Tony Harris Week @ Newsarama

Ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ως προς την τεχνοτροπία του και σταθερούς (μερικές φορές μέχρι αηδίας) σχεδιαστές του χώρου, ο Tony Harris, αποτελεί εδώ και μερικές ημέρες το επίκεντρο ενός αφιερώματος στο Newsarama, με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία ενός art book με το όνομά του στον τίτλο.

Το συγκεκριμένο art book ονομάζεται TONY HARRIS: ART AND SKULLDUGGERY και αναμένεται τον ερχόμενο Μάρτιο από την IDW και τη Desperado.

Στο Newsarama, λοιπόν, φιλοξενούνται ήδη τέσσερα αποσπάσματα από μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Harris. Στο πρώτο μιλά για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, αλλά και για όσα προηγήθηκαν αυτής, στο δεύτερο για τους καλλιτέχνες που θαυμάζει και τον έχουν επηρεάσει, στο τρίτο για τις μεθόδους που ακολουθεί στη δουλειά του και στο τέταρτο για τη σημερινή δουλειά του στο EX MACHINA και τη συνεργασία του με τον Brian K. Vaughan.

Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που λέει ο Harris, στις συγκεκριμένες συνεντεύξεις, είναι η ιστορία για την πρώτη δουλειά που εξέδωσε (ένα ασπρόμαυρο self-published τεύχος με πρωταγωνιστή τον Blade) και τους μπελάδες που του έφερε με τη Marvel, το γιατί τον βοήθησε τόσο πολύ το γεγονός ότι όταν ήταν μικρός δε διάβαζε comics, διάφορες ιστορίες από την καριέρα του σε comics όπως τα STARMAN και EX MACHINA, αλλά και τη διαδικασία που ακολουθεί όταν δημιουργεί.

Αν έχετε έστω σε υπόληψη τη δουλειά του Harris (δε μπορώ να φανταστώ κάποιον να μην την έχει καν σε υπόληψη) ρίξτε μια ματιά στις συνεντεύξεις και έχετε και το νου σας για το TONY HARRIS: ART AND SKULLDUGGERY. Αν πάλι δε σας έπεισα, ταυτόχρονα με την Tony Harris Week, το Newsarama έχει και JMS Week, οπότε ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά εκεί…