PREVIEWS PICKS (JUNE 2010): The “Blue Pages”

Εδώ και δέκα λεπτά, κάθομαι μπροστά στο PC και προσπαθώ να βρω μια έξυπνη εισαγωγή που να “πατάει” πάνω στο γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που κάνω Μπλέ Previews (ή “Previews Μπλέ”, όπως είπα πριν λίγο καιρό, προκαλώντας το γέλιο ορισμένων συνεργατών – you know who you are!), αλλά δε βρίσκω κάτι. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής (όπως προσπαθώ να είμαι πάντα στη ζωή μου – όχι, δε μου έχει βγει σε καλό!!!), δεν είμαι καν 100% βέβαιος πως αυτή είναι πράγματι η “πρώτη μου φορά” στο συγκεκριμένο κομμάτι του καταλόγου της Diamond. (Αλλά μάλλον ισχύει και, anyway, δε με απασχολεί αρκετά ώστε να το ψάξω.)

Το βέβαιο είναι πως δεν είμαι, σε καμία περίπτωση, ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβω τις μπλε σελίδες, καθώς τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ από αρκετά μεγάλη απόσταση τα τεκταινόμενα στις δύο μεγάλες εταιρίες (Marvel, DC), ενώ και οι άλλες τρεις που συμπληρώνουν το ρόστερ των Premier Publishers της Diamond, σπάνια με συγκινούν με τις εκδοτικές τους προσπάθειες. Με αυτό κατά νου, να είστε προετοιμασμένοι για αρκετό snarkiness, πολύ φαρμάκι, κάμποση ειρωνία και μερική ασχετοσύνη για συμπλήρωμα…

Όπως και να ‘χει, έξυπνη εισαγωγή δεν βρήκα, οπότε θα πρέπει να αρκεστείτε στο “reads like a disclaimer” που προηγήθηκε και να περάσουμε αμέσως στα offerings των εταιριών, πριν βαρεθούμε όλοι ανεπανόρθωτα…

AMAZING SPIDER-MAN #640 – WOMEN OF MARVEL VARIANT (Marvel, pgM5, $3.99)
Δεν είμαι βέβαιος τι ακριβώς σημαίνει “Women of Marvel Variant” (Γυναίκες στο εξώφυλλο; Γυναίκα σχεδιαστής του εξωφύλλου; Κάτι άλλο που δεν έχω αρκετή φαντασία να μαντέψω; The mind boggles…), αλλά αυτό που μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά είναι πως το συγκεκριμένο εξώφυλλο είναι απαίσιο! Δεν θεωρώ σπουδαίο καλλιτέχνη τον Marko Djurdjevic, αλλά σίγουρα είναι καλύτερος από τη γυναίκα του, Jelena.

SPITFIRE #1 (Marvel, pgM6. $3.99)
Το συγκεκριμένο comic με έκανε να σκεφτώ το ενδεχόμενο να το αγοράσω για περίπου 5-6 δευτερόλεπτα, καθώς το γράφει ο Paul Cornell, τον οποίο θεωρώ ικανότατο συγγραφέα, αλλά τελικά μάλλον δεν θα το τολμήσω και θα περιμένω να το πάρω με 50 cents (άντε, ένα δολάριο, το πολύ!) σε 5-6 μήνες. Με έβαλε πάντως σε σκέψεις για πολύ περισσότερο χρόνο, σχετικά με το όλο Women of Marvel thing. Στο εξώφυλλο απεικονίζεται η Spitfire (γυναίκα), σε σχέδιο της Jenny Frison (επίσης γυναίκα), αλλά παρ’ όλα αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ WOMEN OF MARVEL WHATEVER! Συνεπώς, το όλο πράγμα αναφέρεται, προφανώς, σε κάτι άλλο. Anyways…

DEADPOOL #1000 (Marvel, pgM12, $4.99)
Προσπερνώντας τη γελοιοτητα της random (or whatever) αρίθμησης, που έχει γίνει πολύ της μόδας στους τίτλους του Deadpool τελευταία (seriously, ποιός μαλάκας τα σκέφτεται αυτά;;;), πρέπει να ομολογήσω πως το συγκεκριμένο comic σκοπεύω να το αγοράσω για τρεις λόγους: Dave Lapham, Howard Chaykin, Peter Bagge! Ναι, OK, υπάρχουν και κάτι άλλοι τυχάρπαστοι στο credit box, αλλά θα κάνω την καρδιά μου πέτρα…

AMAZING SPIDER-MAN #640 & #641 (Marvel, pgM21, $3.99)
Written by Joe Quesada? Fuck me gently! Φαίνεται πως το σερί καλογραμμένων τευχών στο AMAZING θα σταματήσει εδώ! Επιπλέον, είμαι ο μόνος που εκνευρίζεται αφάνταστα όταν βλέπει στο solicitation copy φράσεις του τύπου “every question is answered”; Anyone else?

AVENGERS & THE INFINITY GAUNTLET #1 (Marvel, pgM34, $2.99)
Ακόμη μία ευχάριστη εφηβική ανάμνηση που το “Quesada Pack” δεν θέλει να αφήσει αμόλυντη. Ποιός στον κόρακα είναι αυτός ο Brian Clevinger που το γράφει; Ποιός, γαμώ το κέρατό μου, είναι αυτός ο Brian Churilla που το σχεδιάζει; Πώς στο διάολο κατάφεραν να βγάλουν ένα comic 40 σελίδων που να κοστίζει μόνο 3 δολάρια. (No, wait! That’s a good thing!!!)

CAPTAIN AMERICA: FOREVER ALLIES (Marvel, pgM38, $3.99)
Να ξεκαθαρίσω πως θεωρώ τον Roger Stern έναν από τους καλύτερους συγγραφείς που έχουν δουλέψει ποτέ στο Captain America, αλλά έλεος! Όχι άλλες περιπέτειες με τον Cap στη δεκαετία του ’40! Όχι ένα ακόμη untold story στο universe της Marvel; Όχι άλλο κάρβουνο, μωρέ!!!

A SHITLOAD OF SHADOWLAND TITLES (Marvel, pgM42-45, $3.99)
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι ακριβώς είναι αυτό το Shadowland και με μια πολύ γρήγορη ματιά στα solicitations (αλλά μιλάμε για ΠΟΛΥ γρήγορη!) ελπίζω ειλικρινά να βρίσκεστε και εσείς στην ίδια θέση με μένα και να μην κάνετε καμιά απολύτως προσπαθεια να το αλλάξετε. (Snarky Comment #4876: Μήπως ο λευκός Power Man απετέλεσε την αφορμή για την καμπάνια υπέρ ενός μαύρου Spider-Man; Just thought I’d ask)

(Κάπου εδώ σας προειδοποιώ ότι θα ρίξω αισθητά τους ρυθμούς, γιατί έχω ήδη γράψει εξακόσιες πενήντα λέξεις και δεν έχω φτάσει καλά-καλά ούτε στα μισά του Marvel Catalog! Πιο επιλεκτικά από εδώ και πέρα, λοιπόν. Για το καλό όλων μας!)

MARVEL UNIVERSE VS. THE PUNISHER (Marvel, pgM57, $3.99)
Ώπα, για περίμενε! Αυτό δεν το έχουμε ξανακάνει τουλάχιστον 2-3 φορές στο παρελθόν;

THOR: THE RAGE OF THOR #1 (Marvel, pgM66, $3.99)
Quick Thought #1: Το εξώφυλλο είναι φρικαλέο και με δεδομένο ότι ο ίδιος καλλιτέχνης (Mico Suayan) είναι υπεύθυνος και για το εσωτερικό, μπορούμε εκ του ασφαλούς να υποθέσουμε ότι και το εσωτερικό θα είναι εξίσου φρικαλέο (αν όχι χειρότερο!).
Quick Thought #2: Μα καλά, σε κανένα από τα τζιμάνια της Marvel δεν φάνηκε γελοίος ο τίτλος Thor: The Rage Of Thor; Seriously???

X-MEN: CURSE OF THE MUTANTS – BLADE #1 (Marvel, pgM72, $3.99)
X-MEN: CURSE OF THE MUTANTS – STORM & GAMBIT #1 (Marvel, pgM73, $3.99)

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω (και ορισμένοι από αυτούς δουλεύουν στη Marvel) που πιστεύουν πως η σύνδεση του X-Universe με τους βρικόλακες (τον Δράκουλα, κυρίως) είναι κάτι παραπάνω από 2-3 throwaway stories κάπου στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’80. Τί να κάνεις; Η βλακεία είναι ανίκητη…

NEW MUTANTS FOREVER #1 (Marvel, pgM79, $3.99)
Σκέφτομαι να βγάλω αποδόσεις και να δέχομαι στοιχήματα σχετικά με το ποιό θα είναι το επόμενο “FOREVER” title της Marvel. Πάντως το συγκεκριμένο παίζει και να το αγοράσω, για κάποιον διεστραμμένο λόγο που δεν μπορώ να προσδιορίσω αυτή τη στιγμή…

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ TRADE PAPERBACK ΚΑΙ HARDCOVER COLLECTIONS ΑΠΟ COMICS ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ COMICS ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ (Marvel, pgM87-117, $Κάμποσα – συνήθως περισσότερο από τα αντίστοιχα της DC, αλλά λιγότερο από αυτά της IDW)
Προσωπικά, δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα τις collected εκδόσεις, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω. Αυτοί που ασχολείστε, φαντάζομαι πως ξέρετε πως να κατατοπιστείτε)

Πάει η Marvel, επιτέλους. Ας περάσουμε στο main catalog…

1 FOR $1 PROGRAM (Dark Horse, pg26-27, $1.00 – Duh!)
Ορισμένα από τα πλέον σημαντικά και δημοφιλή comics της Dark Horse, στην ακαταμάχητη τιμή του ενός δολαρίου έκαστο! ALIENS VS PREDATOR, SIN CITY: THE HARD GOODBYE, HELLBOY: SEED OF DESTRUCTION, USAGI YOJIMBO, CONAN, THE GOON. Αγοράστε τα όλα και δωστε μια γροθιά στην οικονομική κρίση!

MAGNUS ROBOT FIGHTER #1 (Dark Horse, pg28, $3.50)
Αγαπώ Magnus Robot Fighter! Θαυμάζω τα original 60s comics του τεράστιου Russ Manning, και υπερ-λατρεύω το 90s revamp του Jim Shooter στη Valiant! Δεν ξερω πόσο καλό θα είναι το συγκεκριμένο comic, αλλά οι λέξεις “Magnus” και “Shooter”, στο ίδιο project, ξυπνούν τον fan που, συνήθως, κρυβεται πολύ βαθιά μέσα μου. Bonus point για τις 56 σελίδες με μόνο $3.50. (Περιλαμβάνει reprint της πρώτης ιστορίας Magnus από τον Manning)

DOCTOR SOLAR, MAN OF THE ATOM #2 (Dark Horse, pg30, $3.50)
Τα ίδια που έλεγα παραπάνω (πάνω-κάτω), ισχύουν και εδώ. Μείον τον Russ Manning, αλλά με επιπλέον κίνητρο τον εξαιρετικό σχεδιαστή Dennis Calero!

GRANDVILLE MON AMOUR (Dark Horse, pg43, $19.99)
Ντρέπομαι που το λέω, γιατί πραγματικά θεωρώ τον Bryan Talbot ΤΕΡΑΣΤΙΟ δημιουργό, αλλά το πρώτο GRANDVILLE graphic novel δεν μου άρεσε καθόλου! Αυτή τη στιγμή, είμαι αποφασισμένος να μην αγοράσω το δεύτερο, αλλά υποψιάζομαι πως, όταν έρθει η ώρα, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα το πάρω…

B.P.R.D.: HELL ON EARTH – NEW WORLD #1 (Dark Horse, pg44, $3.50)
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που τους αρέσει πάρα πολύ το B.P.R.D. και το θεωρούν ένα από τα καλύτερα current comics. Φαντάζομαι πως αυτοί δεν περιμένουν από μένα να τους πω να αγοράσουν το παρόν limited series. Εμένα, πάλι, όσες ιστορίες B.P.R.D. έχω διαβάσει μου φαίνονται, more or less, ίδιες, και μάλλον στεναχωριέμαι που “χαραμίζεται” ο εκπληκτικός σχεδιαστής Guy Davis σε ένα τόσο μέτριο comic.

DEXTER MUG (Dark Horse, pg62, $14.99)
Μια κούπα με τη μουτσούνα του παρανοϊκού δολοφόνου Dexter, η οποία αλλάζει ανάλογα με τη θερμοκρασία του υγρού που έχει μέσα. Cute. Μάλλον θα το πάρω δώρο στον αδερφό μου, που του αρέσει και η σειρά. Προσωπικά, προτιμούσα τον Michael C. Hall στο SIX FEET UNDER (Best! TV Series! Ever!)

Περνάμε στη DC και πρέπει να σας προειδοποιήσω πως εδώ θα είμαι ιδιαιτέρως επιλεκτικός, για δύο, κυρίως, λόγους: Πρώτον, έχω ήδη γράψει 1300 λέξεις και άρχισα να κουράζομαι. Δεύτερον, μπορεί με τη Marvel να είχα πάντα μια σχέση αγάπης-μίσους και να γουστάρω (yep, I admit it!) να θάβω τις επιλογές και τα ατοπήματα της, εξαντλώντας την ειρωνία και το κυνισμό μου, αλλά την DC και τους χαρακτήρες της, πραγματικά, τους πονάω και η τωρινή κατάντια τους, κυριολεκτικά, με θλίβει…

GREEN ARROW #3 (DC Comics, pg73, $2.99)
Δείτε το εξώφυλλο και ενδεχομένως να καταλάβετε τι εννοούσα με τα παραπάνω. Nothing more!

SUPERMAN: THE LAST FAMILY OF KRYPTON #1 (DC Comics, pg87, $4.99)
Το όνομα του Cary Bates είναι ένα δυνατό selling point για έναν old school fan σαν εμένα, αλλά από την άλλη, κάτι με συγκρατεί. Μάλλον θα ενδώσω, πάντως.

STARMAN OMNIBUS VOL. 5 HC (DC Comics, pg100, $49.99)
Στους οικονομικά δύσκολους καιρούς που ζούμε, μου είναι δύσκολο να προτείνω σε κάποιον να αγοράσει ένα omnibus 50 δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει τεύχη που βρίσκονται με πολύ λιγότερα, αλλά από την άλλη αναγνωρίζω ότι κάποιοι προτιμούν τα collected editions. Όπως και να ‘χει, το STARMAN είναι ένα comic που αξίζει να το ανακαλύψετε!

A SICKNESS IN THE FAMILY HC (DC Comics [Vertigo], pg119, $19.99)
Όπως τα περισσότερα original graphic novels της Vertigo, έτσι και αυτό φαίνεται σχετικά ενδιαφέρον, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχτεί μούφα. Εξαιρέσεις όπως το ALCOHOLIC, των Jonathan Ames και Dino Haspiel, υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

THE GREEN WOMAN HC (DC Comics/Vertigo, pg122, $24.99)
See above…

51 WAYS TO SAVE HER VOL. 1 (DC Comics/CMX, pg134, $12.99)
Εμμμ… δεν υποτίθεται πως η CMX έκλεισε; Τι volume one είναι αυτό και ποιός μου εγγυάται πως θα κυκλοφορήσουν και όλα τα προσεχή volumes. Manga experts, I need your help!

Τελείωσε κιόλας η DC; Sweet! Πάμε τώρα στις δύο εταιρίες που τα περισσότερα comics τους με απασχολούν περίπου όσο και τα ρούχα που απλώνει η από πάνω. Θα με ενοχλήσουν αν πέσουν στο μπαλκόνι μου, αλλά γενικά έχω μάθει να τα αγνοώ…

(Ήχος ξεφυλλίσματος σελίδων… Α-χα! Classic reprints! Επιτέλους κάτι βρέθηκε για να δώσω τα λεφτά μου στον κύριο Ryall!)

POLLY AND HER PALS VOL. 1 (IDW, pg162, $75.00 – Jesus fuckin’ Christ!!!)
Ναι, είναι πανάκριβο! Ναι, αν το έβγαζε οποιαδήποτε άλλη εταιρία θα κόστιζε τουλάχιστον 10-15 δολάρια λιγότερο! Ναι, είναι ενδεχομένως πολυτέλεια! Ναι, είναι πιθανό να μην προλάβω να το διαβάσω properly μέσα στα επόμενα δύο χρόνια! Αλλά, παρ’ όλα αυτά, είναι το αριστούργημα του μεγαλοφυούς δημιουργού Cliff Sterrett και είναι απολύτως βέβαιο πως οι θεοί των comics θα με τιμωρήσουν αν δεν το αγοράσω!

DICK BRIEFER’S FRANKENSTEIN (IDW, pg162, $21.99)
Ένα από τα πλέον άγνωστα αριστουργήματα της Golden Age των comics είναι το συγκεκριμένο πόνημα του Dick Briefer. Ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στον τρόμο και το χιούμορ, δίνοντας νέα ερμηνεία σε λέξεις όπως “παράξενο” και “εκκεντρικό”. Όχι για όλους, αλλά αυτοί που θα τους κάνει “κλικ”, θα το λατρέψουν.

Περνάμε στην Image. Δόξα τω Walt Kelly, τελειώνουμε επιτέλους!

MORNING GLORIES #1 (Image Comics, pg172, $3.99)
Για κάποιο λόγο, έχω ήδη αποφασίσει να παραγγείλω το συγκεκριμένο comic. Το σχεδιάκι φαίνεται αξιοπρεπές και το premise (μαθητές παγιδευμένοι σε ένα σχολείο όπου συμβαίνουν περίεργα, μεταφυσικά φαινόμενα) έχει προοπτικές. Χμμ, ποιόν κοροιδεύω; Μάλλον με τράβηξε το mini skirt στο εξώφυλλο.

TANK GIRL: HAIRY HEROES (Image Comics, pg182, $3.99)
Για αυτούς που τους αρέσει το Tank Girl. Εγώ πάντα το έβρισκα βαρετό και ανούσιο…

WITCHBLADE: REDEMPTION VOLUME 1 (Image Comics/Top Cow, pg208, $4.99)
Ο Ron Marz είναι ένας αρκετά καλός συγγραφέας και απ’ όσο έχω διαβάσει (όχι πολύ, αλλά αρκετά για να μπορώ να εκφέρω ασφαλή άποψη), η δουλειά του στο WITCHBLADE ήταν αξιοπρεπέστατη. Αν προσθέσουμε και το ότι ο Stjepan Sejic είναι ένας πολύ καλός σχεδιαστής, αλλά και -κυρίως- ότι μιλάμε για ένα full color trade paperback 176 σελίδων με μόνο πέντε δολάρια, τότε τo recommendation μου είναι δεδομένο.

Και κάπου εδώ, λίγο πριν φτάσουμε στις 2000 λέξεις, έφτασε η ώρα να ολοκλήρωθεί αυτό το μαμούθειων διαστάσεων Μπλε Previews Picks. Ποιός να μου το έλεγε ότι το πρώτο μου Blue Pager θα έκλεινε με καλά λόγια για comic της Top Cow! Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις…