Η ΠΙΟ KICK-ASS ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΣ DC

Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή (και που στις περισσότερες περιφέρειες και δήμους θα επαναληφθούν την επόμενη), έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις και γενικά μας έχουν πρήξει σε ραδιόφωνα και εφημερίδες για το πόσο σημαντικές είναι και για το ότι στέλνουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο.

Την ίδια ώρα, όμως, που εδώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάποιοι άλλοι ασχολούνται με σοβαρά προβλήματα και φλέγοντα ερωτήματα.

Έτσι, ο συγγραφέας του blog DC WOMEN KICKING ASS, που, όπως καταλαβαίνετε, ασχολείται με το πόσο… bad-ass είναι οι γυναίκες της DC, αποφάσισε να διαπιστώσει ποια από αυτές είναι η πιο “kick-ass”. Οργάνωσε, έτσι, ένα δημοψήφισμα που εξελίχθηκε σε πολλούς γύρους, έφερε αντιμέτωπες όλες τις ηρωίδες της DC και τις άφησε στο έλεος των ψηφοφόρων. Δείτε το διάγραμμα παρακάτω για να δείτε πώς εξελίχθηκε η ψηφοφορία.

Η διαδικασία είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον (τώρα πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει το να ψηφίζεις για ένα τόσο “σοβαρό” θέμα είναι, ομολογουμένως μια μεγάλη συζήτηση) και κέντρισε απλούς αναγνώστες, αλλά και δημιουργούς. Οι τελευταίοι, μάλιστα, φάνηκαν να φανατίζονται πραγματικά και έκαναν “προεκλογική” καμπάνια για τις αγαπημένες τους ηρωίδες στο blog της ψηφοφορίας, αλλά και στα προσωπικά τους blogs.

Σε όλες τις ψηφοφορίες έγινε σφαγή κανονική, όπως, για παράδειγμα, η μάχη στον ημιτελικό ανάμεσα στη Lois Lane και την Oracle, που κρίθηκε υπέρ της Oracle με 30 μόλις ψήφους διαφορά (και λέω “μόλις”, γιατί ήταν πολλοί αυτοί που έσπευσαν να ψηφίσουν). Την ίδια ώρα, και ο δεύτερος ημιτελικός, ανάμεσα στην Black Canary και την Wonder Woman, ήταν ντέρμπι και τελικά έληξε με μικρή διαφορά υπέρ της Αμαζόνας.

Και έτσι φτάσαμε στον τελικό, ανάμεσα στην Barbara “Oracle” Gordon και την Wonder Woman. Άρχισε η μάχη, την οποία φιλοξένησε και το newsarama.com για να έχει και το ανάλογο κύρος, βρε αδερφέ. Στις 3.000, περίπου, έφτασαν οι ψηφοφόροι που θεώρησαν καθήκον και δικαίωμά τους να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ηρωίδα. Ποιά, όμως, κατάφερε να κερδίσει;

In the red corner, η πρωην Batgirl, Barbara Gordon. Άρχισε την καριέρα της πολλά υποσχόμενη, μέχρι που άνοιξε την πόρτα στον Joker στο KILLING JOKE του Alan Moore. Ο Joker, σε μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές σε comic, την πυροβόλησε και στη συνέχεια η DC την καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Η Babs δεν τα παράτησε και καθώς ήταν προικισμένη με εξαιρετική μνήμη και μυαλό, έγινε η Oracle, δίνοντας τη βοήθειά της στον Batman και τους άλλους ήρωες του σύμπαντος της DC. Μαζί με την Black Canary και την Huntress, δημιούργησε την ομάδα Birds of Prey.

In the blue corner, η Αμαζόνα, η Wonder Woman. Πιο παλιά στο κουρμπέτι από την αντίπαλό της, η Wonder Woman είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες των comics, ακόμη και για αυτούς που δεν έχουν ιδέα από superhero comics. Απορώ που δεν ανακοινώθηκε από το Λ.Α.Ο.Σ. αυτή η ψηφοφορία, αφού η Diana είναι Ελληνίδα! Κατάγεται από τη Themyscira, την πατρίδα των Αμαζόνων και είναι προικισμένη από τους Έλληνες θεούς με δυνάμεις υπεράνθρωπες. Τί να πει κανείς για τη γυναίκα που μια αλλαγή στο look της μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αναταραχές στην κοινωνική δομή;

Και τώρα η νικήτρια! Είπαμε ότι ψήφισαν περίπου 3.000. Η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς κρίθηκε με διαφορά 6 μόλις ψήφων! Η Oracle ξεκίνησε δυναμικά και πήρε προβάδισμα, αλλά γρήγορα η Wonder Woman κάλυψε τη διαφορά. Ήταν αυτό αρκετό για να κερδίσει την Oracle;

Drum roll, παρακαλώ! Μπορώ να έχω τον φάκελο; Ιδού τα αποτελέσματα:

Εψήφισαν: 3043

Έλαβαν:
Oracle: 1525
Wonder Woman: 1518

Κυρίες και κύριοι, ως πιο Kick-Ass ηρωίδα της DC ανακηρύσσεται… η Oracle!

Είμαι σίγουρη ότι τόσο η διαδικασία, όσο και το αποτέλεσμα θα εγείρει πανηγυρισμούς και ενστάσεις. Πάντως, η δημοκρατία μίλησε!