Al Williamson R.I.P.

Όπως φαίνεται, ο μεγάλος δημιουργός Al Williamson δε βρίσκεται πια κοντά μας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια ακόμη μεγάλη απώλεια για την οικογένεια των comics, καθώς σύμφωνα με αρκετά ειδησεογραφικά sites του εξωτερικού, αλλά και το Tweeter, ο Williamson απεβίωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε ηλικία 79 ετών.

Ο Al Wlliamson έγινε κάτι παραπάνω από γνωστός, χάρη στο σχέδιό του στο FLASH GORDON, τη δεκαετία του ’60. Πριν από αυτό, αποτέλεσε το “αστέρι” της EC Comics, σχεδιάζοντας ιστορίες του WEIRD SCIENCE. Φυσικά, δεν λατρεύτηκε μόνο από τους fans του science fiction, αλλά και των horror comics, χάρη σε δουλειές του στα EERIE και CREEPY. Επιπλέον, συνέβαλε στη μεταφορά της δεύτερης ταινίας της τριλογίας STAR WARS, του THE EMPIRE STRIKES BACK, σε comic, για λογαριασμό της Marvel, ενώ είχε κι ένα εκπληκτικό run στο comic strip του Alex Raymond, το SECRET AGENT X-9, μαζί με τον Archie Goodwin.

Κέρδισε δύο βραβεία Eisner, το 1996 και το 1997, αμφότερα για τον Best Inker, ενώ το 2000 ήταν ο παραλήπτης του Hall Of Fame Eisner.

Αναμείνατε περισσότερες λεπτομέρειες, όταν επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες.