Πρεμιέρα & Διαγωνισμός SCOTT PILGRIM vs THE WORLD!

Μια ακόμη ταινία βασισμένη σε comic κάνει την πρεμιέρα της στις ελληνικές άιθουσες στις 14 Οκτωβρίου! Πρόκειται για το Ο ΣΚΟΤ ΠΙΛΓΚΡΙΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ 7 ΠΡΩΗΝ (SCOTT PILGRIM vs THE WORLD), την ταινία που έχει βασιστεί στη σειρά SCOTT PILGRIM του Bryan Lee O’Malley. Περισσότερα για την ταινία μπορείτε να δείτε στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί – αλλά πρώτα…

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες, η UIP σε συνεργασία με το Comicdom.gr σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε μοναδικά δώρα! Συγκεκριμένα, θέλουμε 28 από εσάς να μας στείλουν ένα mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας και με την ένδειξη ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ SCOTT PILGRIM. Οι 3 πρώτοι θα κερδίσουν από ένα σετ των έξι comics της σειράς, ενώ οι υπόλοιποι μια αφίσα της ταινίας. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την επόμενη Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, την ημέρα της πρεμιέρας. Βιαστείτε, λοιπόν!

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της ταινίας:

Ο ΣΚΟΤ ΠΙΛΓΚΡΙΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ 7 ΠΡΩΗΝ
SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD

Πρωταγωνιστούν
Μάικλ Σέρα, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Άννα Κέντρικ,
Κιέραν Κάλκιν, Κρις Έβανς, Τζέισον Σβάρτσμαν
Σκηνοθεσία
Έντγκαρ Ράιτ
Ημερομηνία Προβολής: Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010
είδος: κωμωδία
διάρκεια: 113’
επίσημο site: www.scottpilgrimthemovie.com


ΥΠΟΘΕΣΗ
Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε μια ολόφρεσκη ταινία, μεταφορά του ομώνυμου graphic novel, με έντονη comic, manga και video game αισθητική που, κυριολεκτικά, τα σπάει! Πόσο μάλλον όταν, πίσω από την ξεκαρδιστική αυτή νεανική ταινία βρίσκεται όλη η δημιουργική ομάδα των ταινιών Καυτοί κι Άσφαιροι και Το Ξύσιμο των Νεκρών, ίσως των καλύτερων κωμωδιών της δεκαετίας, με επικεφαλής τον ένα και μοναδικό Έντγκαρ Ράιτ.

Ελάτε, λοιπόν, να γνωρίσετε το χαριτωμένο Σκοτ Πίλγκριμ, τον μπασίστα μιας νεανικής μπάντας που όλο και είχε τα τυχερά του στο παιχνίδι του έρωτα, αλλά και τις απογοητεύσεις του. Ξαφνικά όμως, ο παράξενος αυτός καρδιοκατακτητής βρίσκει το μάστορά του στο πρόσωπο μιας εκκεντρικής κοπέλας που μάλιστα, είναι, κυριολεκτικά, το κορίτσι των ονείρων του! Τι χρειάζεται για να κερδίσει την καρδιά της και να κατορθώσει να βγει μαζί της; Πολύ απλά… πρέπει πρώτα να νικήσει σε μονομαχία τις 7 προηγούμενες σχέσεις της που ελέγχουν απόλυτα την ερωτική της ζωή κι έρχονται με σκοπό να τον εξοντώσουν! Αν κατορθώσει να αφανίσει και τα επτά πρώην έτερα ήμισύ της…τότε μπορεί και να βγει νικητής στο παιχνίδι του έρωτα.
Μια ιστορία βγαλμένη μέσα από τη ζωή! Γιατί άλλωστε, ποιος δεν έχει μονομαχήσει για τα μάτια μιας κοπέλας εν έτει 2010;

INFO
· «Άκουσα για τον Σκοτ Πίλγκριμ πρώτη φορά το 2004 όταν έπεσε στα χέρια μου το πρώτο τεύχος του κόμικ του Μπράιαν Λι Ο’Μάλεϊ. Λάτρεψα τον τρόπο που ο Μπράιαν χρησιμοποιεί την manga και video-game εικονογραφία ώστε να αποτυπώσει τα συναισθήματα αυτών των νεαρών χαρακτήρων… Η προσαρμογή αυτών των βιβλίων ήταν ένα δώρο, καθώς δεν είναι μόνο αστεία και γοητευτικά, αλλά φλερτάρουν έξυπνα με το φανταστικό. Η πρόκληση ήταν να συνδυάσεις το ρομαντισμό, την κωμωδία, την περιπέτεια και τη φαντασία σε μια ταινία. Ο καλύτερος τρόπος να περιγράψεις τον κόσμο της ταινίας είναι να πεις πως πρόκειται για τον κανονικό κόσμο ενός κανονικού νεαρού ο οποίος εμφανίζεται φιλτραρισμένος μέσα από την υπερδραστήρια φαντασία του. Ο Μπράιαν Λι Ο’Μάλεϊ περιγράφει τον Σκοτ ως «τον ήρωα της ταινίας μέσα στο δικό του μυαλό». Στόχος μου είναι να γυρίσω αυτήν ακριβώς την ταινία. Οι εμπειρίες των πρωταγωνιστών της ταινίας είναι επηρεασμένες από τον απίστευτο χρόνο που περνάνε τα παιδιά μπροστά από τις Nintendo κονσόλες. Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην ταινία είναι αποτέλεσμα έξαλλων υπερβολών. Άλλωστε όλοι οι νέοι υπερβάλλουν όταν περιγράφουν συμβάντα από τη ζωή τους.» επισημαίνει ο cult σκηνοθέτης/παραγωγός/σεναριογράφος Έντγκαρ Ράιτ.

· Η ταινία πραγματεύεται με αρκετές δόσεις χιούμορ και σουρεαλιστικό σκηνικό, νεανικούς έρωτες, δυνατή μουσική κι υπερβολικά συναισθήματα σε έναν κόσμο που είναι μερικώς κόμικ, μερικώς ninja, μερικώς kung fu και μερικώς manga κι αφορά στην πορεία αυτογνωσίας και ωρίμανσης του κεντρικού ήρωα.· Ο πρωταγωνιστής Μάικλ Σέρα (γνωστός ως ο υπέρ-καλός τύπος -βλέπε nerd-loser- των επιτυχιών Superbad και Juno) είχε διαβάσει τα δύο πρώτα τεύχη του κόμικ όταν τον προσέγγισαν για το ρόλο κι ενθουσιάστηκε με την προοπτική να παίξει κάποιο ρόλο που να είναι πιο «αιχμηρός», ανεβαίνοντας ένα σκαλί στην ήδη ανοδική πορεία της καριέρας του. Το μεγάλο ταλέντο του είναι ο χαλαρός τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τους ρόλους και η ευκολία με την οποία μπαίνει στο χαρακτήρα ολοκληρωτικά.

· Στην ιστορία των κόμικ είναι γνωστό πως αφθονούν οι μουσικές αναφορές. Έτσι, στη συγκεκριμένη ταινία συνυπάρχουν κλασικά ροκ και σύγχρονα indie ονόματα. Ο γνωστός από τις συνεργασίες του με τον Πολ Μακάρτνεϊ και τους Radiohead μουσικός παραγωγός Nigel Godrich ανέλαβε τη μουσική επένδυση της ταινίας, μαζί με το συνεργάτη του Beck που έδωσε τα κομμάτια που εκτελεί το συγκρότημα Sex Bob-omb στην οποία παίζει ο πρωταγωνιστής. Ακόμα, στην ταινία, έχουν δώσει κομμάτια μεταξύ άλλων οι Broken Social Scene, οι Metric, o Dan the Automator, o Cornelius.

· Ο σκηνοθέτης ήθελε οι πρωταγωνιστές να παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ίδιοι μέρος στις σκηνές μάχης, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αληθοφάνεια κι έτσι, ιδίως ο πρωταγωνιστής, έλαβε εντατική τετράμηνη προπόνηση.

· Η ταινία συνιστά συρραφή ενός τεράστιου αριθμού σκηνών γυρισμένων με μια μόνιμα εν κινήσει κάμερα που κάνει τα πάντα, με το σφιχτό μοντάζ να προσδίδει ακόμα πιο φρενήρη video – game ρυθμό και τα εφέ να απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

· Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στο Τορόντο.