Stan Lee Sensei Ogenki Desu Ka

Image via Wikipedia

Νομίζω ότι ο θείος Σταν δε χρειάζεται συστάσεις. Επειδή όμως δεν έχει σημασία τι νομίζω εγώ, όπως φρόντισε πρόσφατα η μοίρα να μου υποδείξει (είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία, μπορεί να την πω κάποια άλλη στιγμή), πρέπει να σας πω ότι δικαιολογία θα είχατε μόνο εάν έχετε ορκιστεί να μην διαβάζετε τίποτε άλλο εκτός από manga. Προσέξατε ότι είπα “είχατε” και όχι “έχετε” έτσι; Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, θα σας παραπέμψω στην Wikipedia, όπου μπορείτε να διαβάσετε μερικά πράγματα για τον κύριο της διπλανής φωτογραφίας και να σταματήσετε να αναρωτιέστε ποιός είναι και γιατί μπορεί να χαμογελάει, όταν όλοι οι ηλικιωμένοι που γνωρίζετε είναι μέσα στη μαυρίλα.

Αφού λοιπόν επιστρέψατε από την ανάγνωση, ή αφού σταματήσατε να γελάτε με αυτούς που επέστρεψαν από την ανάγνωση (πράγμα πολύ κακεντρεχές εκ μέρους σας, θα έπρεπε να ντρέπεστε), να σας πω ο Mr. Marvel αποφάσισε να εξαλείψει τις πιθανότητες να μην έχει δει κάποιος το όνομά του. Αυτό, μεταφράζεται στο ότι ο Stan Lee έχει γράψει σενάριο για manga. Ναι, καλά διαβάσατε, φίλοι της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου, πλέον κι εσείς θα συναντάτε το όνομα του (wow… παραλίγο να γράψω το “του” με κεφαλαίο…), ενώ όταν αποφασίσει να επεκταθεί και στα BD, δεν θα υπάρχει κανείς μα κανείς στο σύμπαν που να μην τον γνωρίζει.

Τα μεγάλα κεφάλια στη Viz έφεραν σε επαφή τον Stan Lee και τον Hiroyuki Takei (τον δημιουργό του SHAMAN KING)  και τους πρότειναν να συνεργαστούν. Το αποτέλεσμα ήταν το ULTIMO ή, όπως είναι ο πλήρης τίτλος του, MECHANICAL BOY: ULTIMO. Η ιστορία μιλάει για δυο “μηχανικά αγόρια” (κοινώς ανδροειδή), τον Ultimo και τον Vice, τα οποία κατασκευάστηκαν από έναν επιστήμονα, τον Dr. Dunstan, πριν από περίπου χίλια χρόνια. Ο Ultimo υποτίθεται ότι είναι η ενσάρκωση του καλού, ενώ ο Vice του κακού και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην τελική μάχη της ανθρωπότητας.

Κάντε κλίκ και θα δείτε ότι ο Dr.Dunstan είναι ο Stan Lee!

Εντελώς μεταξύ μας, αυτό δεν είναι καινούργιο νέο. Ο πιλότος της σειράς, δημοσιεύτηκε σε μια ειδική έκδοση του JUMP SQ τον Απρίλιο του 2008, ενώ στην Αμερική εμφανίστηκε στο Shonen Jump τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Αυτό που είναι όμως νέο, είναι ότι το ULTIMO έκανε την εμφάνισή του και στα ράφια. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα από τη Viz και να δείτε ένα preview. Δεν ξέρω να σας πω αν θα είναι καλό, από το preview που είδα δεν θέλω ακόμα να βγάλω συμπέρασμα, αλλά λέω να του ρίξω μια ματιά. Όπως και να ‘χει, είναι θείος Stan…