Έκθεση Κόμικς “Ξένοι Στην Ίδια Πόλη” Από Το ΠΟΝΤΙΚΙ

Η εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ διοργανώνει έκθεση κόμικς με τα έργα όσων διακρίθηκαν σε πρόσφατο διαγωνισμό. Μάθετε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΚΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΝΤΙΚΙ
ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ
2 έως 9 Οκτωβρίου 2010

Η εφημερίδα «Το Ποντίκι» παρουσιάζει την έκθεση κόμικς με τίτλο “Ξένοι στην Ίδια Πόλη” με τα έργα που ξεχώρισαν στον ομώνυμο Διαγωνισμό Κόμικς που διοργάνωσε. Κοινός παρονομαστής όλων των έργων είναι η ευαισθησία για το πρόβλημα του ρατσισμού στη σύγχρονη Ελλάδα, η αγωνία για την συνύπαρξη του Έλληνα με τον ξένο, τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, η συνύπαρξη με την διαφορετικότητα. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 134 καλλιτέχνες και η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Απόστολο Δοξιάδη, συγγραφέα, Αβραάμ Κάουα, πανεπιστημιακό, Σταμάτη Κραουνάκη, συνθέτη, Αλέκο Παπαδάτο, σχεδιαστή, Τάσο Παυλόπουλο, ζωγράφο, Εύη Σαμπανίκου, πανεπιστημιακό και Παύλο Τσίμα, δημοσιογράφο κατέληξε μετά από ευχάριστο κόπο και πολύωρη συνεδρίαση στην απονομή των βραβείων, των επαίνων και των διακρίσεων που συνοδεύονται από μεγάλα χρηματικά ποσά, υποτροφίες που προσφέρει η Σχολή Ορνεράκη και βιβλία εκδοτικών οίκων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κόμικς (9η Διάσταση, Anubis, Babelart, Comicdom, Jemma, Κορμοράνος-inkpress, ΚΨΜ, Μαμούθ, Zoobus). Την έκθεση επιμελούνται, εκ μέρους της εφημερίδας Ποντίκι, ο Γιάννης Κουκουλάς και ο Soloup σε συνεργασία με τη Σχολή Ορνεράκη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης και η απονομή των βραβείων θα γίνουν το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο φιλόξενο νεοκλασικό της Σχολής Ορνεράκη (Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής) ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 9 Οκτωβρίου (ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00 – 20.00).ζ

Ταυτόχρονα, στα εγκαίνια θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ξένοι στην Ίδια Πόλη» που περιέχει τα καλύτερα έργα του διαγωνισμού και θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα «Το Ποντίκι» την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.