Ο Δημιουργός Tου SURROGATES Μιλά Στο Comicdom.gr!

Robert Venditti - HeadshotΠώς θα ήταν ο κόσμος μας αν είχαμε την ευκαιρία να είμαστε όποιοι θέλουμε να είμαστε; Αν ο καθένας μας είχε στην κατοχή του ένα ανδροειδές που θα μπορούσε να ελέγχει από την ασφάλεια του σπιτιού του για να ζει τη ζωή του; Στις ερωτήσεις αυτές απάντησαν οι Robert Venditti και Brett Weldele με το comic τους, SURROGATES, που κυκλοφορεί από την Top Shelf.

Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε και το prequel του SURROGATES, με τίτλο FLESH AND BONE, ενώ σύντομα (5 Νοεμβρίου) η βασισμένη στο comic ταινία, με πρωταγωνιστή τον Bruce Willis, θα ξεκινήσει να προβάλεται και στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Με αφορμή τα παραπάνω, αδράξαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε με τον συγγραφέα του comic, Robert Venditti. Διαβάστε παρακάτω τι μάθαμε…

  • …για το SURROGATES και το πώς του ήρθε η ιδέα:

SURR TPB - Cover 72dpi (3rd Printing)Ήθελα να γράψω comics. Ξεκίνησα να διαβάζω comics το 2000 και το εικαστικό τους στοιχείο πραγματικά με γοήτευσε. Ήθελα να γράψω ένα comic, αλλά αναζητούσα μια ιδέα που θα δούλευε πολύ καλά και οπτικά. Όταν ήμουν στο κολέγιο, έγραψα ένα βιβλίο για κάποιους ανθρώπους που ήταν εθισμένοι στο internet και σε chat rooms και παιχνίδια και διατηρούσαν online ταυτότητες που οι ίδιοι είχαν κατασκευάσει. Αυτή η ιδέα μου έμεινε για πολύ καιρό και αργότερα σκέφτηκα: “Τι θα γινόταν, αν αντί να χρειάζεται να συνδεθείς σε κάποιο υπολογιστή για να δημιουργήσεις αυτή την ταυτότητα υπήρχε η τεχνολογία που σε επέτρεπε να στείλεις αυτή την ταυτότητα σου στον έξω κόσμο ώστε να μπορούσες με αυτή να πας στη δουλειά σου και να ζεις τη ζωή σου; Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να είναι αυτό το πρόσωπο συνεχώς… πώς θα ήταν ο κόσμος”; Από εκεί μου ήρθε η ιδέα.

  • … για την μεταφορά του comic σε ταινία:

Δεν ήθελα να ελέγχω την ταινία. Από την οπτική γωνία που το είδα, οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι ήταν δημιουργοί και αν ήθελαν να κάνουν κάτι με την ιστορία μου τότε θα το bruce willis surrogatesέβλεπα σαν κοπλιμέντο. Δεν ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που θα στέκεται από πάνω τους και θα τους λέει τι θα πρέπει να κάνουν. Δεν είχα πολύ έλεγχο, αλλά δεν προσπάθησα να έχω κιόλας. Δεν ήταν κάτι που με ενδιέφερε…

Μου αρέσει. Ήταν μια απολαυστική ταινία. Υπήρχαν προφανώς διαφορές από το βιβλίο και το περίμενα… αλλά το θέμα του βιβλίου και, το πιο σημαντικό, ο γάμος του βασικού πρωταγωνιστή και της γυναίκας του (που ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι του comic) μεταφέρθηκαν πολύ καλά στην οθόνη.

  • …για τους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει το δεύτερο volume SURROGATES: FLESH AND BONE:

Πάντα σκόπευα να είναι τρία βιβλία. Ήθελα πάντα να υπάρχει το πρώτο βιβλίο και μετά το prequel και μετά το sequel γραμμένα με αυτή τη σειρά. Αλλά ποτέ δεν ήξερα αν θα κατάφερνα να το κάνω αυτό γιατί θα εξαρτιόνταν από το πόσο επιτυχημένο θα ήταν το πρώτο βιβλίο. Οπότε πάντα ήθελα να το κάνω… να πάω πίσω και να δείξω το origin αυτών των χαρακτήρων: πώς ήταν όταν η Margaret έφερε στο σπίτι το Surrogate της στο Greer για πρώτη φορά, πως ο Prophet ξεκίνησε την εκκλησία του και όλα αυτά. … Ήταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω.

surrogates_gn_01

  • …για τα μελλοντικά του σχέδια:

Έχω ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από την Top Shelf του χρόνου και λέγεται THE HOMELAND DIRECTIVE που είναι ένα σύγχρονο πολιτικό-ιατρικό thriller που δεν ανήκει καθόλου στην επιστημονική φαντασία, όπως το SURROGATES.
Επίσης διασκευάζω και την σειρά βιβλίων Percy Jackson, που είναι μια πολύ δημοφιλής σειρά βιβλίων, σε graphic novel.
Κάνω και λίγη δουλειά για τη Marvel, μια ιστορία IRON MAN που κυκλοφόρησε στις 7 Οκτώβρη. Προσπαθώ να κάνω όσο διαφορετικά πράγματα μπορώ.

Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε ολόκληρη παρακάτω.

[podcast]http://www.comicdom.gr/wp-content/uploads/2009/10/Venditti_mono.mp3[/podcast]