ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΕΘΑΝΤΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ

Σενάριο/Σχέδιο: Γαβριήλ Τομπαλίδης
Jemma Press

Ο δρόμος του καλλιτέχνη είναι αυτός της αναζήτησης. Αναζήτηση, τόσο εσωτερική, όσο και εξωτερική. Αναζήτηση για νέες κατευθύνσεις, νέα πεδία εξερεύνησης, αν θέλετε. Αυτό είναι που θα τον βοηθήσει να κάνει ένα βηματάκι παραπέρα, να προοδεύσει, να βρει τον αυτοσκοπό του και να πλησιάσει την ολοκλήρωση, πνευματική, ψυχική και καλλιτεχνική.

Η επιλογή του Γαβριήλ κρίνεται ριζοσπαστική. Εκεί που άλλοι θα σταματούσαν, συνεχίζει, τολμάει και ακολουθεί μονοπάτια πέρα από τα συνηθισμένα.

Η τέχνη του, αφαιρετική κατά βάση, δανείζεται τεχνοτροπίες και τεχνικές από διάφορες τέχνες: από την πλαστικότητα της γλυπτικής, στη μορφή της ζωγραφικής, αλλά και στην εξιστόρηση του γραπτού λόγου. Δεν είναι άδικο να πούμε πως το Μέσο των comics προχωράει και εξελίσσεται μέσα από αυτό το Έργο.

Οι τίτλοι των τριών ιστοριών, αλληγορικοί και με μια δόση σαρκασμού για τη σκληρή πραγματικότητα που μας περιβάλει.  Οι ήρωες του Γαβριήλ, απλοί καθημερινοί βιοπαλαιστές, έρχονται αντιμέτωποι με τους πιο φριχτούς τους εφιάλτες. Εφιάλτες που καλούνται να τους αντισταθούν ή να χαθούν αγωνιωδώς στα ερεβώδη σκοτάδια τους.

Οι διάλογοι εντυπωσιάζουν με την απλότητά και την αμεσότητά τους. Χρησιμοποιώντας κλισέ και επιτηδευμένες φράσεις, ο Καλλιτέχνης καταφέρνει να σε βάλει στο ρόλο, να σε κάνει και σένα μέρος αυτής της ατέρμονης μάχης, της παντοτινής πάλης ενάντια στην παραφροσύνη και το χάος.

Όσοι τυχεροί το πήραν στα χέρια τους στο πρόσφατο Comicdom Con, ας το απολαύσουν ξανά και ξανά, ανακαλύπτοντας με κάθε ανάγνωση μια νέα προσέγγιση, ένα νέο μήνυμα, μοναδικό και ξεχωριστό για τον καθένα μας. Δυστυχώς, κυκλοφόρησε μονάχα σε περιορισμένα αντίτυπα, και έτσι θα γίνει δυσεύρετο για τις επόμενες γενιές.

Και για να σοβαρευτούμε: Γαμάτος χαβαλές, έχει και γιγαντοαφίσα!