5 ΠPΟΣΦΑΤΑ ΝEA – V.34

O Flash Gordon και ο Mandrake the Magician προστίθενται στον συνεχώς διευρυνόμενο κατάλογό της Dynamite, ένα έγκλημα συγκλονίζει την κοινότητα των comics, αναζωπυρώνεται η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στoν Neil Gaiman και τον Todd McFarlane, αποχαιρετούμε τον βετεράνο δημιουργό Howard “Howie” Post κι όλα αυτά ενώ εξετάζουμε το φαινόμενο των ανεπίσημων βιογραφιών δημοσίων προσώπων, στο οποίο και ειδικεύεται πλέον η εκδοτική Bluewater Productions. Είναι η εβδομαδιαία στήλη 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, της οποίας ο γράφων έκανε ό,τι μπορούσε για να μην βαρύνει πολύ το πράγμα με έναν θάνατο, μια δολοφονία και μια δικαστική διαμάχη να παίζουν στην επικαιρότητα.

  • 1. FLASH GORDON ΚΑΙ MANDRAKE THE MAGICIAN ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ DYNAMITE.

Άλλη μια επιτυχία για την Dynamite Entertainment, καθώς μετά από συμφωνία με την King Features Syndicate, προσθέτει στον συνεχώς διευρυνόμενο κατάλογό της comics με τους κλασσικούς χαρακτήρες Flash Gordon, Mandrake the Magician, και The Phantom (ο τελευταίος είχε ήδη ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο, με τον Alex Ross στο καλλιτεχνικό τιμόνι, σε σενάριο Scott Beatty και σχέδιο Eduardo Ferigato). Με την πρόσφατη αυτή συμφωνία ενδυναμώνεται η σχέση της Dynamite με την King Features, ενώ είναι η πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια που οι τρεις αυτοί χαρακτήρες βρίσκονται κάτω από κοινή εκδοτική ομπρέλα. “Ο Flash Gordon και ο Mandrake the Magician είναι δύο εξαιρετικές προσθήκες στη λίστα των αρχετυπικών χαρακτήρων που εκδίδουμε (Green Hornet, The Phantom, Buck Rogers, Zorro, Project Superpowers, The Black Terror, Death Defying Devil, Masquarade, The Lone Ranger, κ.ά.)” δήλωσε ο πρόεδρος και εκδότης της Dynamite, Nick Barrucci.

  • 2. ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ COMICS

Η αστυνομία της Φλόριντα επιβεβαίωσε ότι ο συγγραφέας των THUNDERCATS, Stephen Perry, ο οποίος και αγνοούνταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχει πέσει θύμα ανθρωποκτονίας.  Ο 56χρονος Perry ήταν καρκινοπαθής, άστεγος και ανασφάλιστος τα τελευταία χρόνια. Ως κύριοι ύποπτοι θεωρούνται οι δύο συγκάτοικοί του, οι οποίοι και είχαν εξαφανιστεί σχεδόν ταυτόχρονα με τον Perry. Η αστυνομία τους συνέλαβε και ανακρίνονται. Τους τελευταίους μήνες ο Perry ήταν αποδέκτης βοήθειας από το Hero Initiative, που τον βοηθούσε βρίσκοντάς του δουλειά και καλύπτοντας τα ιατρικά του έξοδα και τη διαμονή του.

Στις αρχές των 1980s, ο Perry είδε την creator-owned σειρά του, TIMESPIRITS, να εκδίδεται από το Epic imprint της Marvel (σε σχέδιο Tom Yeates) το οποίο γνώρισε και ευρωπαϊκή έκδοση σε μορφή graphic novel. Κατά τη διάρκεια της ίδιας δεκαετίας, έγραψε τη σύντομη επιστροφή των “T.H.U.N.D.E.R. Agents” σε σχέδιο Steve Ditko, ενώ συνεργάστηκε και με τον Paul Chadwick, στην περιπέτεια ζούγκλας SALIMBA για την Blackthorn Comics. Ο Perry ήταν ένας εκ των 6 συγγραφέων του τηλεοπτικού cartoon THUNDERCATS, ενώ αργότερα συμμετείχε και στην παραγωγή των SILVERHAWKS, γράφοντας και στις σειρές της Marvel που βασίζονταν στα δύο αυτά TV shows.

Τα λόγια περιττεύουν μπροστά στη δύσκολη ζωή και το φρικτό τέλος που η μοίρα επιφύλασσε στον συγκεκριμένο άνθρωπο.

  • 3. ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο NEIL GAIMAN KAI O TODD McFARLANE

Επτά χρόνια μετά, και η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους δύο κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου καλά κρατεί, καθώς ο Neil Gaiman ισχυρίζεται ότι πάνω στους χαρακτήρες Dark Ages Spawn, Domina και Tiffany τους οποίους ο ίδιος συν-δημιούργησε με τον Todd McFarlane, έχουν βασιστεί οι χαρακτήρες Medieval Spawn, Angela και Count Nicholas Cogliostro. Το ζητούμενο -φυσικά- είναι η συμμετοχή του Gaiman στα κέρδη που προέκυψαν από την εμπορική εκμετάλλευση των δεύτερων. Η ακρόαση για την υπόθεση έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου.

  • 4. R.I.P. HOWARD “HOWIE” POST

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο Howard “Howie” Post, ένα πολύπλευρο ταλέντο που ξεκίνησε την πορεία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940, γράφοντας και σχεδιάζοντας funny-animal comics για τη DC, ενώ του αποδίδεται και συμμετοχή στη δημιουργία χαρακτήρων όπως οι Spooky και Hot Stuff the Little Devil για τη Harvey Comics. Εργάστηκε για τη Marvel κατά τα 1950s και αργότερα στα 1980s, σχεδιάζοντας τίτλους όπως HEATHCLIFF και STRAWBERRY SHORTCAKE για το τότε παιδικό line της Marvel, Star Comics. O Post ήταν δημιουργός του comic strip THE DROPOUTS, που “έτρεξε” από το 1968 έως και το 1981, ενώ υπήρξε και δημιουργός του χαρακτήρα της DC Comics, Anthro. To Comics Reporter φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του.

  • 5. CELEBRITIES ΣΤΑ COMICS… ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Από τη Lady Gaga, τον ηθοποιό του TWILIGHT, Taylor Lautner και την Ellen DeGeneres, μέχρι τον Barack Obama, τη Sarah Palin και τη Hillary Clinton, η Bluewater Productions ξεκίνησε το 2008 και μέχρι σήμερα έχει κάνει εκδοτική σημαία της τις μη εγκεκριμένες βιογραφίες δημόσιων προσώπων από το χώρο του θεάματος και της πολιτικής. Το Newsarama παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην εταιρία, εξετάζοντας τόσο την αμφιλεγόμενη ποιότητα αυτών των βιογραφιών, όσο και το γεγονός ότι παρά τις χαμηλές πωλήσεις των περισσότερων, οι δημοσιότητες που φιλοξενούνται στα comics της Bluewater φέρνουν δημοσιεύματα σε αναγνωρισμένα Μέσα ενημέρωσης όπως το MTV και το MSNBC.