Σας Αρέσει Η Νέα Wonder Woman;

Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη μανία με τον “εκσυγχρονισμό” κλασικών ηρώων. Κάθε φορά που αναλαμβάνει ένας καινούριος δημιουργός, θεωρείται σκόπιμο όχι να κάτσει και να σκεφτεί πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες για το χαρακτήρα, αλλά πώς θα τον κάνει πιο ελκυστικό, στα πλαίσια της εποχής, και, κυρίως, πώς θα μπορέσει να μεταπηδήσει στη μεγάλη οθόνη. Φωτεινή εξαίρεση, κατά την προσωπική μου άποψη, αποτελεί η προσέγγιση του Batman από τον Paul Pope. Και ερχόμαστε τώρα, να αντικρίσουμε την νέα, πιο trendy, όπως αναφέρει και το BBC, εμφάνιση της Wonder Woman.

Το γνωστό σορτσάκι με την αστερόεσσα, σήμα κατατεθέν της ηρωίδας, αντικαθίσταται από μαύρο κολάν, οι κόκκινες χαρακτηριστικές μπότες εξαφανίζονται, όπως επίσης και ο κορσές που αντικαθίσταται από σακάκι. Το νέο outfit είναι δημιούργημα του Jim Lee, σε συνεργασία με τον J. Michael Straczynski, που αναλαμβάνει τα συγγραφικά ηνία της σειράς και ντεμπουτάρει στο επετειακό τεύχος #600.

Όπως δηλώνει ο συγγραφέας, σε συνέντευξή του στους New York Times, “η Wonder Woman είχε το ίδιο outfit από το ντεμπούτο της το 1941. Ποιά γυναίκα φοράει τα ίδια ρούχα για εξήντα και πλέον χρόνια;”. Πολύ βολικά, ο δημιουργός του BABYLON 5 “ξεχνά” τις δύο προηγούμενες φορές που είχε αλλάξει η στολή της αρχετυπικής ηρωίδας, καθώς και τα όχι και τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα που είχαν επιφέρει αυτές οι αλλαγές. Ο Straczynski συνεχίζει, όμως, δηλώνοντας πως “η Wonder Woman είναι ένας δυναμικός, ζωντανός χαρακτήρας και οι ιστορίες της θα έπρεπε να βρίσκονται στο top 20 των πωλήσεων. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να την φτάσω εκεί”.

Μέσα στο “ό,τι μπορώ” φαίνεται ότι ο κ. Straczynski βάζει και την αλλαγή του origin της ηρωίδας. Γιατί, στο δικό του run, η Wonder Woman δεν μεγαλώνει στο Paradise Island με τη μητέρα της και τις Αμαζόνες αδελφές της. Σκοτεινές δυνάμεις καταστρέφουν την πατρίδα της και σκοτώνουν τους συμπολίτες της. Η Βασίλισσα Ιππολύτη αναγκάζεται να δώσει τη μικρή της κόρη προκειμένου να σωθεί…

Είκοσι χρόνια αργότερα, η Diana αγωνίζεται για το καλό της ανθρωπότητας και παράλληλα αναζητά εκδίκηση για την καταστροφή του Paradise Island.

Τί να πω; Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Αν κρίνω, όμως, από την αισθητική της καινούριας στολής, μάλλον και το σενάριο θα είναι πιο κοντά σε τηλεοπτική σειρά ή σε video game. Πάντως, τα γκάλοπ και τα polls έχουν ήδη ξεκινήσει ανάμεσα στους φανς. Εσείς τι λέτε;