Ο Joe Quesada Προάγεται Σε Chief Creative Officer Της Marvel Entertainment

H Marvel Entertainment, ανακοίνωσε μόλις πρίν από λίγη ώρα ότι ο Joe Quesada προήχθη σε Chief Creative Officer της εταιρίας. Σε αυτό τον νέο ρόλο του, ο Quesada θα συνεργάζεται με τον Alan Fine (Executive Vice President, Office of the President, Chairman of the Marvel Studios’ Creative Committee), προκειμένου να πιστοποιείται ότι οι χαρακτήρες της Marvel και η αφήγηση των ιστοριών δεν θα ξεφεύγουν από την ταυτότητα της πλούσιας ιστορίας που έχει να επιδείξει η εταιρία. Επιπλέον ο Quesada θα έχει τη δημιουργική επίβλεψη όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Marvel, συμπεριλαμβανομένων των θεατρικών παραστάσεων, των ταινιών, των τηλεοπτικών show, των εκδόσεων, των animation και των games, ενώ θα συμμετέχει και στην ανάπτυξη των ιστοριών σε ταινίες και animation. Μέχρι πριν την προαγωγή, ο Queasada είχε τον τίτλο του Chief Creative Officer & Editor-In-Chief, στις εκδόσεις της Marvel αλλά και στα animation.

Ο Alan Fine δήλωσε:  “Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με τον Joe, καθώς η Marvel Enertainment εισέρχεται στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της. Ως Editor-in-Chief, ο Joe έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, αλλάζοντας το πρόσωπο της βιομηχανίας των comics με νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και μια άνευ προηγουμένου διείσδυση στη mainstream αντίληψη. Η αγάπη και το πάθος του για τη Marvel, σε συνδυασμό με την εμπειρία του της τελευταίας δεκαετίας, τον καθιστούν ανεκτίμητο”.

“Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω αυτή τη νέα θέση στη Marvel Entertainment, όπου συνεργαζόμενος με τον Alan θα φέρουμε ένα νέο κοινό σε επαφή με την πλούσια ιστορία της Marvel” δήλωσε ο Quesada.  “Μαζί με τους εξαιρετικά ταλαντούχους συνεργάτες μας σε όλους τους τομείς, δεν βλέπω την ώρα να κάνουμε τη Marvel ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της βιομηχανίας της διασκέδασης, αποδεικνύοντας το γιατί είμαστε κυρίαρχοι τα τελευταία εβδομήντα χρόνια”.

Ο Joe Quesada θα παραμείνει Editor-In-Chief της Marvel Publishing, στη θέση από την οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία νέων imprints όπως τα Marvel Knights, Ultimate Universe και Marvel MAX.