναλάβει την κινηματογραφική επιστροφή του Superman. Την εμπορική επιτυχία της τρίτης ταινίας Χ-ΜΕΝ: LAST STAND, ακολούθησε η επιτυχία του Χ-ΜΕΝ ORIGINS: WOLVERINE, του πρώτου μιας σειράς side projects ταινιών, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί ένα “Wolverine spin-off” με πρωταγωνιστή τον Deadpool.

Παράλληλα, σύμφωνα με το περιοδικό VARIETY, o Singer δήλωσε:

“This is the formative years of Xavier and Magneto, and the formation of the school and where there[sic] relationship took a wrong turn. There is a romantic element, and some of the mutants from ‘X-Men’ will figure into the plot, though I don’t want to say which ones. There will be a lot of new mutants and a great villain.”

  • 2. Comics στο Sony PlayStation

Η πολυαναμενόμενη υπηρεσία  PlayStation Digital Comics είναι πλέον γεγονός από την Τετάρτη, με εκατοντάδες comics από εταιρίες όπως η Marvel, η Disney, η 2000 AD και η IDW Publishing, ενώ κάποιοι τίτλοι προσφέρονται για δωρεάν download. Όλες οι λεπτομέρειες, καθώς και η λίστα με τις σειρές και τα comics που διατίθενται,  μας περιμένουν στο PlayStation.blog

playstation_comics

  • 3. Τα 100 καλύτερα storylines στο CBR.

Ανάμεσά τους θα βρείτε από το “The Life and Times of Scrooge McDuck”, μέχρι το “Jimmy Corrigan, Smartest Boy on Earth” κι από το “Kree/Skrull War”, μέχρι το “V for Vendetta”. H συγκεκριμένη λίστα έχει τουλάχιστον μια καλή πρόταση για τον καθένα που θέλει να ανακαλύψει κάτι καινούριο και εγγυημένα καλό! Για το masterlist με τα 100 storylines, και φυσικά για να μάθετε ποιες ιστορίες καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις,  ακολουθήστε το link.

  • 4. Συνέντευξη John Byrne στο Graphic Novel Reporter…

…όπου μιλάει και την ιστορική συνεργασία του με τον Chris Claremont στο Uncanny X-Men, και για το πως ένα panel, όπως το διάσημο με τον Wolverine στον υπόνομο, μπορεί να κάνει κάποιους δημιουργούς να χάνουν το δάσος, κοιτώντας το δέντρο:

UncannyXMen132JohnByrneWolverine “The ‘Wolverine in the sewer’ shot is one of the few instances where, for a moment, my art outshone the stories Chris and I were crafting. Looking back, I think it might have been a first step on a slippery slope. Artists and writers alike began using phrases like ‘the money-shot,’ looking for that Big Picture that would grab the fans every issue, rather than looking for the Big Story that would build to a big punchline.”

Ολόκληρη η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του John Byrne στο Graphic Novel Reporter.

  • 5. Και τα 56 volumes του ONE PIECE στο ιαπωνικό Top 200 των manga!

one-piece-mangaΟι πωλήσεις για την εβδομάδα 7-13 Δεκεμβρίου, κατέγραψαν ένα μοναδικό  φαινόμενο: Όλα τα volumes (56 τον αριθμό) του πειρατικού manga ONE PIECE του Eiichiro Oda, βρέθηκαν ταυτόχρονα στη λίστα με τα 200 πρώτα σε πωλήσεις manga. Η εκδοτική Shueisha τύπωσε 2.85 εκατομμύρια αντίτυπα του volume 56, αριθμός που επίσης είναι ο μεγαλύτερος που τυπώθηκε ποτέ σε πρώτο printing ιαπωνικού manga. Περισσότερα στο Anime News Network.

Κι επειδή η ροή της ειδησεογραφίας “κόβει” από αρκετά ως πολύ μέσα στις γιορτές, τα 5 Πρόσφατα Νέα, θα επιστρέψουν πλέον με το νέο χρόνο. Στο ενδιάμεσο, συνεχίζουμε εδώ στο Comicdom.gr, την αντίστροφη μέτρηση για τα 100 comics της δεκαετίας, μπαίνοντας πλέον στην τελική δεκάδα, ενώ σύντομα θα αποκαλύψουμε και τις άλλες εκπλήξεις που περιλαμβάνει το αφιέρωμά μας στη δεκαετία που φεύγει-έφυγε. Κι όσο για την ειδησεογραφία, όλο και κάποιος από μας, θα’χει το νου του μήπως σκάσει κάτι σημαντικό.  Καλές γιορτές για όλους!