PREVIEWS PICKS (APR 2010) – Manga

Λίγες μέρες πριν το Comicdom Con Athens 2010 και έχω βρεθεί με μια terranormous ίωση, η οποία με έβγαλε τελείως εκτός μάχης για δύο ημέρες (“τριάντα-οκτώ κι οκτώ, τριάντα-εννιά κι εννιά…” and no joke!) και μόλις σήμερα το twitching corpse μου κατάφερε να συρθεί ως ερπετό από το κρεβάτι μέχρι το γραφείο. Το μόνο πλεονέκτημα με το να είσαι 17 ώρες την ημέρα κρεβατωμένος είναι ότι έχεις άπειρη ώρα να ξεφυλλίσεις το PREVIEWS. Κρίμα που δεν είχα εγώ τις “πράσινες σελίδες” αυτόν τον μήνα, διότι τα manga μάς παρείχαν μια μάλλον πενιχρή σοδειά. Ας ρίξουμε μια ματιά, ωστόσο:

NEON GENESIS EVANGELION: CAMPUS APOCALYPSE
VOL. 1 (Dark Horse, p. 52, $10.99)

Άλλη μία version του NGE, διότι δεν αρκεί να αρμέξεις ένα hype 15 ετών μέχρι να ψοφήσει – κάντο και zombie αν μπορείς! Άλλη μια shoujo action εκδοχή του αμφιλεγόμενου έργου του Hideaki Anno, αυτή τη φορά από την Ming Ming (από όσο μπόρεσα να βρω, μάλλον καινούργια και αρκετά άγνωστη στο χώρο). Ο Shinji, που πάει σχολείο στην διαπρεπή NERV (duh!) Academy, ανακαλύπτει ότι τα βράδια τρεις συμμαθητές του κυκλοφορούν στους δρόμους και πολεμούν εναντίον κάποιων ανθρωποειδών πλασμάτων που ο Kaworu επιμένει ότι είναι Άγγελοι. Το σχέδιο μοιάζει συμπαθητικό (αν και μόνο το εξώφυλλο έχω για δείγμα) και το συγκεκριμένο δημοσιεύεται στο MONTHLY ASUKA της Kadokawa Shoten, αλλά λόγω και του αρνητικού μου bias με το πρωτότυπο, το αναφέρω με επιφύλαξη.

NYANKOI! VOL. 1 (CMX, p. 126, $9.99)

Μια επιστροφή στο κλασσικό romance meets supernatural: ο Junpei μισεί τις γάτες και όταν αποκεφαλίζει κατά λάθος ένα άγαλμα γάτας, γίνεται στόχος μιας κατάρας που θα μεταμορφώσει και τον ίδιο σε ένα από τα συμπαθή αιλουροειδή. Η μόνη λύση: να κάνει 100 καλές πράξεις για τις γάτες της πόλης του και να σπάσει το ξόρκι. Μπορεί να είναι αλλεργικός στις γάτες, αλλά τουλάχιστον θα έχει στο πλευρό του μια γλυκύτατη γατόφιλη από το σχολείο.

THE PHANTOM GUESTHOUSE (CMX, p. 127, $9.99)

Από τη δημιουργό του TWO FLOWERS FOR THE DRAGON, μια αυτοτελής ιστορία με παραδοσιακά ιαπωνικά στοιχειώματα: ο Sasafune βρίσκει στο σπίτι του παππού του ένα παράξενο χειρόγραφο και όταν το διαβάζει, μεταφέρεται στο “Πανδοχείο της Φαντασίας”, το οποίο προηγουμένως υπήρχε μόνο στις αράδες που διάβασε!

VAMPIRE HUNTER D VOL. 5 (DMP, p. 275, $13.95)

Η μεταφορά της πέμπτης νουβέλας του Hideyuki Kikuchi, THE STUFF OF DREAMS, όπου ο D έλκεται μυστηριωδώς προς ένα μικρό χωριό, όπου οι βρικόλακες και οι άνθρωποι συνυπάρχουν ειρηνικά εδώ και χρόνια και όπου ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται βυθισμένο σε αέναο ύπνο, αγέραστη εδώ και τρεις δεκαετίες…

CHI’S SWEET HOME VOL. 1 (Vertical, p. 324, $12.95)

Άλλο ένα manga για γατόφιλους, αυτό το μήνα. Μια slice of life ιστορία, με πρωταγωνίστρια την Chi, μια μικρή γάτα που χωρίζεται από την οικογένειά της και βρίσκει στέγη με την οικογένεια του μικρού Yohei, τους Yamada. Το πρόβλημα είναι ότι η οικογένεια μένει σε ένα σπίτι όπου το ενοικιαστήριο απαγορεύει ρητά τα κατοικίδια. Μια σειρά από γλυκές, καθημερινές ιστορίες, μέσα από τα μάτια ενός μικρού, τετράποδου φίλου, οι οποίες έχουν μεταφερθεί και σε anime από το Studio Madhouse.

TWILIGHT VOL. 1 (Yen Press, p. 331, $19.99)

…και το βατομουράκι μας! Αν νομίζατε ότι το TWILIGHT δεν μπορούσε να γίνει πιο εμετικό, guess again, καθώς φτάνει σε νέα ύψη κακογουστιάς με τη βοήθεια μάλλον συμπαθητικού κορεάτικου shoujo σχεδίου. Δεν αρκούσε που οι βρικόλακες “λάμπουν, Μπάμπη μου”, τώρα είναι και bishounen! *hurl*

Με το τελευταίο μου ανέβηκε πάλι ο πυρετός. Ugh… Πάω να ξαπλώσω και hopefully θα σας δω την Παρασκευή στο Con (if I am not dead, that is).