PREVIEWS PICKS (SEP 2010): Merchandise

Έχετε δει, σε κάποιο cartoon, τον γκαντέμη της παρέας με ένα μαύρο συννεφάκι πάνω από το κεφάλι του, ενώ οπουδήποτε αλλού κάνει χαρά θεού; Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει και με την κρίση, η οποία θα είναι το μαύρο συννεφάκι και η Ελλάδα θα είναι ο γκαντέμης. Όλοι ακούμε ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο, έτσι δεν είναι; Ότι η Πορτογαλία και ενδεχομένως και η Ισπανία, είναι οι επόμενες χώρες που θα δεχτούν τις ευλογίες της Τρόικας, ότι στην Αγγλία απολύεται κόσμος, ότι στην Αμερική ετοιμάζονται επαναστάσεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Ας μου πει, τότε, κάποιος, πώς γίνεται το PREVIEWS να μην χαμπαριάζει τίποτε από όλα αυτά. Ας το εξηγήσω, όμως, λίγο καλύτερα, γιατί αρχίζω και γίνομαι ακατάληπτος.

Για να είμαι, λοιπόν, ακριβής και δίκαιος και για να μη νομίζετε ότι έχω παρανοήσει, τους προηγούμενους μήνες, τόσο στα comics όσο και στο merchandise, είμασταν σε mode συντήρησης. Όχι πολλά νέα πράγματα, όχι τίποτε εντυπωσιακό, πολλές μικρότερες εταιρείες εξαφανίστηκαν από τους καταλόγους, γενικά φαινόταν ότι ο χώρος είχε αγγιχτεί από την κρίση. Τον προηγούμενο μήνα, σας έλεγα ότι υπήρχαν μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από πλευράς merchandise. Ε, αυτό το μήνα, πραγματικά, δεν έχω λέξεις να περιγράψω το τι γίνεται εκεί μέσα…

Καταλαβαίνω ότι προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Καταλαβαίνω ότι μπορεί, στον υπόλοιπο κόσμο, να μην υφίσταται το δώρο Χριστουγέννων, παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο γενναιόδωροι εκείνη την περίοδο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πώς γίνεται, εν μέσω κρίσης, το merchandise section να είναι γεμάτο από πανάκριβα statues και όταν λέω πανάκριβα εννοώ πάνω από 300 δολάρια. Τί μπορεί να σημαίνει αυτό, άραγε; Μήπως η κρίση δεν είναι παγκόσμια, όπως μπορεί να πιστεύουμε; Μήπως αυτοί που βγάζουν στην αγορά τέτοια ακριβά προϊόντα δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα για το τι κάνουν; Μήπως πιστεύουν κάποιοι ότι οι “άρρωστοι” θα πάρουν τα αντικείμενα του πόθου τους, βρέξει χιονίσει; Σε αυτή την περίπτωση, αναμένω σύντομα το “Για Λογαριασμό Σας – The Comic Fan Edition”, αλλά πραγματικά θέλω να πιστεύω ότι μάλλον κάτι δεν έχουμε καταλάβει καλά, εμείς εδώ κάτω (στον πάτο του βαρελιού).

Ας περάσουμε, όμως, στις επιλογές του μήνα, γιατί δε με βλέπω να σταματάω…

MILO MANARA T-SHIRT
(DARK HORSE DELUXE, p.59, $17.99-19.99)

Η Dark Horse ξεκινά μια συνεργασία με τον Milo Manara και την ανακοινώνει με περισσή περιφάνεια και αυτό εδώ το T-Shirt. Φαντάζομαι ότι, στο προσεχές μέλλον, θα δούμε αρκετά comics του Manara να εκδίδονται από την Dark Horse, εκτός κι αν πρόκειται μόνο για μπλουζάκια, φιγούρες και διαφόρων ειδών μπιχλιμπίδια, κάτι που μάλλον θα με στεναχωρούσε. Αν είστε fan του Manara και δεν σας πειράζει τα T-Shirt σας να είναι γκρι, δεν είναι κακή επιλογή. Το γιατί μπορεί να σας πειράζει να είναι γκρι τα T-Shirt σας, δεν περιορίζεται στο αισθητικό του πράγματος. Εκτός και αν οι πόροι στο δέρμα σας είναι φραγμένοι με ξυλόστοκο, οπότε ανησυχήστε μόνο για το αν σας ταιριάζει το χρώμα.

WOMEN OF THE DC UNIVERSE SERIES 3: HARLEY QUINN BUST
(DC DIRECT, p.132, $60)

Η Harley Quinn ήταν ανέκαθεν μία από τις μεγάλες μου συμπάθειες. Λίγο το ότι είναι θεότρελη (όχι σαν μερικές μερικές, που λένε ότι είναι θεότρελες αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα), λίγο το ότι όταν ήμουν μικρός δεν φοβόμουν ιδιαίτερα τους κλόουν όπως άλλα παιδάκια, λίγο το ότι ο συνδιασμός κόκκινο-μαύρο μου αρέσει, γενικά δεν ντρέπομαι να πω ότι μεροληπτώ υπέρ της. Αν κι εσείς θέλετε να μεροληπτήσετε, μπορείτε να αφιερώσετε 60 δολαριάκια και να πάρετε αυτό το bust, το οποίο θα είναι περί τα 14cm, φυσικά limited edition και βαμμένο στο χέρι. Από τη φαντασία της Amanda Conner και το χέρι του Jim Maddox. Είναι κατασκευασμένο από πορσελάνη και για να σας προλάβω, αυτό που νομίζετε ότι είναι ρώγα, είναι σκιά. Κάντε κλίκ να μεγαλώσει η εικόνα και να το δείτε καλύτερα!

Ελπίζω να είναι προσωρινό, αλλά αυτό το μήνα δεν έχει Ame-Comi. Δηλαδή έχει, αλλά δεν μου άρεσε καμία από τις φιγούρες που είχε. Δεν ξέρω, μου φάνηκαν λίγο χαμηλότερης ποιότητας και αισθητικής από ότι έχω συνηθίσει.

FEMME FATALES: “SILVER GODDESS” TAROT PVC STATUE – SDCC EXCLUSIVE EDITION
(p.350, $39.99)

Το TAROT: WITCH OF THE BLACK ROSE είναι ένας τίτλος τον οποίο αγνοώ επιδεικτικά. Μία φορά δοκίμασα να διαβάσω κάποιο τυχαίο τεύχος και ας πούμε ότι δεν είναι για μένα. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι έχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα εξώφυλλα. Ναι, ξέρω, αναρωτιέστε πώς μπορεί εγώ να έγραψα το παραπάνω, αλλά το εσωτερικό του δεν είναι και πολύ ίδιο με το εξωτερικό του. Ανεξάρτητα με τα προσωπικά μου γούστα, από το πόσο καιρό κυκλοφορεί, συμπεραίνω ότι έχει fans, οπότε μπορεί κάποιοι από αυτούς να διαβάζετε αυτή τη στιγμή και να βρίσκετε ότι ένα limited edition (750 κομμάτια μόνο) αγαλματάκι σας ενδιαφέρει. Εγώ πάλι, θα συνεχίσω να χαζεύω τα εξώφυλλα και θα μείνω μακριά και από το άγαλμα. Πρέπει να παρατηρήσω, όμως, ότι η τιμή του δεν είναι καθόλου κακή. Μην περιμένετε πορσελάνες και τέτοια, βέβαια. Από vinyl είναι, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

THUNDERCATS: TYGRA STATUE
(HARD HERO, p.370, $199.00)

Το ποιο ακριβό πράγμα που θα σας προτείνω αυτό το μήνα. Και πιστέψτε με, αν δεν είχε συναισθηματική αξία, δεν θα το πρότεινα. Βλέπετε, όμως, το THUNDERCATS ήταν κάτι με το οποίο μεγάλωσα (μεταξύ άλλων) και όσο να ‘ναι μια ευαισθησία υπάρχει. Από την Hard Hero, λοιπόν, μας έρχεται αυτό το πολύ καλοφτιαγμένο και υπερ-συλλεκτικό άγαλμα του Tygra, από πορσελάνη και ύψος 25cm πάνω-κάτω.  Τα 200 παρά ένα δολάρια, λοιπόν, που θα πρέπει να καταβάλλετε προκειμένου να αποκτήσετε αυτό το άγαλμα, δεν είναι υπερβολικά πολλά για αυτό που θα πάρετε. Μπορείτε να κάνετε ένα κλικ στον σύνδεσμο που σας έδωσα πιο πάνω και να δείτε και τα υπόλοιπα της σειράς Thundercats, με αυτό της Cheetara να ξεχωρίζει, κατά την ταπεινή μου άποψη.

BATMOBILE CLASSIC 1/25 SCALE SNAP MODEL KIT
(p.374, $29.99)

Όχι μόνο μπορείτε να έχετε ένα κλασικό υπό κλίμακα μοντέλο του Batmobile, θα έχετε επίσης την χαρά να το φτιάξετε μόνοι σας! Μην ανησυχείτε, το snap to fit σημαίνει ότι χρειάζεται ελάχιστη προσπάθεια από μέρους σας, ενώ δεν χρειάζεστε κάτι άλλο από τα περιεχόμενα του κουτιού. Ούτε καν κόλλα. Κάποιος, βέβαια, που ασχολείται με τον μοντελισμό (και όπως έλεγα, έχουμε πολλούς και καλούς μοντελιστές στην Ελλάδα), μπορεί να μην περιοριστεί στις οδηγίες, αλλά να μεγαλουργήσει. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό δώρο και για μικρότερες ηλικίες (όχι πολύ μικρές όμως – choking hazard!), ενώ η κατασκευή του θα κάνει εξαίρετο quality time, αν με πιάνετε. Ειδικά εσείς που δουλεύετε σαν σκλάβοι και τα παιδιά σας κοντεύουν να ξεχάσουν πώς μοιάζετε, σκεφτείτε το. Και ας μην κοροϊδευόμαστε, η τιμή του είναι πολύ πιο συμφέρουσα από οτιδήποτε σας ζητήσει για δώρο.

DOCTOR WHO: CLASSIC FOURTH DOCTOR SEASON 18 ACTION FIGURE
(p.386, $39.99)

Το franchise που, αν με αγαπάει κανείς εκεί πάνω, θα θάψει τον ασπρόμαυρο κολοκύθα και το σιχαμερό ροζόγατο, μας φέρνει αυτό το μήνα τον γιατρό με το καλύτερο κασκόλ που έχει παίξει ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης, του σινεμά και του θεάτρου! Ο Tom Baker ήταν από τους αγαπημένους μου δόκτωρες και θα σας εξομολογηθώ ότι πολύ στεναχωρήθηκα για το K-9 (όχι δεν θα κάνω άλλο spoiler).

Προς το παρόν, αυτά από μένα. Ραντεβού με περισσότερο merchandise, τον επόμενο μήνα.