PREVIEWS PICKS: “Merchandise” [Πείτε μας τη γνώμη σας]

Πριν μερικές μέρες, αποφάσισα να κάνω λίγο χώρο στις βιβλιοθήκες μου, καθώς οι στοίβες στο πάτωμα είχαν αρχίσει να παίρνουν απειλητικές διαστάσεις. Οι επιλογές μου ήταν λίγες και δύσκολες, με τις πιο προφανείς από αυτές απαγορευτικές. Όποιος έχει συλλογή με φιγούρες, είμαι σίγουρος ότι συμμερίζεται τον πόνο μου. Μετά από πολλή σκέψη, κατέληξα ότι τα παλιά PREVIEWS θα μπορούσαν να φύγουν από τα ράφια μου, καθώς οι φορές που είχε χρειαστεί να ανατρέξω σε αυτά ήταν ελάχιστες. Πολύ γρήγορα λοιπόν, οι στοίβες με comics αντικαταστάθηκαν με στοίβες από PREVIEWS κι εγώ ήμουν περίπου ευχαριστημένος με το έργο μου.

Μου πήρε λίγη προσπάθεια, αλλά τελικά κατάφερα να καταπιέσω την επιθυμία μου να αναδιοργανώσω τα ράφια μου, μια διαδικασία που πρακτικά δεν τελειώνει ποτέ. Εκεί που έχεις βρει τον καλύτερο τρόπο να τοποθετήσεις τα comics σου, ξεκινάς από την αρχή γιατί είχες μια καλύτερη ιδέα και αυτό επαναλαμβάνεται επ’ άπειρον. Όχι, είχα κάτι πολύ πιο σημαντικό, έπρεπε να αποφασίσω τι θα κάνω με τις νεοδημιουργηθείσες στοίβες μου. Η πρώτη σκέψη, ήταν να βρω κούτες, να τα βάλω μέσα και μετά να τα εξαφανίσω στην άβυσσο της αποθήκης, απ’ όπου ελάχιστα πράγματα καταφέρνουν να ξαναδούν το φως της ημέρας. Επειδή κούτες δεν είχα πρόχειρες κι επειδή ο ελεύθερος χώρος στην αποθήκη μου είναι μάλλον λίγος, το σκέφτηκα λίγο παραπάνω και μου φάνηκε μάλλον πιο πρακτικό να μην τα κρατήσω. Όπως είπα πιο πάνω, οι φορές που μου χρειάστηκε να δω κάτι σε παλιό PREVIEWS είναι αντικειμενικά ελάχιστες. Επιπλέον, εάν τα “έθαβα” στην αποθήκη, ακόμα και να ήθελα να βρω κάτι, ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν θα το έκανα. Ας έσωζα τουλάχιστον κανένα δέντρο, ανακυκλώνοντάς τα.

Πριν τα αποχωριστώ, είπα να ξεφυλλίσω μερικά, έτσι χωρίς λόγο. Κοίταζα παλιούς τίτλους που είχαμε καλύψει εδώ στο Comicdom, είτε σε κάποιο Previews Picks, είτε σε κάποιο review, έτυχε να δω πράγματα που σκέφτηκα ότι μάλλον έπρεπε να τα έχω καλύψει, άλλα που ίσως δεν έπρεπε να έχω καλύψει και ξαφνικά συνειδητοποίησα κάτι:

Ένα σεβαστό κομμάτι του PREVIEWS, είναι αφιερωμένο στο merchandise. Από φιγούρες μέχρι αναπτήρες, κάθε μήνα έχουμε καινούρια αντικείμενα πόθου που απειλούν το πορτοφόλι μας. Κάπου κάπου, σας παρουσιάζουμε κι εμείς merchandise, αν και όχι τόσο συχνά, ενώ υπήρξαν και φορές που αυτό έγινε στα πλαίσια του Previews Picks (δες για παράδειγμα εδώ ή εδώ). Ωστόσο, αυτό δεν γίνεται κάθε μήνα.

Φαντάζομαι ότι αυτοί που παραγγέλνουν merchandise από το PREVIEWS είναι σημαντικά λιγότεροι από αυτούς που παραγγέλνουν comics, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν. Κρίνοντας από εμένα , φαντάζομαι επίσης ότι υπάρχουν αρκετοί που χαζεύουν τις τελευταίες σελίδες του PREVIEWS και κάποια στιγμή, όταν η φιγούρα που είχαν δει εμφανιστεί στα μαγαζιά, την αγοράζουν. Θεωρώ λοιπόν, ότι το Merchandise Previews Picks, έχει νόημα, αρκεί να υπάρχει και σχετικό ενδιαφέρον από εσάς.

Θέτω λοιπόν ευθέως το ερώτημα: Θα θέλατε να βλέπετε και επιλεγμένο merchandise στα πλαίσια του Previews Picks; Αν ναι, δεν έχετε παρά να αφήσετε σχόλια, να στείλετε mail, να με πάρετε τηλέφωνο ή να μου στείλετε περιστέρι και πλην απροόπτου, κάθε μήνα θα σας ενημερώνω για τις επικείμενες κυκλοφορίες.

Για να σας ανοίξω την όρεξη, θα σας δείξω ένα καταπληκτικό άγαλμα της Ayanami Rei που εμφανίστηκε στο PREVIEWS αυτού του μήνα.

CL#25 Ayanami Rei Ver.2

Αυτό το έργο τέχνης (η αντικειμενικότητά μου έχει πέσει στα υπόγεια), μας έρχεται από τη YAMATO και ανήκει στην high profile σειρά Creator’s Labo. Είναι κατασκευασμένο από PVC και θα έχει ύψος περί τα 25cm. Έχει βασιστεί σε σχέδιο του Shunya Yamashita, ενώ ο γλύπτης που ανέλαβε να το φέρει στην τρίτη διάστση είναι ο Mitsumasa Yoshizawa. Στην συσκευασία περιλαμβάνονται 2 κεφάλια, ένα με επιδέσμους και ένα χωρίς, ενώ θα λάβετε μαζί και μία κάρτα με το concept art.

Η τιμή του αριστουργήματος αυτού θα είναι γύρω στα 100 δολάρια, τιμή πολύ λογική κατά τη γνώμη μου. Για έξτρα μπόνους, σας έχω και βιντεάκι:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E3B-bL7L2Tw[/youtube]