5 ΠPΟΣΦΑΤΑ ΝEA – V.42

O Joss Whedon σκηνοθετεί την αφρόκρεμα του Hollywood, στην πολυαναμενόμενη ταινία THE AVENGERS, η CrossGen επιστρέφει μέσω της Marvel, νέα ανθολογία με ήρωες του Howard έρχεται από την Dark Horse (καθώς διάσημος πίνακας του Frazetta με τον Conan κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ), το A CONTRACT WITH GOD του Will Eisner γίνεται ταινία, κι όλα αυτά ενώ το trailer ενός role-playing game με ήρωες της DC, συγκινεί κάποιον που δεν παίζει παιχνίδια του είδους. Είναι η στήλη 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, με τις ειδήσεις που ξεχώρισα(ν) από το φετινό Comic-Con International. Για μια πιο συνολική κάλυψη των όσων έγιναν στη μεγαλύτερη διοργάνωση για τα comics στον πλανήτη, μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμά μας (1ο, 2ο, 3ο και 4ο μέρος), ενώ για την πλήρη εμπειρία υπάρχουν πάντα οι εξοντωτικά αναλυτικές λίστες από το Newsarama και το CBR.

  • 1. O JOSS WHEDON ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΤHΝ TAINIA AVENGERS ΜΕ ENA ALL-STAR CAST

Φιλόδοξη όσο σχεδόν καμία άλλη μεταφορά comics στον κινηματογράφο, η πολυαναμενόμενη ταινία “THE AVENGERS” δεν θα έχει μόνο ως σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Joss Whedon, αλλά και ένα all-star cast που συνδυάζει τα ήδη υπάρχοντα casts από τις ταινίες IRON MAN, CAPTAIN AMERICA και ΤΗΟR!  Στην ταινία που έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 4 Μαϊου του 2012, θα δούμε μεταξύ άλλων, τους Chris Evans (Captain America), Chris Hemsworth (Thor), Robert Downey Jr. (Iron-Man), Scarlett Johansson (Black Widow), Mark Ruffalo (Bruce Banner), Jeremy Renner (Hawkeye) και Samuel L. Jackson (Nick Fury). Με αυτή την ανακοίνωση, έλαβαν τέλος οι φημολογίες για την παρουσία των ιδρυτικών Avengers, Ant-Man και Wasp στην ταινία, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον Joss Whedon στην καρέκλα του σκηνοθέτη, αλλά και του Mark Ruffalo στον ρόλο του Hulk!

Προσωπικά, και παρά το γεγονός ότι κρατάω μια επιφύλαξη για την επιλογή του Whedon, μία φράση συνοψίζει καλύτερα αυτό που νιώθω για την είδηση: I can’t wait!

(L-R) Robert Downey Jr., Clark Gregg, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Chris Evans, Samuel L. Jackson, Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Joss Whedon, Kevin Feige. (c) 2010 MVLFFLLC. All characters names and their distinctive likenesses: TM & (c) 2010 Marvel Entertainment, LLC & subs. All Rights Reserved.

  • 2. H CROSSGEN ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ… MARVEL!

Κατά τη διάρκεια του “Cup O’ Joe” panel, στο Comic-Con International, ο Editor-in-Chief της Marvel, Joe Quesada, έδειξε στο κοινό ένα clip μερικών δευτερολέπτων με το λογότυπο της CrossGen να παίρνει φωτιά, ένα νέο σήμα να προκύπτει μέσα από αυτό και την ημερομηνία “2011” να υπόσχεται αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε: Το 2004, η Disney αγόρασε τα δικαιώματα των τίτλων της CrossGen. Το 2009, η Disney αγόρασε τη Marvel. To 2011, η Marvel θα εκδόσει ξανά τίτλους της CrossGen. Ο Quesada επιβεβαίωσε στο CBR TV ότι υπάρχουν σχέδια για τα properties, παρ’ όλα αυτά δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψει επιπλέον πληροφορίες.

“Έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος ιστοριών μεγαλύτερο από εκείνο που μας προσφέρουν οι ιστορίες του Marvel Universe” δήλωσε ο Quesada προσθέτοντας ότι το υλικό της CrossGen δίνει τη δυνατότητα να γίνουν comics διαφορετικών ειδών, κάτι στο οποίο υστερεί η Marvel.

Για όσους χρειάζονται φρεσκάρισμα στη μνήμη τους, ή ξεκίνησαν να διαβάζουν comics πολύ πρόσφατα, η CrossGen χρεωκόπησε το 2004 και αργότερα την ίδια χρονιά, η Disney αγόρασε τα δικαιώματα των τίτλων της, έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Υπό την Disney εκδόθηκαν τρεις τόμοι του ABADAZAD, μίας fantasy ιστορίας για παιδιά από τους J.M. DeMatteis και Mike Ploog. Με την εξαίρεση κάποιων reprints από την Checker Books, δεν έχουν εκδοθεί ξανά άλλοι τίτλοι της εταιρίας μετά το κλείσιμό της. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την CrossGen, σας παραπέμπω (για δεύτερη φορά από αυτή τη στήλη) στο blog The Weekly Crisis, όπου τον Οκτώβρη του 2009, αναρωτιούνταν αν -με δεδομένη την τότε πρόσφατη αγορά της Marvel από τη Disney- θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη Marvel κάποιες από τις ιστορίες που χάθηκαν στη λήθη με το κλείσιμο της CrossGen

Ιδού και το επίμαχο βίντεο όπου ανακοινώνεται η επιστροφή…

  • 3. ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ SAVAGE SWORD

Conan the Destroyer by Frank Frazetta

Σε μια τριπλέτα ανακοινώσεων σχετικών με το έργο και τους χαρακτήρες του Robert E. Howard (ένα νέο Kull miniseries από τον David Lapham και ένα Solomon Kane από τον Bruce Jones), η Dark Horse ανακοίνωσε την κυκλοφορία μίας ανθολογίας με πασίγνωστους ήρωες του Howard, όπως ο Conan, ο Kull, και ο Solomon Kane, αλλά και λιγότερο γνωστούς όπως οι Dark Agnes, El Borak, Bran Mak Morn, και Sailor Steve Costigan. Η ανθολογία SAVAGE SWORD θα ντεπουτάρει τον Δεκέμβρη, με μία σειρά 80-σέλιδων τευχών, που θα περιλαμβάνουν καινούριες ιστορίες, εκ νέου χρωματισμένα reprints, αλλά και bonus υλικό. Το πρώτο τεύχος της ανθολογίας θα φιλοξενεί δουλειές από τους Paul Tobin, Wellington Alves, Mark Finn, Tim Bradstreet, Roy Thomas, Barry Windsor Smith, Tim Conrad, Gil Kane, Esad Ribic, και πολλούς άλλους. Όμως, τα Conan-related νέα δεν σταματούν εδώ, καθώς, κατά τη διάρκεια του Comic-Con, ο πίνακας με τίτλο “Conan the Destroyer”, που είχε ζωγραφίσει ο Frank Frazetta το 1971, πουλήθηκε έναντι 1.5 εκατομμυρίου δολλαρίων, κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για έργο του προσφάτως θανόντα καλλιτέχνη.

  • 4. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ “ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ”

Θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι η συγκεκριμένη κινηματογραφική μεταφορά ήταν αναμενόμενη, όπως όμως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του φετινού Comic- Con International στο San-Diego, το A CONTRACT WITH GOD, ένα από τα πιο επιδραστικά graphic novels στην Ιστορία του Μέσου, πρόκειται να μεταφερθεί στο σινεμά! Κάθε μία από τις τέσσερις ιστορίες θα κινηματογραφηθεί και από άλλο σκηνοθέτη, και συγκεκριμένα από τους Alex Rivera (SLEEP DEALER), Tze Chun (CHILDREN OF INVENTION), Barry Jenkins (MEDICINE FOR MELANCHOLY) και Sean Baker (PRINCE OF BROADWAY, MTV’s WARREN THE APE). Η ταινία θα διασκευαστεί για το σινεμά από τον Darren Dean (ο οποίος έχει αναλάβει και την παραγωγή), υπό την αιγίδα του Eisner Estate, ώστε να παραμείνει πιστή στο πνεύμα του μνημειώδους έργου του Will Eisner. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια των 22ων Will Eisner Comic Industry Awards, ενώ ακολουθούν οι τέσσερις ιστορίες και οι σκηνοθέτες που θα τις αναλάβουν: “A Contract With God” (Rivera), “The Street Singer” (Chun), “The Super” (Jenkins) και “Cookalien,” (Baker).

  • 5.  DC UNIVERSE ONLINE – ΕΝΑ ROLE-PLAYING GAME, ΘΕΜΑ… ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Δεν ξέρω κατά πόσο θα έπρεπε να μετράει η γνώμη κάποιου που παραδοσιακά δεν παίζει role-playing games, όμως εντυπωσιάστηκα τόσο από το συγκεκριμένο 5λεπτο trailer με τίτλο “Who Do You Trust?”, που έδωσαν στα Μέσα η WB Games, η DC Entertainment και η Sony Entertainment Online, που στάθηκε αδύνατο να μην το μοιραστώ μαζί σας. Σκοτεινό, εντυπωσιακό, καθηλωτικό… Δείτε το, συμπληρώστε μόνοι σας τη λίστα με τα επίθετα και κάντε υπομονή μέχρι και τον Νοέμβρη, όταν και θα είναι διαθέσιμο!

Αυτές τις ειδήσεις ξεχώρισα από το φετινό Comic-Con του San Diego και δεν ξέρω αν το γεγονός ότι μόνο 2 στα 5 νέα ήταν αμιγώς προερχόμενα από τα comics, λέει κάτι για τις προτεραιότητες αυτής της στήλης ή για την ποιότητα των ειδήσεων της φετινής διοργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση, αυτή ήταν η τελευταία στήλη πριν κατεβάσουμε ρολά για καλοκαίρι και ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη. Να περάσετε όλοι καλά, να γεμίσετε μπαταρίες και να παίρνετε μόνο ανθεκτικά comics στην παραλία!