5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ – V.29

Ο  ευρωπαϊκός εκδοτικός οίκος Humanoids επιστρέφει στην αγορά των ΗΠΑ , ο Bρετανός δημιουργός John Hicklenton αφήνει την τελευταία του πνοή,  η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Marvelman γίνεται πλέον πραγματικότητα και η Fantagraphics ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον Rick Marschall για ένα νέο imprint, την ίδια στιγμή που το trailer της ταινίας του Scott Pilgrim κάνει την πρώτη του εμφάνιση και ο Αριστείδης Κώτσης φιλοξενείται στα 5 πρόσφατα νέα του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου.

  • 1. HUMANOIDS IS BACK

Η Humanoids μετά από μια σύντομη συνεργασία με τη DC και μια ακόμα πιο σύντομη με τη Devil’s Due επαναδραστηριοποιείται στις ΗΠΑ αυτή τη φορά μόνη της, ως αυτόνομος εκδοτικός οίκος. Η επανεμφάνιση της Humanoids στα αμερικάνικα comics shops έχει κάνει ήδη τους φίλους των ευρωπαϊκών comics της άλλης πλευράς του Ατλαντικού ιδιαίτερα χαρούμενους. Στον πρώτο μήνα παρουσίας τους στο PREVIEWS, οι τίτλοι που προσφέρουν θα είναι: BOUNCER, UNFABULOUS FIVE, WHISPERS IN THE WALLS και το τελευταίο album των METABARONS. Ίσως αν αποφύγει τα λάθη που έγναν στο παρελθόν να επιφυλάσσεται ένα καλύτερο μέλλον για τη Humanoids. Κάτι που όμως, κατά την άποψη μου το βλέπω να είναι αρκετά δύσκολο, αφού πιστεύω πως (ευτυχώς) τα ευρωπαικά comics έχουν προχωρήσει πολύ από την εποχή που μεσουρανούσαν ο Jodorowsky, o Moebius και ο Manara και δεν είμαι βέβαιως για το κατά πόσο στη Humanoids το έχουν αντιληφθεί αυτό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε για να δούμε περισσότερα.

HUMANOIDS INC. is back and ready to make it’s presence known in the English language comic book market! We’ve had some previous incarnations with a handful of collaborations with other American publishers, but we’re excited to get ourselves directly back into the publishing business and hope to give comic book enthusiasts a library of comics built on superior quality and creativity.

.

  • 2. JOHN HICKLENTON R.I.P.

Ένας ακόμα ιδιαίτερος και ταλαντούχος νέος δημιουργός, ο John Hicklenton, έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή. Ο Hicklenton είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στο 2000AD. Έχει κάνει κάποιες ιστορίες με ήρωα τον Dredd (πολλές από αυτές βρίσκονται στη συλλογή HEAVY METAL DREDD) και δυο NEMESIS THE WARLOCK (συγκεκριμένα τα BOOK 7: THE TWO TORQUEMADAS και BOOK 9: DEATHBRINGER), ενώ σχετικά πρόσφατα είχε κάνει το BLOOD OF SATANUS III και  είχε δημοσιεύσει δουλειά του και στη Dark Horse στα τέλη των 90’s με τη σειρά ZOMBIEWORLD: TREE OF DEATH.

Από το 2000 περίπου είχε διαγνωσθεί με σκλήρυνση κατά πλάκας και από τότε μίλησε συχνά για τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε, ενώ έγινε και το αντικείμενο ενός βραβευμένου ντοκιμαντέρ με τίτλο HERE’S JOHNNY που προβλήθηκε στη βρετανική τηλεόραση.

Το γκροτέσκο artwork του με τις παραμορφωμένες φιγούρες θα στοιχειώνει πάντα τις σκέψεις κάθε αναγνώστη που έχει διαβάσει έστω και μια σελίδα του.

  • 3. MARVELMAN RETURNS

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Captain Marvel από τη Marvel είναι πλέον γεγονός. Έχουμε λοιπόν ανακοίνωση όχι για μια ή δύο, αλλά για τρεις εκδόσεις με ιστορίες ενός από τους πιο αγαπημένους ήρωες. Βέβαια οι εκδόσεις αυτές δε φαίνεται να περιλαμβάνουν τις εδώ και καιρό εξαντλημένες ιστορίες του Alan Moore ή του Neil Gaiman, αλλά νομίζω πως πλέον είναι θέμα χρόνου να γίνει και αυτό.
Η πρώτη έκδοση είναι ένα τεύχος αφιέρωμα στον Mick Anglo και τον χαρακτήρα που δημιούργησε ενώ, από τον επόμενο μήνα θα έχουμε μια σειρά που θα ονομάζεται MARVELMAN FAMILY’S FINEST#1 και θα περιέχει, σύμφωνα με τη Marvel, τις καλύτερες ιστορίες του Marvelman και το MARVELMAN Vol.1 PREMIERE HC, στο οποίο θα επανεκδίδονται όλες οι ιστορίες του Marvelman με χρονολογική σειρά.

  • 4. NEW FANTAGRAPHICS IMPRINT

Μετά την ανακοίνωση για τα manga τα οποία θα εκδώσει η Fantagraphics και η οποία εξέπληξε πολλούς, η Fanta συνεχίζει τις εκπλήξεις ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με τον Rick Marschall και τη δημιουργία ενός imprint με τίτλο Marschall Books. O ιστορικός των comics και πρώην εκδότης της Marvel, ο πολυβραβευμένος Rick Marschall, έχει εξαιρετική γνώση της ιστορίας του Μέσου και έχει ξανασυνεργαστεί με την Fantagraphics για την έκδοση του περιοδικού ΝΕΜΟ, ενώ είχε συμμετάσχει και στην επανέκδοση κάποιων από τα πιο γνωστά comics strips.

To νέο imprint θα αντλεί υλικό από την συλλογή του Rick Marschall και ο Gary Groth μας υπόσχεται 4-5 διαφορετικές εκδόσεις κάθε χρονιά. Θα περιλαμβάνει σειρές όπως το CARTOON MASTERS που θα είναι μια σειρά αφιερωμένη σε καλλιτέχνες, το CARTOON MASTERWORKS που θα είναι μια σειρά θεματικών ανθολογιών αλλά και μια τρίτομη ιστορία των comics με τίτλο COMICS: THE AMERICAN ART. Η αρχή θα γίνει το Νοέμβρη με το DRAWING POWER που θα έχει να κάνει με τη σχέση ανάμεσα σε comics και διαφήμιση και η συνέχεια με ένα ξεχασμένο strip με τίτλο MR. TWEE-DEEDLE: RAGGEDY ANN’S SPRIGHTLY COUSIN. Δείτε την ανακοίνωση της Fantagraphics για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για κάποιες από τις επικείμενες εκδόσεις. (Προσωπικά με ψήνει περισσότερο αυτή με θέμα το Sherlock Holmes)

  • 5. SCOTT PILGRIM’S FINEST HOUR

Χαράς Ευαγγέλια για τους (πολλούς) φίλους του SCOTT PILGRIM. O ήρωας του Bryan Lee O’Maley επιστρέφει τον Ιούλη με το SCOTT PILGRIM’S FINEST HOUR, το έκτο και τελευταίο volume των απερίγραπτων περιπέτειων του. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και το πρώτο trailer της μεταφοράς του comic στον κινηματογράφο και οι fans του comic μιλάνε ήδη για τις πιο αγαπημένες σκηνές του trailer… Anyway, μπορείτε να το δείτε μόνοι και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

http://www.youtube.com/watch?v=WtKAfoIllbo