COMPLEX ACTIONS [E-STRIP JOINT #2]

Για το επόμενο νούμερό μας, σας παρουσιάζουμε την εκπληκτική, μοναδική, σ—ωπ, φρένο. Παρασύρθηκα από το “strip joint” και όπως ξέρει οποιοσδήποτε έχει περάσει από ένα τέτοιο έστω και για 5 λεπτά, η αρχή της παραγράφου εκεί ακούγεται συνεχώς σαν χαλασμένος δίσκος σε πικάπ, με το αντίστοιχο όνομα και “ιδιαίτερο” χαρακτηρισμό στο τέλος της. But I digress, διότι είμαι αφόρητα ξενυχτισμένος αυτές τι μέρες, καθότι όλη αυτή η εβδομάδα είναι μια σειρά από απανωτά deadlines.

Έτσι, σήμερα δεν θα μπούμε στα πολύ βαθιά και θα περιοριστούμε να πλατσουρίσουμε στο διαδικτυακό χιούμορ του COMPLEX ACTIONS, το οποίο, όπως περήφανα δηλώνει, είναι “By Gamers, For Gamers” (ανάμεσα σε άλλα χαριτωμένα τσιτάτα που εμφανίζονται περιοδικά κάτω από το header).

Όπως ενδεχομένως να φαντάζεστε λοιπόν, το συγκεκριμένο webcomic είναι αρκετά target group-specific, περιλαμβάνοντας πολλά αστεία γύρω από MMORPG (μην με βάζετε να το εξηγώ τώρα: σκεφτείτε το WORLD OF WARCRAFT), Pen & Paper RPG (σκεφτείτε πολύεδρα ζαράκια και τόνους βιβλία), καθώς και μερικά από άλλες περιοχές του popular (ή όπως προτιμώ εγώ, γιατί έτσι είναι) geek culture, όπως STAR TREK, anime, ταινίες με ιδιαίτερο hype και φυσικά, PC Games εκτός από τα MMO. Κατά περίπτωση, τα strips αντιπαραβάλλουν τους δημιουργούς με τις online personas τους ή εμφανίζουν στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους, πάντοτε όμως σε χιουμοριστικό κλίμα.

Εντάξει, εντάξει… το παραδέχομαι: το COMPLEX ACTIONS είναι as guilty as pleasures go, όχι μόνο διότι αγγίζει τη δική μου geek ψυχοσύνθεση, αλλά και για δύο άλλους, πολύ σημαντικούς λόγους. Πρώτον, το ζευγάρι που το γράφει και το σχεδιάζει (Talthos και Silkspinner) μου θυμίζει πολύ έντονα ένα άλλο, γνωστό μου ζευγάρι, που είναι gamers, trekkies and all-around geeks (και η καλύτερη παρέα για trash movie / gaming / etc. nights) και τα in-jokes, κολλήματα και εποχιακές μανίες των χαρακτήρων του webcomic μοιάζουν με κάτι που κάθε φορά νιώθω σαν να το έζησα την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεύτερον (και πιθανώς κυριότερο), το site του COMPLEX ACTIONS αποτελεί στέγη και για το *drum-roll*

Όπως καταλαβαίνετε, ένα webcomic από geeks για geeks, του οποίου τους χαρακτήρες συναισθάνομαι πολύ εύκολα ΚΑΙ μισούν το TWILIGHT, για μένα είναι absolute win. Τεχνικά, το σχέδιο είναι αρκετά καλό και έχει βελτιωθεί από την εποχή που πρωτοξεκίνησαν, στις αρχές του 2009, δίχως να είναι κάτι συγκλονιστικό (αν και ένα από τα step-by-step που παραθέτουν κάποια στιγμή δείχνει ότι πέφτει αρκετή δουλειά, τουλάχιστον για webcomic). Βέβαια, ρίχνοντας μια ματιά στη σελίδα του project που είχαν αρχικά επιχειρήσει να ξεκινήσουν (ARS MATRIS), έχω την υποψία ότι η Silkspinnner χαμηλώνει εσκεμμένα το επίπεδό της. Το γράψιμο είναι προσεγμένο και έξυπνο, δίχως να λείπουν και γενναίες δόσεις αυτοσαρκασμού.

Τα strips ανανεώνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και εάν θέλετε μια εύπεπτη δόση geek χιούμορ, με το COMPLEX ACTIONS η ώρα πραγματικά περνάει ευχάριστα.