Το PLUTO Του Naoki Urasawa Σε Ταινία

Οι Tezuka Productions και η Chris Meledandri’s Illumination Entertainment συνεργάζονται για να φέρουν στις μεγάλες οθόνες το PLUTO ως μεταφορά live-action/CG.


Το PLUTΟ έχει πουλήσει 8,5 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ιαπωνία και, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, είναι το αποτέλεσμα της ένωσης του πιο αγαπημένου manga χαρακτήρα της ιαπωνικής κουλτούρας με τον πιο σύγχρονο σεναριογράφο, Naoki Urasawa.

Οι παραγωγές της Meledandri έχουν κερδίσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και μερικές από αυτές είναι τα: ICE AGE, ICE AGE 2, ROBOTS, HORTON HEARS A WHO και THE SIMPSONS MOVIE. Προσφάτως, κάτω από την καινούρια ονομασία Illumination Entertainment, βγήκε το φιλμ DESPICABLE ME, το οποίο έγινε η 10οή πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία κινουμένων σχεδίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το NAOKI URASAWA’S PLUTO, για το οποίο ο Naoki Urasawa συνεργάστηκε με τον Takashi Nagasaki, ανακατασκευάζει/ανανεώνει τους χαρακτήρες από την θρυλική σειρά ASTRO BOY του Osamu Tezuka (ο Θεός Των Manga), παρουσιάζοντας μια ιστορία με έναν κόσμο όπου κατοικούν ρομπότ και κυβερν-άνθρωποι (come on sci-fi fans, a little help for cybernetic people in Greek?).

O Urasawa σχολίασε, “Υπήρξα πάντα μεγάλος θαυμαστής του ‘The Greatest Robot on Earth’ από τότε που ήμουν παιδί. Αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα διασκεύαζα την ιστορία και θα έκανα το PLUTO. Ήταν μια απίστευτη πρόκληση για ‘μενα. Τώρα, έρχεται άλλη μια πρόκληση, το να μετατρέψουμε το PLUTO σε μια ταινία live action. Και ως μεγάλος θαυμαστής του Tezuka, θα ήθελα να το παρακολουθήσω με ενθουσιασμό”.


Ο Meledandri είπε, “Με το PLUTO, ο Naoki Urasawa περιέγραψε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο ευφάνταστη περιπέτεια και σασπένς, αλλά ήταν οι χαρακτήρες και η συγκινητική ιστορία που με ώθησαν στο να πάρω τα δικαιώματα για αυτή την ταινία. Νιώθω προνομιούχος που συνεργάζομαι με την Tezuka, μια εταιρία με παράδοση, και με τον Urasawa, έναν απο τους πιο προικισμένους σύγχρονους συγγραφείς.”


Τα τελευταία χρόνια, άλλο ένα manga-θρύλος του Urasawa πέρασε στη μεγάλη οθόνη, το 20th CENTURY BOYS (ναι, αυτό για το οποίο σας έχω πρήξει αρκετές φορές :) ). Οι τρεις ταινίες είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία και διατίθενται και σε DVD από την Viz, η οποία εκδίδει και το manga στα αγγλικά. Για τις ανάγκες των ταινιών χρησιμοποιήθηκε και τεχνολογία CG γραφικών, με πολύ καλό αποτέλεσμα, ενώ το σενάριο είχε διαμορφωθεί καταλλήλως, ώστε να μην προδίδει τελείως την υπόθεση του manga. Ας ελπίσουμε ότι το PLUTO θα είναι μια εξίσου αξιόλογη και αξιοπρεπής μεταφορά.