5 ΠPΟΣΦΑΤΑ ΝEA – V.35

Ο Joe Quesada προάγεται σε Chief Creative Officer της Marvel Entertainment, o Homer Simpson ψηφίζεται ως ο δημοφιλέστερος τηλεοπτικός χαρακτήρας της 20ετίας, ο Ξέρξης του Frank Miller έρχεται τον Οκτώβρη με τη μορφή λιθογραφίας, οι επισκέπτες του Μουσείου της Madame Tussaud στο Λονδίνο βρίσκονται απέναντι από τον Spider-Man, ενώ τέλος μια έρευνα με τίτλο Girls & Comics. καταγράφει τις απόψεις νέων και μεγαλύτερων γυναικών που διαβάζουν comics. Είναι η στήλη 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ που καταγράφει τα σημαντικά και τα ενδιαφέροντα της εβδομάδας που πέρασε.

  • 1. ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ Ο JOE QUESADA ΣΤΗ MARVEL

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έστειλε την Τετάρτη η Marvel Entertainment στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Joe Quesada προήχθη σε Chief Creative Officer της εταιρίας. Έτσι, και ενώ θα παραμείνει Editor-In-Chief της Marvel Publishing, οι νέες διευρυμένες αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν τη δημιουργική επίβλεψη όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων των θεατρικών παραστάσεων, των ταινιών, των τηλεοπτικών show, των εκδόσεων, των animation και των games, ενώ θα συμμετέχει και στην ανάπτυξη των ιστοριών σε ταινίες και animation. Μέχρι και πριν την προαγωγή, ο Queasada είχε τον τίτλο του Chief Creative Officer & Editor-In-Chief, στις εκδόσεις της Marvel αλλά και στα animation.Στο δελτίο Τύπου που μας έστειλε η Marvel, μπορείτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες.

  • 2. D’OH! O HOMER SIMPSON ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ TV ΓΙΑ ΤΗΝ 20ΕΤΙΑ

Ο Homer Simpson βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο αγαπημένους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς xαρακτήρες της 20ετίας, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού ΕΝTERTAINMENT WEEKLY, που διεξήχθη με αφορμή τα 20 χρόνια εκδοτικής παρουσίας του. “Το κοινό ταυτίζεται με τον Homer, γιατί κατά βάθος όλοι έχουμε ανομολόγητες επιθυμίες που μας καθοδηγούν”, δήλωσε ο δημιουργός του cartoon, Matt Groening. Σήμερα, η σειρά THE SIMPSONS διανύει την 21η σεζόν της και είναι η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα μεταδίδεται σε περισσότερες από 90 χώρες ανά τον κόσμο.

(Σε ότι αφορά στη λίστα του ΕΝTERTAINMENT WEEKLY, στη δεύτερη θέση συναντάμε τον Harry Potter και στην τρίτη θέση την Buffy the Vampire Slayer).

  • 3. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΞΕΡΞΗΣ ΤΟΥ FRANK MILLER

Μέσω της ιστοσελίδας της στο Twitter, η Dark Horse ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει η λιθογραφία  που βλέπετε στη φωτογραφία, και απεικονίζει τον Πέρση βασιλιά Ξέρξη, όπως τον γνωρίσαμε στο graphic novel και στη συνέχεια στην ταινία 300 του Frank Miller. Η λιθογραφία διαστάσεων 24″ X 36″, είναι σχεδιασμένη από τον Miller σε χρώμα του Dave Stewart, και θα διατίθεται στην ιστοσελίδα της Dark Horse σε δύο εκδοχές: η regular edition θα κοστίζει $25, ενώ η limited edition 100 αντιγράφων, θα  είναι υπογεγραμμένη από τον καλλιτέχνη και θα κοστίζει $100.

Το prequel των “300,” του graphic novel που έγινε ταινία, θα έχει τον τίτλο XERXES, με tagline “They Were 300. He was one.” Εκπρόσωπος της Dark Horse δήλωσε ότι παρότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου graphic novel, αυτή αναμένεται μέσα στο 2011, ενώ η ταινία θα ακολουθήσει της κυκλοφορίας του comic.

  • 4. ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ MARVEL, ΚΕΡΙΝΑ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ MADAME TUSSAUD

Μια έκθεση που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους φίλους των υπερηρωικών comics, περιμένει από τις 30 Μαΐου και για ολόκληρο το καλοκαίρι, τους επισκέπτες του Μουσείου της Madame Tussaud στο Λονδίνο.  Στους τρεις ορόφους που εκτείνεται το θέαμα με τίτλο Marvel Super Heroes 4D,  ο επισκέπτης θα μπορεί να δεί -εκτός από κέρινα ομοιώματα διάσημων ηρώων- και μία σειρά από διαδραστικά θεάματα, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται μια 9λεπτη 4D ταινία 360º, στην οποία οι Hulk, Spider-Man, Wolverine, και Iron Man μάχονται έναν πανίσχυρο villain με φόντο το Λονδίνο!  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου.

  • 5. GIRLS & COMICS: ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ COMICS!

Η δημιουργός comics Hope Larson (MERCURY, GRAY HORSES, CHIGGERS, SALAMADER DREAM) διεξήγαγε μια έρευνα με τίτλο Girls & Comics στην οποία συμμετείχαν κορίτσια και γυναίκες που διαβάζουν comics και συχνάζουν στο livejournal της Larson.  Μπορεί το δείγμα της έρευνας να μην είναι μεγάλο (μετά βίας αγγίζει τα 200 άτομα), τα αποτελέσματά της όμως είναι πολύ ενδιαφέροντα, όπως θα διαπιστώσετε και όσοι ακολουθήσετε το παραπάνω link.  Ακόμα όμως κι αν δεν το κάνετε, ρίξτε οπωσδήποτε μια ματιά στην κρίσιμη ερώτηση που ακολουθεί και στις απάντήσεις που δόθηκαν…