SAN DIEGO COMIC CON INTERNATIONAL 2010: Part 4

Τέταρτο installment των ενημερωτικών μας posts σχετικά με τα τεκταινόμενα στο φετινό San Diego Comic Con και είναι η δική μου σειρά να σας μεταφέρω τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Μεταξύ μας, μέχρι στιγμής βρίσκω την ειδησεογραφία των ημερών επιεικώς φτωχή, αλλά η αλήθεια είναι πως αν περιμένει κανείς να βρει ουσιαστικές ειδήσεις σε τέτοιου τύπου events, μάλλον σπαταλά το χρόνο του. Το San Diego Comic Con (όπως και κάθε διεθνές industry Con, άλλωστε) δεν είναι για ανακοινώσεις σοβαρών ειδήσεων, αλλά για ατελείωτα (και συνήθως ξεδιάντροπα) promo junkets, αυτοαναφορικά panels, geeky interviews και πάνω απ’ όλα, fun-fun-fun!

Μη με παρεξηγήσετε, λατρεύω το San Diego Comic Con! Τη μία (και μοναδική έως τώρα) φορά που βρέθηκα εκεί, δε θα την άλλαζα με τίποτα (OK, σχεδόν τίποτα) στον κόσμο. Απλά, δε νομίζω πως έχει ιδιαίτερη αξία από δημοσιογραφικής/ενημερωτικής πλευράς. Τα πραγματικά σημαντικά νέα (βλ. η εξαγορά των properties της CrossGen από τη Marvel) αποτελούν την εξαίρεση που συνήθως χάνεται στη θάλασσα των αδιάκοπων ανακοινώσεων για νέα creative teams σε παλιούς τίτλους, παλιά creative teams σε νέους τίτλους, events, crossovers, movie/tv-related projects και “things will never be the same again” φανφάρες!

Anyway, the show must go on, οπότε ας περάσουμε στις “ειδήσεις”…

FILMS/TV

Τι σόι panel ήταν αυτό, χωρίς την Kristin;;;

Επειδή ξέρουμε πολύ καλά πως στην πραγματικότητα αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο (την πλειοψηφία, τουλάχιστον) είναι οι ταινίες και οι τηλεοπτικές μεταφορές (ποιά comics τώρα, καημένε…), θα αρχίσω από αυτά.

Το SMALLVILLE, όπως ισως γνωρίζετε, θα “τρέξει” την τελευταία του σεζόν φέτος και με αφορμή αυτό, οι showrunners της σειράς, Kelly Souders και Brian Peterson, μαζί με τους πρωταγωνιστές, Tom Welling, Erica Durance, Cassidy Freeman και Justin Hartley βρέθηκαν στο San Diego για διακοπές… εεε.. με συγχωρείτε… για να συμμετάσχουν σε panel σχετικό με τα όσα μπορούμε να περιμένουμε λίγο πριν το φινάλε. (Χμμφ! Χωρίς την Kristin Kreuk και την Alison Mack το panel δεν αξίζει μία! Και χωρίς τη δεύτερη, αμφιβάλλω αν και η ίδια η σειρά θα αξίζει…)

Υπάρχει και ένα panel σχετικά με το animated AVENGERS, αλλά ειλικρινά δεν ψάχτηκα παραπάνω για να βρω λεπτομέρειες. Είμαι βέβαιος πως ξέρετε αν σας ενδιαφέρει (ή όχι), οπότε ακολουθήστε το link (ή όχι).

INTERMISSION

Πριν περάσουμε σε άλλα industry news, πρέπει να αναφέρουμε κάτι -μάλλον- δυσάρεστο. Σύμφωνα με όχι απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, το πρόγραμμα στο περίφημο και υπερ-τεράστιο (σχεδόν τρομακτικό!) Hall H, όπου γίνονται τα περισσότερα movie και TV panels (ξέρετε, αυτά που πηγαίνει συνήθως να δει ο πολύς κόσμος…) καθυστέρησε λόγω έντονης αψιμαχίας μεταξύ δύο θεατών, που κατέληξε σε μαχαίρωμα του ενός. Σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο καυγάς αφορούσε τις θέσεις που θα καθόνταν οι δύο θεατές (προφανώς, το κλάσικό “εγώ κάθομαι εδώ, μωρή λινάτσα! Τί είπες, μωρή μπετούγια;;;” κ.ο.κ.), ενώ το μαχαίρωμα ήταν (επαναλαμβάνω, τίποτε από αυτά δεν είναι 100% επιβεβαιωμένο) του τύπου “injury to the eye” – και μάλιστα με στιλό! (Appropriately nerdy, if you ask me…)

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το συμβάν (αν και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό), ακολουθήστε το link.

MARVEL

WTF?!?!

Στο panel του Spider-Man (με αυτό εννοώ στο panel όπου editors και δημιουργοί των Spider-titles συζητούν με το κοινό τα σχέδια τους για τον ήρωα και όχι ένα panel στο οποίο συμμετέχει ο ίδιος ο Spider-Man!), μάθαμε ότι τον Οκτώβριο θα λάβει τέλος η περίοδος του Brand New Day στη ζωή του ήρωα (αν αναρωτιέστε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, ρίξτε μια ματιά στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο CBR οι συγγραφείς του AMAZING), ενώ είδαμε και εικόνες με τον Spidey να φοράει στολή Fantastic Four αλλά και μια νέα, μαυροπράσινη φωσφοριζέ, την οποία βλέπετε στα δεξιά.

Επίσης, ο Dan Slott “υποσχέθηκε” τριάντα σελίδες νέο υλικό σε κάθε τεύχος (που σημαίνει $3.99 και βλέπουμε…), ενώ τα υποννοούμενα σχετικά με το αν θα επιστρέψει (και πάλι) ο Ben Reilly έδιναν και έπαιρναν. (Αναλυτικά στο Newsarama.)

DC COMICS

Για τους fans των κλασικών team books της εταιρίας, το DC Focus – Premiere Teams panel είναι αυτό που πάντα ψάχνατε. Σκανάροντας τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα (live από το Newsarama – το panel διεξάγεται την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο), το μάτι μου έπεσε στην ανακοίνωση ενός project από τους Paul Levitz και Joe Kubert, χωρίς δυστυχώς περισσότερες λεπτομέρειες.

We’re cool. Fo shizzle!

In other (sort of TV-related) news, μάθαμε πως η Chloe Sullivan από το SMALLVILLE (λατρεύουμε Allison Mack, παρ’ όλο που έχουμε μια μάλλον επιφανειακή σχέση με τη σειρά…), θα “εισχωρήσει” στο regular DC Universe (σκιτσάκια και περισσότερες πληροφορίες, στο σχετικό θέμα του CBR), ενώ ο Peter David (ξέρετε, αυτός ο χοντρός που πριν από εκατομμύρια χρόνια έγραφε πολύ καλά HULK), θα γράψει σενάρια για ορισμένα επεισόδια της πολυαναμενόμενης σειράς animation, YOUNG JUSTICE.

Α, να μην το ξεχάσω. Η DC έχει πολλά σχέδια για το kids line της, με τίτλους να κόβονται (και να επανέρχονται ανανεωμένοι (ως είθισται), αλλά και με ορισμένους καινούργιους (επίσης, ως είθισται). Θα ήμουν πιο ενθουσιώδης για τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις, αν δεν είχα την αίσθηση πως τις ακούω, με μικρές παραλλαγές, κάθε χρόνο τέτοια εποχή…

INDIES

I love you! Marry me!

Επειδή όμως, τα παιδικά comics δεν είναι αποκλειστικότητα της DC (ευτυχώς!!!), ρίξτε μια ματιά και στο all-ages panel της Archaia Entertainment. Γενικά, πάντως, τέτοιου τύπου προσπάθειες είναι πολύ σημαντικές και αξιέπαινες, τουλάχιστον αν υποθέσουμε ότι είναι στο συμφέρον όλων μας να μπαίνουν διαρκώς νέοι αναγνώστες στο χώρο…

Στο στρατόπεδο της Dark Horse, έχουμε τον Dave Lapham να μιλάει στο CBR για τα σχέδια του στο επερχόμενο mini series KULL: THE HATE WITCH.

Όσοι θυμόμαστε τον Lapham στο STRAY BULLETS και αντιλαμβανόμαστε μέρα με τη μέρα πως οι πιθανότητες να βγάλει καινούργιο τεύχος είναι ανάλογες με αυτές που έχω εγώ να πιάσω γκόμενα την Allison Mack, αναζητούμε απεγνωσμένα μια πραγματικά κοφτερή γωνία για να δώσουμε τέλος στη ματαιότητα της ύπαρξης μας…

SIGN OFF

Και κάπου εδώ σας εγκαταλείπω. Λίγα πράγματα σήμερα, ή ενδεχομένως εγώ έχω σκουριάσει και δεν μπορώ πλέον να ψάχνω “σωστά”, στα διεθνή ειδησεογραφικά sites.

Πάντως, φαντάζομαι πως θα “σκάσουν” κι άλλα panels και ανακοινώσεις τις ερχόμενες ώρες. Αν είναι κάτι πραγματικά σημαντικό (ή έστω “σημαντικό”), υποσχόμαστε πως θα επανέλθουμε…