Πάντα Έφτιαχνα Φιγούρες Που Ήθελα Να Αγοράσω…

Κάποιος είχε πει κάποτε: “Πάντα έγραφα ιστορίες που θα ήθελα να διαβάσω“. Όταν ήμουν μικρός, νόμιζα ότι αυτός ο κάποιος ήταν ο C.S. Lewis, αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος πλέον. Δεν έχει όμως και πολλή σημασία, έτσι δεν είναι; Νομίζω ότι η παραπάνω φράση θα μπορούσε άνετα να γίνει σημαία πολλών καλλιτεχνών (πολλών αλλά όχι όλων), όπου καλλιτέχνες θα θεωρηθούν και οι χομπίστες, γιατί πρώτον με αυτούς θα ασχοληθούμε σήμερα και δεύτερον, νομίζω ότι καταλάβατε τι θα ήθελα να πω, αλλά δεν μου επιτρέπεται, για ορισμένους “επαγγελματίες”, έτσι δεν είναι;

Αν θυμάστε, στο τελευταίο Previews Picks, είχα πει κάτι για το STAR WARS και το πόσο με μπερδεύει κάθε μήνα αυτή η πληθώρα πραγμάτων που βγαίνουν, χωρίς όμως να δω ποτέ κάτι που να με κάνει να νιώθω τύψεις αν δεν το συμπεριλάβω στο post μου. Λίγες μέρες αφού το είχα γράψει, έπεσα πάνω στο site του Sillof, ενός τύπου ο οποίος κάνει απίστευτες μετατροπές σε action figures.

Ο Sillof έφτιαξε και τον εαυτό του σε φιγούρα

Όπως λέει και ο ίδιος, ουδέποτε έλαβε κάποια ειδικευμένη γνώση, δεν έκανε καλλιτεχνικές σπουδές ποτέ κι όμως καταφέρνει και φτιάχνει φιγούρες, όπως αυτές που βλέπετε παρακάτω:

Η σειρά Steam-Wars

Η συγκεκριμένη σειρά, ονομάζεται Steam-Wars και αποτελείται από τους πρωταγωνιστές του Star Wars, αλλά σε ένα steam-punk περιβάλλον. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε ένα κλικ στην φωτογραφία για να τη δείτε σε ανθρώπινο μέγεθος και μετά πηγαίνετε στο site του Sillof να δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Αν το steam-punk δεν είναι το φλυτζάνι με το τσάι σας (sic) μπορεί να προτιμάτε κάτι σε μεσαιωνική Ιαπωνία, με σαμουράι, νίντζα και μοναχούς. Ρίξτε μια ματιά στην σειρά Samurai-Wars:

Η σειρά Samurai-Wars (Οι "καλοί")

Πολύ μου άρεσε η ιδέα που είχε ο Sillof για τον R2D2, αλλά νομίζω ότι η πιο πετυχημένη της σειράς είναι ο Obi One. Τολμώ να πω ότι είναι πιο επιβλητικός από τον ίδιο τον Obi, με όλο το σεβασμό στους θαυμαστές του.

Αν πάλι είστε Marvel fans, η σειρά Victorian Marvels είναι για σας. Όπως καταλάβατε, πρόκειται για ήρωες της Marvel σε Βικτωριανό setting, με τον Iron Man να ξεχωρίζει κατά την ταπεινή μου γνώμη:

The Man Of Iron

Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, η Ελλάδα έχει πολλούς και καλούς μοντελιστές. Έχοντας πάει σε αρκετές εκθέσεις και έχοντας δει και αντίστοιχες δουλειές από το εξωτερικό, σας λέω ότι δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε. Δεν έχω ακούσει (χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχει) για κόσμο που να ασχολείται με την μετατροπή φιγούρας, ένα χόμπυ που στην Αμερική, αλλά και την Ιαπωνία, είναι (σχετικά) δημοφιλές. Αν λοιπόν είδατε τις δουλειές του Sillof και σας άνοιξε η όρεξη, μην διστάσετε. Εφοδιαστείτε με μερικά εργαλεία και αρχίστε τις προσπάθειες. Όταν μείνετε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, μπορείτε αν θέλετε να μου στείλετε φωτογραφίες κι εγώ θα τις παρουσιάσω με μεγάλη χαρά.

Αν πάλι δεν έχετε ιδέα από που να ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά εδώ. Έχει μπόλικα tutorials που αν μη τι άλλο είναι φτιαγμένα πολύ έξυπνα και μπορεί να σας δώσει καλές ιδέες.