PREVIEWS PICKS (SEP 2010): The “Blue” Pages

Άντε και καλό φθινόπωρο σε όλους! Μιας και όλοι επιστρέψαμε – εκτός από μερικούς τυχερούς και έξυπνους που κάνουν τώρα τις διακοπές τους – είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τι μας προσφέρει το Previews του μήνα. Τι μας φιλεύουν με το αζημίωτο οι “μεγάλοι” της σκηνής για αυτό το μήνα λοιπόν; Απ’ όλα έχει ο μπαξές!

TRON:ORIGINAL MOVIE ADAPTATION #1 (OF 2) (Marvel, pgM.4, $3.99)

Να πω την αμαρτία μου, η παλιά ταινία μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής. Ε, τιμής ένεκεν και αυτή η αναφορά στο adaptation από τον adaptor του DARK TOWER, Peter David.

ASTONISHING THOR #1 (OF 5) (Marvel, pgM.7, $3.99)

Από τους Rob Rodi και Mike Choi που βάζουν τον θεό του Κεραυνού να εξετάζει ποιος κρύβεται πίσω από μεγάλες φυσικές καταστροφές. Λέτε να εισακούστηκαν οι διαμαρτυρίες κάποιων που αναρωτιούνται γιατί οι υπερήρωες δεν κοιτάνε να μας γλυτώσουν από σοβαρά προβλήματα, όπως το οικολογικό; Τι να πω, δεν είμαι και αντικειμενική αφού έχω αδυναμία στον Thor.

DARK TOWER: THE GUNSLINGER – SHEEMIE’ S TALE # 1 (Marvel, pgM. 11, $3.99)

Από τον σκοτεινό κόσμο του DARK TOWER. Μου άρεσαν τα βιβλία, παρακολουθώ τη σειρά, θα το πάρω και αυτό. Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη σειρά το artwork είναι πιο εντυπωσιακό από την εξαιρετικά μπερδεμένη ιστορία. Αλλά αυτή είναι η γοητεία του. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή;

OZMA OF OZ #1 (0F 8)  (Marvel, pgM. 13, $3.99)

Σας έχω ήδη πει πόσο αγαπώ αυτή τη σειρά που έχει αναλάβει ο Eric Shanower, να μεταφέρει δηλαδή τα βιβλία του L. Frank Baum με την πολύτιμη βοήθεια του Skottie Young. Οπότε εννοείται ότι και αυτή τη συνέχεια του 3ου βιβλίου της σειράς θα την αποκτήσω.

ULTIMATE COMICS SPIDER-MAN # 150 (Marvel, pgM. 19, $5.99)

Επέτειος όχι μόνο για τον Ultimate Spider-man αλλά και για τα 10 χρόνια του Ultimate Marvel Universe. Ο Brian Michael Bendis μας παρουσιάζει ένα τριπλό τεύχος με μια πλειάδα καλλιτεχνών (κάτι τέτοια δεν λένε και στις διαφημίσεις για επιθεωρήσεις;).

OSBORN #1 (OF 5) (Marvel, pgM. 24, $3.99)

Ο μεγάλος εχθρός του Spider-Μan στην ψειρού. Για πόσο άραγε; Ήθελα να ήξερα γιατί στα υπερηρωικά comic χάνουν το χρόνο τους και φτιάχνουν πανάκριβες φυλακές υψίστης ασφαλείας αφού δε τους φτουράνε.

NEW AVENGERS #6 (Marvel, pgM. 27, $3.99)

SOMEBODY DIES! Με μεγάλα, μεγάλα γράμματα. Αυτό είναι. Ξεκάθαρα πράγματα. Όποιος αγοράσει αυτό το τεύχος μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα απολαύσει ένα δακρύβρεχτο τεύχος. Λες και όποιος και να πεθάνει θα μείνει καιρό νεκρός.

WARRIORS THREE #1 (OF 4) (Marvel, pgM. 66, $3.99)

Hogun, Fandral και Volstagg; Οι Warriors Three, τα φιλαράκια του Thor, τα βάζουν με ένα τέρας; Και όλα αυτά από τον Bill Willingham (FABLES); Ω! Έλα τώρα. Το θέλω!

GENERATION HOPE #1 (pgM. 73, $3.99)

H Hope Summers επιστρέφει και μαζί της αναβιώνει το mutant gene. 5 φωτάκια στο Cerebra το επιβεβαιώνουν. Η συνέχεια του event που έφερε τα πάνω κάτω στον κόσμο των mutants με τη νέα μεγάλη star της Marvel.

KULL: THE HATE WITCH #1 (OF 4) (Dark Horse, pg.22, $3.50)

Από τον David Lapham (STRAY BULLETS) νέες περιπέτειες του βάρβαρου βασιλιά. Χμ!

MICHAEL MOORCOCK’S ELRIC OF MELNIBONE v.1 (Dark Horse, pg. 43, $ 29.99)

Σε έναν τόμο 400 σελίδων η μεταφορά των δύο πρώτων βιβλίων της φοβερής αυτής σειράς του Moorcock. Και μαζί η μεταφορά από τον P. Graig Russel της αυτοβιογραφικής ιστορίας του Neil Gaiman, ONE LIFE. Τα βιβλία τα έχω λιώσει στο διάβασμα, αλλά η μεταφορά σε comic μου ξέφυγε. Δε θα αφήσω και τους τόμους να γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια μου.

AXE COP v.1 (Dark Horse, pg. 44, $14.99)

Ένα 5χρονο γράφει μια φοβερή σειρά webcomic για ένα μπάτσο με τσεκούρι που καβαλάει έναν τυρανόσαυρο και ο 20χρονος αδερφός του σχεδιάζει. Καλό; Πολύ καλό, γι’ αυτό και η Dark Horse μάζεψε το original run σε αυτό τον τόμο των 120 σελίδων.

SUPERSIZED: STRANGE TALES FROM A FAST-FOOD CULTURE (Dark Horse, pg. 48, $12.99)

Όσοι έχετε δει το ντοκιμαντέρ θα είστε υποψιασμένοι για τα απροσμέτρητα βάθη αηδίας που μπορεί να σε ρίξει αυτό το θέμα. Πολύ ενδιαφέρον, αν και δεν είμαι σίγουρη πώς μπορεί να λειτουργήσει το συγκεκριμένο θέμα σε graphic novel.

BATMAN, INC. #1 (DC, pg. 62, $3.99)

Ο Grant Morrison με αυτή τη νέα ongoing σειρά φέρνει το franchise στον κόσμο του Batman. Ο Bruce εκπαιδεύει μια ομάδα συνεργατών που θα μοιράζονται το ρόλο του, ανάμεσά τους και ο Dick Grayson. Βέβαια το σήμα με τον κίτρινο κύκλο θα τον φοράει ο… γενικός διευθυντής της… εταιρίας. Τι να πω; Δε ξέρω τι να σκεφτώ. Ακούγεται ενδιαφέρον αλλά κάτι, κάτι…

BATMAN: THE DARK KNIGHT #1 (DC, pg. 63, $3.99)

Ο David Finch αυτή τη φορά όχι μόνο σα σχεδιαστής αλλά και σα συγγραφέας φιλοδοξεί να δώσει στην επιστροφή του Bruce Wayne μια πιο noir, με πιτσιλιές gothic και πολλά μεταφυσικά στοιχεία φυσιογνωμία. Ο θάνατος ενός παιδικού φίλου του Bruce είναι αυτό που τον έριξε σε αυτή την περίεργη… σούπα.

SUPERBOY #1 (DC, pg. 74, $2.99)

Νέα επιστροφή για τον Superboy που κανονικά από τη μεριά μου θα γινόταν δεκτή με ένα “χμφ” αν στη συγγραφή δεν εντόπιζα το όνομα του Jeff Lemire (THE NOBODY, SWEET TOOTH) που τον βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα. Αρκετό για να το παραγγείλω; Μάλλον όχι.

VICTORIAN UNDEAD II: SHERLOCK HOLMES VS. DRACULA #1 (Wildstorm, pg. 110, $3.99)

Νομίζω ότι μιλάει από μόνο του το πράμα. Ε, ε; Έχει παραγίνει λίγο αυτό το ρεύμα με τα βαμπίρια (και εδώ θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο Χατζηκωστή: δόξα στο TRUE BLOOD).

ASSASSIN’S CREED: THE FALL #1 (Wildstorm, pg. 112, $3.99)

Πολλοί από τους μαθητές μου που βρήκαν τις πιο χαζές δικαιολογίες γιατί ήταν αδιάβαστοι, ενώ ήξερα ότι έλιωναν να παίζουν ASSASSIN’S CREED. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτό το comic θα είναι το ίδιο addictive με το videogame.

VERTIGO RESURRECTED: THE EXTREMIST #1 (DC Comics [Vertigo], pg. 120, $7.99)

Κοντά 2 μήνες πριν ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου με χαρά ανακοίνωνε ότι η Vertigo αποφάσιζε να βγάλει μερικές σειρές που είχε βάλει στην άκρη. Για να είμαστε ακριβής αυτό το mini-series του Peter Milligan έχει ξανακυκλοφορήσει. Αυτό σημαίνει ότι όσοι την χάσαμε, έχουμε την ευκαιρία να την αποκτήσουμε. Η περιγραφή μιλάει για τρεις απλούς ανθρώπους που το παίζουν υπερήρωες και εξερευνούν την ελευθερία και την σεξουαλικότητά τους με την προστασία της μάσκας. Πολύ καλό, εσείς τι λέτε;

DUNGEONS & DRAGONS #1 (IDW, pg. 138, $3.99)

Guilty pleasure! Σαφώς, αλλά τι να κάνω. Όσοι πάντως έχετε παίξει D&D είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε τις περιπέτειές σας στο χαρτί. Πραγματικά έχει αυτή την αίσθηση του RPG και αυτό ήταν ωραίο και νοσταλγικό, τουλάχιστον στο τεύχος #0.

UTOPIAN #1 (Image, pg. 164, $2.99)

Σε ένα κόσμο που οι υπερήρωες έχουν κερδίσει και πια στον κόσμο δεν υπάρχει έγκλημα, πείνα, πόλεμος μας μεταφέρει αυτό το comic. Ωραία! Και τώρα; Ποιός θα είναι ο στόχος των ηρώων στη νέα αυτή κοινωνία; Τι θα γίνει όταν ένας από αυτούς θα προσπαθήσει να κάνει τα πράγματα όπως ήταν πριν; Εγώ τσίμπησα και με έψησε και το σχέδιο.

27 #1 (OF 4) (Image, pg. 170, $3.50)

Ο Hendrix, ο Cobain, η Joplin, ο Morrison ανήκουν σε ένα κλαμπ, το “27 Club” στο οποίο μόνο εξαιρετικοί μουσικοί γίνονται δεκτοί. Όμως με ένα προβληματάκι που νομίζω ότι όλοι ξέρετε. Τι έχουν κοινό όλοι αυτοί; Μπράβο, βρε, το βρήκατε. Τα τίναξαν πριν της ώρας τους. Στα 27 τους! Ο Will Garland, καταπληκτικός κιθαρίστας θα καταφέρει να φτάσει στα 28;

Αυτά από τις “μπλε” σελίδες του Previews αυτού του μήνα που παραδοσιακά αποτελεί, τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες, κάτι σαν Πρωτοχρονιά, η αρχή μιας νέας χρονιάς. Η συνέχεια από τον Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου με τις “πράσινες” σελίδες. Enjoy!