SAN DIEGO COMIC CON INTERNATIONAL 2010: Part 1

Είναι η μεγαλύτερη, η πλουσιότερη και σίγουρα η πλέον φαντασμαγορική εκδήλωση για τα comics στον πλανήτη, και ξεκινώντας από τούτο εδώ το post, αυτή είναι η φετινή απόπειρα του Comicdom να καλύψουμε με ημερήσια reports μέχρι και τη λήξη του, το Comic-Con International του San Diego. Έχοντας εδώ και ένα χρόνο την ευθύνη να σας μεταφέρω τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τη στήλη 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, κλήθηκα να δώσω το εναρκτήριο λάκτισμα με την ανασκόπηση της πρώτης ημέρας, για να ακολουθήσουν τις επόμενες τρεις ημέρες τα reports του Αριστείδη Κώτση, του Θωμά Παπαδημητρόπουλου και του Δημήτρη Σακαρίδη.

Μαζί, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τα επόμενα 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ που μετατίθενται για μετά τη λήξη της εκδήλωσης όταν και θα δούμε τα παραλειπόμενα από το San Diego, αλλά και όσα σημαντικά συνέβησαν εκτός διοργάνωσης. Καλή διασκέδαση!

MARVEL COMICS

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει το Comic-Con, η Marvel έδωσε στη δημοσιότητα promotional posters από τις επερχόμενες ταινίες THOR και CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER. Και για να το κάνει πιο επώδυνο για όσους δεν μπορούμε να είμαστε εκεί, στο booth της εταιρίας μοιράζουν τα poster στο κοινό!

Το βασικό panel της εταιρίας λέγεται Mondo Marvel, και εδώ οι ανακοινώσεις έρχονται τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές! Πανελίστες -μεταξύ άλλων- οι Jeph Loeb, Brian Michael Bendis, C. B. Cebulski, Dan Abnett, Andy Lanning, Jim McCann και Mark Paniccia. Ανάμεσα στις ανακοινώσεις, ένα νέο LOKI miniseries, λεπτομέρειες για τα CAPTAIN AMERICA & THE KORVAC SAGA, CAPTAIN AMERICA: HAIL HYDRA και CAPTAIN AMERICA: FIGHTING AVENGER, καθώς και για το CAPTAIN AMERICA: MAN OUT OF TIME. Επίσης μαθαίνουμε ότι το ULTIMATE THOR ξεκινάει τον Οκτώβριο σε σενάριο Jonathan Hickman και σχέδιο Carlos Pacheco, καθώς και ότι το ULTIMATE UNIVERSE εισέρχεται σε μία νέα, σκοτεινή περίοδο. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες στο link του Newsarama και δείτε εδώ μπόλικο preview art από τις σημερινές ανακοινώσεις.

DC COMICS

Το πρώτο panel της DC στο φετινό Comic-Con ξεκίνησε με τους συν-εκδότες Dan Didio και Jim Lee να μας αποκαλύπτουν τα σχέδια της εταιρίας για το DC Universe, τη Vertigo, το Johnny DC imprint, και πολλά ακόμη! Χωρίς σημαντικές ανακοινώσεις, το panel αναλώθηκε στη νέα στολή της Wondie (“τί σκεφτόσουν αλήθεια;” ρώτησε χαριτολογώντας ο Didio τον Lee για να πάρει σε αντίστοιχο τόνο την απάντηση “έκανα ό,τι μου είπες”), για το αν ο Morrison θα παραμείνει στα Bat-books (DiDio answered “Yes he is”), καθώς και ότι το FABLES #100 θα έχει 100 σελίδες και ότι ο Mark Buckingham θα γράψει μια ιστορία την οποία θα σχεδιάσει ο Bill Willingham. Δείτε εδώ τη live ανταπόκριση του Newsarama με όλες τις λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, ο Dan DiDio μιλάει σε ένα βίντεο του CBR TV για τη νέα θέση του, την καινούρια, αμφιλεγόμενη στολή της Wonder Woman και τα επόμενα “αστέρια” της εταιρίας.

Λαλίστατος όπως πάντα, ο Didio είχε μιλήσει κάποιες ώρες πριν στο CBR, σχετικά με τη δήλωση του Alan Moore στο WIRED, ότι του έγινε πρόταση από την DC να επιστρέψει στο WATCHMEN, δημιουργώντας νέες ιστορίες.

Ο Geoff Johns είναι ο νέος chief creative officer της εταιρίας και ο mastermind πίσω από τα blockbuster events, BLACKEST NIGHT και BRIGHTEST DAY. Το panel που είναι αφιερωμένο σε αυτόν έχει οικοδεσπότη τον Eddie Berganza και αναμεταδίδεται από το Newsarama.

Μπορεί ο Dick Grayson να είναι σήμερα ο Batman στο DCU, όμως ο Kevin Smith μας διηγείται αυτόν τον καιρό μια ιστορία από το παρελθόν του  Bruce Wayne στο BATMAN: THE WIDENING GYRE. Στο panel πλαισιώνουν τον δημοφιλή συγγραφέα και σκηνοθέτη, ο group editor Michael Marts, ο σχεδιαστής της σειράς Walt Flanagan, και ο inker Art Thibert.

Ιδιαίτερα νοσταλγικό και με ιστορικό ενδιαφέρον το panel DC Comics’ 75th Anniversary αποτίνει φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία της DC με moderator τον τέως πρόεδρο και εκδότη της DC, Paul Levitz, και πανελίστες τους Dan DiDio, Jim Lee και Geoff Johns, και special guests τους Jenette Kahn, Dennis O’Neil και τον θρύλο των comics, Jerry Robinson.

BOOM! STUDIOS

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η POW! Entertainment και η BOOM! Studios ανακοίνωσαν την έκδοση τριών superhero τίτλων, δημιουργιών του Stan Lee. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι ο editor-in-chief της BOOM!, Mark Waid, θα έγραφε τον έναν από τους τρεις τίτλους. Όπως ειπώθηκε και στο panel της εταιρίας, οι τίτλοι, οι δημιουργικές ομάδες και οι ημερομηνίες κυκλοφορίας θα έχουν ως εξής: SOLDIER ZERO από τους Paul Cornell και Javier Pina (Οκτώβριος), THE TRAVELLER από τους Mark Waid και Chad Hardin (Νοέμβριος), και STARBORN από τους Chris Roberson και Khary Randolph (Δεκέμβριος). Ακολουθώντας τα links στα ονόματα των συγγραφέων, μπορείτε να διαβάσετε τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν στο CBR και το Newsarama.

ONI PRESS

Στο panel της εκδοτικής ανακοινώθηκε ότι ο Marc Guggenheim και ο Justin Greenwood, είναι οι δημιουργοί της νέας σειράς STRINGERS. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες στη συνέντευξή τους στο CBR.

Αυτά από μένα για σήμερα. Παραδίδω τη σκυτάλη στον Άρη και σας αφήνω με δύο trailers που έκαναν την εμφάνισή τους στην εκδήλωση: Το ένα μας έρχεται από τη Disney και αφορά στο TRON LEGACY, ενώ το δεύτερο είναι της Activision για το SPIDER MAN: SHATTERED DIMENSIONS.