MESMO DELIVERY GN

Writer / Artist: Rafael Grampá
Letters: Rafa Coutinho
Editor: Sierra Hahn

Ομολογώ ότι δεν είμαι βέβαιος πώς το MESMO DELIVERY έφτασε στα χέρια μου… Το βρήκα μια μέρα στον φάκελο με τις παραγγελίες μου και μου ήταν αδύνατο να θυμηθώ πού, πώς και εάν το είχα παραγγείλει. Ωστόσο, το σχέδιο του Βραζιλιάνου Grampá με κέρδισε αμέσως και δίχως πολλά-πολλά το πήρα.

Το βασικό στοιχείο που αιχμαλωτίζει το μάτι, ακόμα κι αν δεν διαβάσει κανείς ούτε μια γραμμή διαλόγου, είναι η σύνθεση που (το μόνο ρήμα που ταιριάζει είναι) κοσμεί την κάθε σελίδα, στην οποία δεν υπάρχει ούτε μια τελεία που δεν υπηρετεί το σύνολο. Κινηματογραφική ευρύτητα “γωνιών λήψης”, το lettering και τα ηχητικά μπλέκονται και γίνονται μέρος της δράσης, ενώ η όλη σκηνοθεσία παραπέμπει σε TWILIGHT ZONE.

Σεναριακά το comic δεν υστερεί, αν και θα έλεγα ότι περισσότερο ακολουθεί μια βασική δομή για να δείξει τις εικόνες που θέλει, παρά μια αυστηρή πλοκή: ο Sangrecco και ο Rufo οδηγούν ένα φορτηγό της Mesmo Delivery (για την ακρίβεια, ο γιγάντιος Rufo οδηγεί, διότι ο Sangrecco δεν ξέρει – “ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα σωφέρ”, όπως λέει), όταν σταματούν στο βενζινάδικο μιας αμερικανική επαρχιακής πόλης, στη μέση της ερήμου. Εκεί, μια μάλλον συνηθισμένη αλληλουχία γεγονότων (πιωμένοι νταήδες που πουλάνε μούρη στις πουτάνες) θα οδηγήσει τον Rufo σε έναν “αγώνα” μποξ με τον αυτοαποκαλούμενο Forceps, με αποτέλεσμα ένα τρελό αιματοκύλισμα.

Όλα φαίνονται να οφείλονται στο φορτίο μέσα στην καρότσα του φορτηγού, την καρότσα που ο Rufo είχε εντολή να μην ανοίξει και μέσα στην οποία ο Forceps προσπάθησε να κρύψει δύο πτώματα. Την ίδια ώρα, κοράκια παρακολουθούν με ανησυχητικό ενδιαφέρον και απολαμβάνουν τα υπολείμματα, καθώς ο Διάβολος τρίβει τα χέρια του κάτω από το ποτισμένο με αίμα χώμα.

Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα, αλλά αν είστε fan σειρών υπερφυσικού μυστηρίου και του Tarantino, σας το προτείνω.