EUROPEAN COMIC STRIP TREASURES

Το Belgian Comic Strip Center είναι αναμφισβήτητα ένας από τους χώρους που ο κάθε κομιξόφιλος θα έπρεπε να επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά. Στεγασμένο σε ένα υπέροχο κτίριο στην πόλη των Βρυξελλών, εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις, την υπέροχη βιβλιοθήκη, την πλούσια συλλογή από σπάνιες σελίδες και τα events που φιλοξενεί συχνά πυκνά, είναι το μέρος που πάντα θα βρεις και μια ενδιαφέρουσα έκθεση.

Αυτές τις μέρες (συγκεριμένα στις 5 Οκτωβρίου), και με αφορμή τη Βελγική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Belgian Comic Strip Center φέρνει κοντά μας πενήντα δημιουργούς από τις τέσσερεις γωνιές της Ευρώπης. Ονόματα όπως οι Jijé, Marc Sleen, Uderzo, Franquin, Hugo Pratt, David Lloyd, Ruben Pellejero, François Schuiten, Puiu Manu, Sfar, Grzegorz Rosinski, Christophe Blain, Tanino Liberatore, Peyo, Loustal και Posy Simmonds δανείζουν μοναδικά δείγματα δουλειάς τους και αποδεικνύουν με τον καλύτερο και πιο γλαφυρό τρόπο την  παγκοσμιότητα της γλώσσας των comics.

Η έκθεση με τίτλο EUROPEAN COMIC STRIP TREASURES θα φιλοξενηθεί στις κεντρικές γκαλερί του Μουσείου και θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του 2011 (9 Ιανουαρίου).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο press kit της έκθεσης, “οι αυθεντικές σελίδες που παρουσιάζονται αποτελούν μέρος της αφρόκρεμας των ευρωπαϊκών comics της τελευταίας εκατοενταετίας. Καθεμία από αυτές είναι μοναδική, αποτελώντας είτε κομμάτι μιας συλλογικής δουλειάς που αντανακλά τη  φαντασία μιας χώρας ή την κουλτούρα της όπως η γαλλοβέλγικη σειρά ‘Zig et Puce’, ο Tin Tin ή ο Asterix,  είτε είναι ολοκληρωμένη δουλειά κάποιου συγκεκριμένου δημιουργού”.

Όσοι τυχεροί λοιπόν καταφέρετε να βρεθείτε στις Βρυξέλλες, προγραμματίστε οπωσδήποτε μια βόλτα από το Belgian Comic Strip Center και ξεναγηθείτε στην ιστορία των ευρωπαϊκών comics.