PREVIEWS PICKS (JAN2010): The Manga Stuff

Πριν πάρω το PREVIEWS στα χέρια μου, είχα ακούσει ότι είναι τίγκα στα καλούδια αυτό το μήνα. Προετοιμάστηκα, λοιπόν, ψυχολογικά, έκλεψα και ένα δυο χρυσά δόντια από τον παππού και αφού πήρα τα απαραίτητα σύνεργα, καφέ, τσιγάρα και καλή παρέα (οι ανήλικοι, παρακαλώ, αντικαταστήστε τον καφέ και τα τσιγάρα με κάτι άλλο), ξεκίνησα την ανάγνωση. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον απογοητεύτηκα. Πιστεύω ότι έχουν υπάρξει μήνες με πολύ περισσότερα πράγματα και έχοντας μόλις γράψει αυτή την πρόταση, ελπίζω να μη μας διαβάζει κανείς από την εφορία και θέλει να δει από κοντά το συντάκτη του Comicdom που απογοητεύτηκε επειδή δεν θα ξοδέψει χρήματα.  Μεταξύ μας, manga δεν είδα πολλά που να μου τραβήξουν την προσοχή. Ωστόσο, έχω κανά δυο πραγματάκια να σας προτείνω…

CHOBITS OMNIBUS BOOK 2 (Dark Horse, pg 56, $24.99)

Δεν είναι νέα κυκλοφορία, αλλά επειδή μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που να μην έχουν πάρει χαμπάρι ότι η Dark Horse αποφάσισε να κυκλοφορήσει το CHOBITS σε χορταστική έκδοση (λέγε με omnibus), είπα να σας το πω. Παρεμπιπτόντως, όσοι έχετε βαρεθεί να ακούτε για την Chi και το “πώς παίρνει μπρος”, αλλά δεν καταλαβαίνετε, αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρεία να ενημερωθείτε. Τρεις τόμοι, 720 σελίδες, πολύ συμφέρουσα τιμή. Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην το παραγγείλετε.

BAKUGAN BATTLE BRAWLERS: EVO TOURNAMENT GN (Del Rey, pg 246, $7.99)

Αν απορείτε γιατί αποφάσισα να συμπεριλάβω και το συγκεκριμένο στις προτάσεις μου για αυτό το μήνα, μάλλον δεν έχετε μικρά ανηψάκια και είστε ευτυχισμένοι. Αν, πάλι, έχετε βρεθεί πολιορκημένοι από ένα τσούρμο μικρά παιδάκια που σας λένε ένα σωρό ακατανόητες ορολογίες, όπως  “μεταλλική κάρτα εισόδου” και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, θα πρέπει να με ευχαριστείτε, διότι σας έχω έναν τρόπο, αφ’ ενός να σας αφήσουν ήσυχους, αφ’ ετέρου να τους δώσετε ένα ωραίο ξεκίνημα στο “άθλημα”. Δεν ξέρω αν είναι καλό, δεν έχω ιδέα πώς είναι το σχέδιο ή το σενάριο, αλλά ξέρω ότι έχει γίνει μόδα.

MAIDEN ROSE VOL. 1 (DMP/June, pg 249, $6.95)

Ο πόλεμος είναι πολύ σκληρός. Δε σου φτάνει που, ανά πάσα στιγμή, κινδυνεύει η ζωή σου, δε σου φτάνει που απλά, καθημερινά πράγματα, όπως ένα ζεστό μπάνιο, ξαφνικά φαντάζουν πολυτέλειες, δε σου φτάνει που βρίσκεσαι σε μια διαρκή μάχη με τις ηθικές σου αξίες, έχεις και τους υπόλοιπους στρατιώτες να σε χλευάζουν και να σου φέρονται άσχημα γιατί έκανες το λάθος να ερωτευτείς ένα συνάδελφό σου. Όχι, σοβαρά μιλάω. Yaoi είναι.

.HACK//4KOMA (Tokyopop, pg 293, $12.99)

Τα 4koma μας αρέσουν. Τις περισσότερες φορές, είναι αστεία, ενώ το γεγονός ότι είναι μικρά στριπάκια, τα κάνει ιδανικά για τις περιπτώσεις που δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά θέλουμε να διαβάσουμε κάτι στα πεταχτά.

Για το συγκεκριμένο, όμως, δεν μπορώ να πω και πολλά πράγματα. Η σειρά //HACK είναι από τις πιο μπερδεμένες που έχω δει ποτέ και αυτό, όχι για την πολυπλοκότητα του σεναρίου, αλλά γιατί έχουν βγει δεκάδες spin-off, κάποια μέρη της ιστορίας εξηγούνται σε παιχνίδια και άλλα σε νουβέλες, και γενικά μου φαίνεται δύσκολο να έχει κανείς ολοκληρωμένη εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει. Όσοι, παρ’ όλα αυτά, έχετε διαβάσει κάτι στο παρελθόν, τολμήστε το.

HOUSE OF FIVE LEAVES VOL. 1 (Viz, pg 301, $12.99)

Κατ’ αρχάς, το συγκεκριμένο ανήκει στη σειρά Viz Signature, κάτι που το κάνει αυτόματα αξιόλογο και, για μένα προσωπικά, είναι αρκετός λόγος να το παραγγείλω. Επιπλέον, μπορείτε να πάτε στο site της VIZ και να διαβάσετε ένα preview. Εγώ το έκανα, αφού είχα κάνει την παραγγελία μου, και μπορώ να πω ότι καλά έκανα, γιατί ό,τι διάβασα μου άρεσε. Πρόκειται για την ιστορία ενός σαμουράι που έχει χάσει τον αφέντη του, και παρ’ όλο που είναι πολύ ικανός με το σπαθί του, μάλον παρα-είναι καλός (μην σας πω και αγαθός) ,κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει δουλειά. Αναγκάζεται, λοιπόν, να κάνει το σωματοφύλακα του αρχηγού μιας συμμορίας που ονομάζεται Five Leaves.

Κλείνοντας, να σας θυμίσω ότι σε αυτό το PREVIEWS υπάρχει ακόμα ο δέκατος τόμος του BLACK JACK, από την Vertical Inc., οπότε όσοι παρακολουθείτε τη σειρά, μην ξεχαστείτε.