5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ – V.24

O John Romita Jr. στη νέα σειρά Avengers, ο Stan Lee δοκιμάζει τις -ανεξάντλητες- δυνάμεις του στα manga, ο δημιουργός του διάσημου comic-strip CALVIN AND HOBBES σπάει τη σιωπή του (σ.σ. πάντα ήθελα να γράψω αυτό το τσιτάτο), το Newsarama εξετάζει τη δεκαετία που το Hollywood αγάπησε τα comics κι αυτά ενώ ο Tony Aviva (colourist της σειράς THE BOYS) “παραδίδει μαθήματα” coloring. Διαβάζετε τα 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, την εβδομαδιαία στήλη που φιλοδοξεί ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις, τουλάχιστον να παρουσιάζει αυτές που έχουν ενδιαφέρον για τους λίγους.

  • 1. Ο JOHN ROMITA JR ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ AVENGERS

Πολύ σπάνια θα διαβάσετε από αυτή τη στήλη, την είδηση ότι κάποιος σχεδιαστής αναλαμβάνει regular σε δημοφιλή τίτλο. Επιτρέψτε μου όμως αυτή να είναι μια από τις εξαιρέσεις, για τους ακόλουθους λόγους: – O John Romita Jr. θα βρίσκεται στις 16, 17 και 18 Απριλίου στο Comicdom Con Athens 2010, οπότε πλέον θα έχουμε την ευκαιρία να τον “ανακρίνουμε” και για τη συμμετοχή του σε έναν ακόμα πρωτοκλασάτο τίτλο της Marvel! – Είναι η πρώτη φορά που ο John Romita Jr. αναλαμβάνει να σχεδιάσει τον συγκεκριμένο ιστορικό τίτλο. – Η Marvel στέλνει σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες μέρες δελτία Τύπου, όπου σε σχέδιο John Romita Jr, αποκαλύπτεται και έναν Avenger που θα συμμετέχει στη νέα σύνθεση. Όπως μάθαμε την περασμένη εβδομάδα, των νέων Avengers θα ηγούνται οι big three (Captain America, Iron Man και Thor), δεν γνωρίζουμε όμως αν πίσω από τη μάσκα του Cap θα βρίσκεται ο Steve Rodgers ή ο Bucky Barnes. Δείτε τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της σύνθεσης και βάλτε στοιχήματα για το ποιοι θα μπορούσαν (ή ποιοι θα θέλατε) να είναι οι υπόλοιποι…

  • 2. STAN LEE GOES MANGA

Η είδηση δεν είναι καινούρια –όπως αναφέρει και ο Κώστας Λαμπρόπουλος στο εκτενές άρθρο του– αλλά καθώς τώρα κυκλοφόρησε το πόνημα, όλοι ξαναθυμηθήκαμε ότι ο Stan Lee, ο άνθρωπος που κατόρθωσε να εξαντλήσει μέχρι τελικής σταγόνας τη δεξαμενή της φήμης του, αυτή τη φορά γράφει manga! Εν συντομία, οι κύριοι στη Viz έφεραν σε επαφή τον Stan Lee και τον Hiroyuki Takei (SHAMAN KING) και το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν το MECHANICAL BOY: ULTIMO. Η ιστορία μιλάει για δυο ανδροειδή, τον Ultimo και τον Vice, τα οποία κατασκευάστηκαν από έναν επιστήμονα. Δείτε ένα preview στο site της Viz και βγάλτε την ετυμηγορία σας.

  • 3. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ CALVIN AND HOBBES

Δεκαπέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση του διάσημου comic-strip, CALVIN AND HOBBES, ο δημιουργός του Bill Watterson, βγαίνει από την απομόνωσή του και παραχώρει στο cleveland.com μια σύντομη, αλλά άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τον αντίκτυπο και την “κληρονομιά” της δουλειάς του. Από αυτή ξεχωρίζει -δίχως άλλο- το παρακάτω απόσπασμα, όπου εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τον τερματισμό του strip, σε μια εποχή που αυτό βρισκόταν στο απόγειό του:

“It’s always better to leave the party early. If I had rolled along with the strip’s popularity and repeated myself for another five, 10 or 20 years, the people now ‘grieving’ for Calvin and Hobbes would be wishing me dead and cursing newspapers for running tedious, ancient strips like mine instead of acquiring fresher, livelier talent. And I’d be agreeing with them. … I think some of the reason Calvin and Hobbes still finds an audience today is because I chose not to run the wheels off it.”

  • 4. MIA ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ COMICS

Σαφώς τέτοιου είδους ταινίες έβγαιναν και πριν τα 00s, το βάσιμο point όμως της αρθρογράφου του Newsarama, Vaneta Rogers, είναι ότι την δεκαετία που πέρασε το Hollywood έδωσε μεγάλη βάση σε ιστορίες και χαρακτήρες που προέρχονται από τα comics. Διαβάστε εδώ το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις επαγγελματιών και από τους δύο χώρους, και κάνει μια γρήγορη επανάληψη σε όσα ξέρουμε για το άμεσο μέλλον. Πάντως αν βιάζεστε να μάθετε το συμπέρασμα που προκύπτει για το μέλλον αυτών των ταινιών, σκεφτείτε το προφανές και θα έχετε πέσει μέσα!

  • 5. Ο COLORIST ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ THE BOYS ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ VIDEO TUTORIALS

Για όλους τους επίδοξους colorists εκεί έξω, αλλά και για όσους χαζεύουμε τη διαδικασία χρωματισμού ενός comic, ο Tony Aviva, colorist της σειράς THE BOYS (Garth Ennis-Darick Robertson) έχει ανεβάσει στο youtube, τρία εξαιρετικά βιντεάκια, συνολικής διάρκειας περίπου 23 λεπτών. Enjoy!