AT THE DRIVE INK Από Τις Εκδόσεις Tilt Comics

Το γνωστό comic shop Tilt αποφάσισε να εισέλθει στο χώρο των εκδόσεων και μας ενημερώνει για την πρώτη του απόπειρα, με τίτλο AT THE DRIVE INK. Μάθετε περισσότερα στο δελτίο Τύπου.

AT THE DRIVE INK
Υπότιτλος: Heavy Liquid Strip Theater
Εκδόσεις: Tilt Comics
Επιμελητής: Βάλια Σκουρτσή
Καλλιτέχνες: Διαμαντής Αιδίνης, Γιώργος Αλαχούζος, Ερμής Ατζέμογλου, Σπύρος Βερύκιος, Τόλης Γιοβανίτης, Βασίλης Γκογκτζίλας, Μιχάλης Διαλυνάς, Λάζαρος Ζήκος, Γιάννης Κράνης, Χάρης Λαγκούσης, Βασίλης Λώλος, Τάσος Μαραγκός, Γιάννης Μπαρδάκος, Άγγελος Μπολότος, Nick Pop Mind, Γιώργος Νίκας, Παναγιώτης Πανταζής, Αλέκος Παπαδάτος, Τάσος Παπαιωάννου, Νορτζίν Περσάκη, Νίκος Πετροπουλέας, P.E.P.P, Στέφανος Ρόκος, Σούπερ Κατερίνα, Νεκτάριος Σταματόπουλος, Γιάννης Στύλος, Δημήτρης Ταξής, Τόμεκ, Γιώργος Τραγάκης, Γιάννης Τσιτσώνης, Νίκος Χριστόλης, Κων Χρυσούλης,
Τεχνικά χαρακτηριστικά: 21 πλάτος Χ 25 ύψος, έγχρωμο, 140 σελίδες

Τι είναι αυτό το παχύρευστο υγρό που τρέχει από τη βρύση; Τι δουλειά έχει η Μαγδαληνή στη μέση του πουθενά; Είναι το διάστημα ο καινούριος αυτοκινητόδρομος ή πρέπει να κρεμάσουμε σκοινιά από τους ουρανοξύστες; Πετάνε τα χρυσόψαρα; Θα τα καταφέρει ο Άνθρωπος-Πάνθηρας να σώσει το τροπικό δάσος; Αξίζει να αφήσεις το νησί σου για να γνωρίσεις τους ανθρώπους που παίζουν μουσική στο απέναντι βουνό; Λιώνουν οι ηλεκτρικές κιθάρες; Θα μπορέσει ο Lux Interior να σώσει το συγκρότημα από την κατάρα της μάγισσας; Θα φέρει το κύμα τον τραγουδιστή στην αγαπημένη του; Τι συμβαίνει όταν φιλάς το λάθος στόμα; Is it the last drive or a lust drive?

Οι απαντήσεις θα αποκαλυφθούν την Πρωταπριλιά του 2010.

Με μεγάλη χαρά το Tilt, το γνωστό κομιξάδικο της Ασκληπιού, εισβάλει στο χώρο των εκδόσεων. 32 ταλαντούχοι Έλληνες κομίστες, γραφίστες και εικαστικοί μαζεύτηκαν για να δώσουν χρώμα στον τελευταίο δίσκο των Last Drive, το Heavy Liquid. Δεν πρόκειται για εικαστικές «διασκευές» των τραγουδιών. Ο κάθε δημιουργός με αφορμή ένα τραγούδι, ένα ρεφραίν, ένα τίτλο ή ακόμα και το ίδιο το συγκρότημα έφτιαξε μια δικιά του εικόνα, μια δικιά του ιστορία. Το αποτέλεσμα είναι μια πανδαισία απόψεων και στυλ.

Η σχέση των Last Drive με τα κόμικς ξεκινάει από παλιά. Ίσως κάποιοι παλιότεροι να θυμούνται τον Spider-man σε μία από τις πρώτες αφίσες τους στη δεκαετία του 80. Πάνω από δέκα αφίσες εκείνης της εποχής καθώς και το εσώφυλλο του πρώτου τους single μιλούσαν τη γλώσσα των κόμικς. Με το Heavy Liquid η σχέση αυτή βρήκε τη φυσική της συνέχεια, αφού δανείστηκαν τον τίτλο από το ομώνυμο κόμικς του Paul Pope και επέλεξαν για το artwork του εξωφύλλου τον Βασίλη Λώλο, ένα γνωστό Έλληνα κομίστα που πήρε πέρυσι τα δύο μεγαλύτερα Αμερικάνικα βραβεία στο χώρο των κόμικς, ένα Harvey ως πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης και ένα Eisner για τη συμμετοχή του στην ανθολογία «5». Για την αφίσα των περσινών τους συναυλιών επέλεξαν και πάλι το σχέδιο ενός κομίστα, του Δημήτρη Ταξή.

Αυτή η ανθολογία όμως δεν ξεκίνησε από τους Last Drive. Οι κομίστες ήταν αυτοί που έριξαν την ιδέα. Για την ακρίβεια, η δημοσίευση στο διαδίκτυο ενός πορτρέτου της Μαγδαληνής, εμπνευσμένου από το ομώνυμο τραγούδι του συγκροτήματος, έγινε η αφορμή για αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ μελανιού. Φαν του συγκροτήματος, συνοδοιπόροι τους σ’ αυτή τη μακροχρόνια διαδρομή, αλλά και νέοι δημιουργοί που τους ανακάλυψαν μετά την επανένωση τους, κατόρθωσαν μέσα σε δύο μήνες να δημιουργήσουν εικόνες και ιστορίες που στριμώχτηκαν σε 140 σελίδες.

Από τον «τρόμο των φωτοτυπικών μηχανημάτων» Λάζαρο Ζήκο, που πρωτοδημοσίευσε κόμικς το 1973 στο Panderma, μέχρι την pop artist Σούπερ Κατερίνα. Από τον Ερμή Ατζέμογλου που έμαθε τα κόμικς δίπλα στον Ματσουκέλι και τον Σπίγκελμαν και δεν είχε δημοσιεύσει τίποτα μέχρι τώρα στην Ελλάδα, μέχρι τη Νορτζίν, μία από τις λίγες γυναίκες που κάνουν γκραφίτι στην Ελλάδα. Από το Χάρη Λαγκούση που στο βιογραφικό του έχει και ένα βιντεοκλίπ για το συγκρότημα των Residents μέχρι το ζωγράφο Γιώργο Νίκα που δεν έχει χάσει ούτε μία συναυλία των Drive. Όλοι οι συνεργάτες της ανθολογίας χαρακτηρίζονται από δύο πράγματα, το ταλέντο και τη φαντασία. Ανάμεσα τους όμως ξεχωρίζουν κάποιες τιμητικές συμμετοχές.

Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΙΔΙΝΗΣ που ξεκίνησε να κάνει κόμικς τη δεκαετία του 80 στο πρωτοποριακό ιταλικό περιοδικό Frigidaire, δίπλα στον Λιμπερατόρε, τον Ταμπουρίνι και τον Πατσιένσα, ανέβασε τον Jack of the Highway πάνω σε ένα άλογο.

Ο μάγος της ασημένιας οθόνης ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ που μόλις επέστρεψε από την Αμερική, όπου δούλεψε στη 5η ταινία της σειράς Harry Potter, έχοντας μάλιστα στη βαλίτσα του και ένα βραβείο για τα ειδικά εφέ του Dead Moon Rising, κάλυψε με τις σκοτεινές εικόνες του σχεδόν όλα τα τραγούδια. (για την ιστορία, ο Αλαχούζος σκηνοθέτησε πριν από πολλά χρόνια το βίντεοκλίπ του Killhead Therapy).

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ που το Logicomix του έγινε παγκόσμιο best seller και τώρα ετοιμάζει το πρώτο του graphic novel για αμερικάνικη εταιρεία μετέφερε με το δικό του μοναδικό τρόπο το κλίμα των συναυλιών.

Μια έκπληξη για τους φαν των Drive θα είναι η συμμετοχή των Nick Pop Mind και P.E.P.P. Και οι δύο πρώην κιθαρίστες του συγκροτήματος αντικατέστησαν τις κιθάρες με τα πενάκια.

Το βιβλίο θα μπορεί κανείς να το προμηθευτεί από το Tilt, Ασκληπιού 37, Αθήνα (210-3636028) και από το διαδικτυακό κατάστημα του συγκροτήματος http://thelastdrive.bigcartel.com.