You Wouldn’t Really Call These “News”…

– Αν έχετε ελεύθερο χρόνο και θα θέλατε να διαβάσετε λίγη παραδοσιακή καλτ βρετανίλα, τότε σας προτείνω να κατεβάσετε δωρεάν αυτήν εδώ τη συλλογή, που προσφέρει η Clickwheel, με ιστορίες στις οποίες κάποιοι από τους πιο διάσημους ήρωες του 2000AD (ανάμεσα τους, οι Judge Dredd, Rogue Trooper, Nikolai Dante, Strontium Dog, Halo Jones και Nemesis the Warlock) έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση!

– Παρακολουθούσα (χμμμ, εννοώ πως έμαθα για αυτό από κάποιον φίλο μου που ζει στις ΗΠΑ) το τελευταίο επεισόδιο της (πολύ καλής, παρεμπιπτόντως) σειράς του HBO, BORED TO DEATH, όταν παρατήρησα κάτι ενδιαφέρον. Στη σειρά, ο Zach Galifianakis υποδύεται έναν indie comic artist, το artwork του οποίου κάνει ο εξαιρετικός Dean Haspiel (ο οποίος, μάλιστα, είναι υπέυθυνος και για τους τίτλους της σειράς, για τους οποίους έχει βραβευτεί και με EMMY). Συμμετέχει, λοιπόν, σε ένα φανταστικό (όπως λέμε “μη πραγματικό”) Con, όπου με την άκρη του ματιού μου έπιασα τον Dean Haspiel. Ένα googlαρισμα αργότερα, έμαθα ότι δεν είναι ο μόνος comic artist που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη σκηνή. Στο blog του Ryan Dunlavey βρήκα μια πολύ ωραία εικόνα με τους δημιουργούς που συμμετείχαν στο γύρισμα, ενώ στο blog του Gabby Schultz διάβασα για την εμπειρία των συμμετεχόντων.

– Στο ComicsComics, o Frank Santoro έγραψε δυο πολύ ενδιαφέροντα posts με θέμα τα 9 panel grids και τον τρόπο που λειτουργούν. Στο πρώτο, μιλάει με παραδείγματα από δουλειές των Gibbons,  Mazzucchelli, Ditko, αλλά και άλλων, ενώ στο δεύτερο, αναφέρεται στο εξαιρετικό νέο τεύχος του LOVE AND ROCKETS. Πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις, από έναν άνθρωπο που γνωρίζει πως λειτουργούν τα comics “εκ των έσω”.