WHAT THINGS DO

Τελείωσαν οι γιορτές και μαζί με αυτές και τα δύο μεγάλα  projects που αποπειραθήκαμε εδώ στο Comicdom (το top 100 και οι ανασκοπήσεις της δεκαετίας) . Υποθέτω πως μετά από όλα αυτά τα μεγάλα κείμενα θα θέλατε κάτι πραγματικά καλό αλλά όχι τόσο word heavy για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά… Αν ναι, τότε έχω κάτι για εσάς….

Δεν είναι μόνο ο Rich Tomasso που μας δίνει τη δυνατότητα να διαβάσουμε ένα μεγάλο κομμάτι από τις νέες του δουλειές οnline. Κάτι ανάλογο κάνουν στο whatthingsdo.com κάποιοι άλλοι κορυφαίοι νέοι δημιουργοί…

O πολυβραβευμένος Jordan Crane (UPTIGHT, THE CLOUDS ABOVE, THE LAST LONELY SATURDAY) είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους δημιουργούς και το UPTIGHT ίσως η σημαντικότερη νέα σειρά των τελευταίων χρόνων… Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν είχατε διαβάσει τα comics του (συμπεριλαμβανομένων και των τευχών του UPTIGHT) μπορείτε τώρα να το κάνετε εντελώς δωρεάν και online…

O Sammy Harkham έγινε γνωστός σαν o editor μιας από τις πιο σημαντικές ανθολογίες της εποχής μας, του KRAMER’S ERGOT. Είναι επίσης και δημιουργός του comic CRICKETS (τις περισσότερες ιστορίες που δημοσιεύτηκαν εκεί μπορείτε να τις βρείτε και στο site) ενώ ήταν και ο υπεύθυνος για το τελευταίο TREEHOUSE OF HORROR.

Πέρα από αυτούς τους δύο, στο site στην αρχή συμμετείχε και ο Ted May (INJURY COMICS), o οποίος όμως τις τελευταίες μέρες λείπει από τη λίστα των δημιουργών που συμμετέχουν στο site (τα comics πάντως που είχε ανεβάσει μπορείτε να τα βρείτε εδώ), ενώ τη θέση του δείχνει να έχει πάρει ο Steve Weissman (CHAMPS, KID FIRECHIEF, MEAN).

Σας αφήνω λοιπόν να απολαύσετε κάποια κορυφαία comics από κάποιους δημιουργούς, οι οποίοι σημάδεψαν τη δεκαετία που πέρασε και που πιστεύω πως δείχνουν το δρόμο για το πού βρίσκεται το μέλλον των comics.