PREVIEWS PICKS (JAN2010): The “Green Pages”

OK, ίσως έχει και ένα-δυο “μπλεδάκια” που θεώρησα σημαντικά, αλλά τουλάχιστον δεν είναι από DC ή Marvel, οπότε λογικά είμαστε cool (Ε, κύριε Editor; Ε; Ε;).

Ahem, τέλος πάντων… Θα αποφύγω κι εγώ την πολυλογία, διότι το παρόν γράφεται ελαφρώς in breakneck fashion, αλλά πριν προχωρήσω στα ίδια τα picks, να στρέψω δυο λεπτά την προσοχή σας στο φετινό Free Comic Book Day (FCBD), που πέφτει 1η Μαΐου 2010, καθαρά και μόνο διότι στο παρόν PREVIEWS έχει τα διάφορα καλούδια: από αυτά σας προτρέπω να αναζητήσετε, όταν έρθει η ώρα, τα MOUSE GUARD/FRAGGLE ROCK (Archaia Entertainment), DOCTOR SOLAR/MAGNUS (Dark Horse), FRACTURED FABLES (Image), S.E. HINTON/FAME (Bluewater Productions), WEATHERCRAFT (Fantagraphics Books), RADICAL: BIGGER BOOKS! BIGGER VALUE! (Radical) και THE STUFF OF LEGEND/TE MORTAL INSTRUMENTS (Th3rd World Studios) (pg 18-23).

On to the Picks!

Dark Horse

THE GUILD #1 (of 3) (pg 32, $3.50)

Βασισμένο στην ομώνυμη internet σειρά (την οποία πρώτη φορά ανέφερε η Έλλη Μόκα) και γραμμένο από τη δημιουργό και σεναριογράφο του, Felicia Day, το GUILD εξιστορεί τις online και off-line περιπέτειες μιας παρέας internet gamers (του WORLD OF WARCRAFT), με αστείρευτο χιούμορ, τόσο γύρω από την κουλτούρα του internet, όσο και γύρω από τα RPG. Το comic αφηγείται την, άγνωστη μέχρι τώρα ακόμη και στη σειρά, ζωή της Cyd πριν γίνει gamer, το πώς γνώρισε του συμπαίκτες της και πώς, τελικά, αναπτύχθηκε η φιλία τους. Πιθανώς το pick of the month για μένα.

CONAN VOL. 8: BLACK COLOSSUS (pg 40, $ 24.99)

Συλλογή των εξαιρετικών CONAN THE CIMMERIAN #8-13, όπου έλαβε χώρα το ομώνυμο storyline.

SUPERSIZED: STRANGE TALES FROM A FAST-FOOD CULTURE (pg 51, $12.99)

Αυστηρά για τους ανθρώπους που άντεξαν (ή λάτρεψαν) το SUPER SIZE ME, το οποίο έγραψε, σκηνοθέτησε και στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Morgan Spurlock, σεναριογράφος του παρόντος comic. Το artwork συνεισφέρουν ο Lukas Ketner, Tony Millionaire, Ron Chan, Ron English κ.α. Το απόλυτο συνοδευτικό comic για την ταινία, με υλικό που, τελικά, δεν βρέθηκε στο τελικό μοντάζ.

Image

VIKING VOL. 1: THE LONG COLD FIRE HC (pg 155, $ 24.99)

Τα πρώτα τέσσερα τεύχη του εξαιρετικά γραμμένου και αισθητικά πανέμορφου comic των Ivan Brandon και Nic Klein, με θέμα τον νορβηγικό υπόκοσμο του 9ου Αιώνα μ.Χ.

“Green” As Alien Blood

TWILIT #1 (Antarctic Press, pg 192, $3.99)

Ίσως η δεύτερη πιο σωστή αντιμετώπιση του TWILIGHT (η πρώτη είχε τον Blade να στέκεται πίσω από το ζευγαράκι). Το βασικότερο πρόβλημα των χασικλήδων βρικολάκων του comic είναι ότι έχουν ανάγκη έναν κολλημένο με τα furries που νομίζει ότι είναι λυκάνθρωπος, για να φροντίζει τις λάμπες UV που θρέφουν τον μπάφο τους. Α, και καμιά φορά τα τσουγκρίζουν με κανονικούς λυκανθρώπους, αλλά τίποτα που δεν μπορεί να λύσει μια καλή ηλεκτρική σκούπα.

THE GOVERNATOR #1 (Antarctic Press, pg 193, $3.99)

“Vote for me if you want to live”, λέει σφίγγοντας τα (παρελθόντα) μούσκουλά του ο Ahnuld. Το βάζω εδώ καθαρά για το fun value, για να ξέρετε ότι υπάρχει εκεί έξω, βρε αδερφέ!

FEVRE DREAM #1 (of 10) (Avatar Press, pg 204, $3.99)

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του George R.R. Martin, το FEVRE DREAM είναι μια ιστορία με βρικόλακες στα bayou του αμερικανικού νότου του 19ου Αιώνα, με αγώνες ατμόπλοιων στον Μισισιπή, με όχημα τη συμφωνία ενός ξεπεσμένου καπετάνιου, του Abner Marsh, με τον μυστηριώδη Joshua, για την κατασκευή του σπουδαιότερου ποταμόπλοιου που είδε ποτέ ο Νότος… του Fevre Dream.

SPARTACUS VOL. 1 TPB (DDP, pg 233, $18.99)

Το παραθέτω με επιφύλαξη, με αφορμή τα δύο πρώτα επεισόδια της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς, τα οποία ήταν απίστευτα. Στον πρώτο αυτόν τόμο από τους Steven DeKnight, Jimmy Palmiotti και Miranda Kwok, με artwork των Adam Archer, Dexter Soy και Allan Jefferson, εξιστορείται το παρελθόν ορισμένων από τους μονομάχους που πλαισιώνουν τον κεντρικό ήρωα, όπως ο Arkadios, οι δίδυμοι Decimus και Tiberius, ο Καρχηδόνιος Barca, ο Έλληνας Theokles και ο Νουμίδιος Doctore.

GREEN HORNET #1 (of 10) (Dynamite Entertainment, pg 238, 3.99)

Η αναβίωση του θρυλικού ήρωα της δεκαετίας του ’30 από τους Kevin Smith (σενάριο) και Jonathan Lau (σχέδιο), with a few twists: κατ’ αρχήν, εδώ ο Kato είναι γυναίκα. Κατά δεύτερον, το σενάριο βασίστηκε στο αχρησιμοποίητο κινηματογραφικό σενάριο του Smith. Τρίτον, δεδομένου του δεύτερου, το σενάριο του comic έχει ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην εταιρεία, άρα, θεωρητικά, δεν θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

THE COMPLETE ALICE IN WONDERLAND VOL. 1: ALICE’S ADVENTURES HC (Dynamite Entertainment, pg 243, $ 14.99)

Μετά από μεταφορές με ψυχωτικά κοριτσάκια, axe-wielding γκόμενες με βυζιά που αψηφούν τη βαρύτητα, η Αλίκη επιστρέφει στις κλασσικές της περιπέτειες, δια χειρός Leah Moore και John Reppion, σε σχέδιο της Erica Awano.


IT WAS THE WAR OF THE TRENCHES GN (Fantagraphics Books, pg 256, $ 24.99)

Ο Α’ Παγκόσμιος, Πόλεμος είναι γνωστός και ως “Πόλεμος των Χαρακωμάτων”, και ενέπνευσε βιβλία όπως το ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και το ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ. Ο σύγχρονος βετεράνος των comics, Jacques Tardi, έρχεται και προσθέτει στη λογοτεχνία αυτή 128 σελίδες εξιστόρησης της καθημερινής ζωής στα χαρακώματα, αντιπαραβάλλοντάς την με τις αποφάσεις των γενικών στρατηγείων και των κυβερνήσεων και ασκώντας δριμεία κριτική στην εξευτελιστική εκμετάλλευση ζωών στο όνομα του πατριωτισμού.

DARK SHADOWS: THE COMPLETE SERIES VOL. 1 HC (Hermes Press, pg 258, $49.99)

To πρώτο σε μια σειρά remastered reprints της Gold Key Comics από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, της σειράς comics που συνόδευε την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον βρικόλακα Barnabas Collins (σε σενάριο Donald Arneson και Arnold Drake, με σχεδιαστή τον Joe Certa)!

DRAGON AGE #1 (IDW, pg 259, $3.99)

Υποπτεύομαι πως αυτό θα είναι το βατόμουρο του μήνα, δεδομένου του πόσο κακά adaptations γίνονται στα video games (π.χ. στο WORLD OF WARCRAFT), αλλά δεδομένης της επιτυχίας του παιχνιδιού, αξίζει να γνωρίζετε την ύπαρξή του.

SHINY BEASTS GN (King Hell, pg 272, $16.95)

Μια ανθολογία εννέα ιστοριών του Rick Veitch, από την εποχή του EPIC MAGAZINE, όλες στο μοναδικό painted style του δημιουργού, εκ των οποίων μία σε συνεργασία με τον Alan Moore και μια άλλη με τον Stephen Bissette.

SLAINE: DEMON KILLER TPB (Rebellion, pg 283, $25.99)

Η Θεά Γη στέλνει τον Slaine στην εποχή των πρώτων επεκτατικών πολέμων των Ρωμαίων εναντίον των Βρετανών, για να βοηθήσει την Πολεμίστρια-Βασίλισσα Boudicca, όπου τον περιμένει ένας γνώριμος εχθρός στο πρόσωπο του δαίμονα Elfric.

H.P. LOVECRAFT’S CALL OF CTHULHU GN (Transfuzion Publishing, pg 296, $9.99)

Με μεγάλη πιστότητα στο πρωτότυπο κείμενο του μεγάλου συγγραφέα (ακόμα και στην αφήγηση από τρεις διαφορετικές οπτικές), ο Ελβετός Michael Zigerlig προσαρμόζει και εικονογραφεί το κλασσικό αριστούργημα τρόμου σε 72 σελίδες. Δείτε περισσότερα preview pages εδώ.

Call of Cthulhu - Interior Art.