Party Crashers: Comic Book Culture Invades the Art World

Μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε άνοιξε τις πόρτες της μια έκθεση που εξερευνά τη σχέση και τη συνδιάλεξη των comics με άλλες μορφές μοντέρνας τέχνης. Σύγχρονοι δημιουργοί που προέρχονται από Σχολές Καλών Τεχνών και πειραματίζονται δανειζόμενοι στοιχεία από τη γλώσσα των comics και δημιουργοί comics που τολμούν να εκθέσουν τις σελίδες τους σε γκαλερί συναντώνται σε αυτή την ιδιότυπη έκθεση, η οποία μοιάζει περισσότερο με ένα ζωντανό διάλογο ανάμεσα σε καλλιτεχνικά ρεύματα, επιρροές και μορφές αφήγησης και εικονοπλασίας, παρά με στατική παράθεση έργων. Η “συνομιλία” αυτή γίνεται ακόμα πιο αισθητή εξαιτίας της παρουσίας έργων τα οποία έχουν προκύψει ως το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα σε πιο κλασικούς καλλιτέχνες και κομίστες.

Οι επιμελητές της έκθεσης, που φέρει τον ευφάνταστο τίτλο ‘Party Crashers: Comic Book Culture Invades the Art World), Jeffry Cudlin και Cynthia Connolly δεν διστάζουν να αναμείξουν καλλιτέχνες και έργα και να συνθέσουν μια συνολική εικόνα που δηλώνει τη μετάβαση πλέον σε μια εποχή όπου τα comics θεωρούνται αναφορά και καλλιτεχνική επιρροή ευρύτερα στο πεδίο της μοντέρνας τέχνης, ενώ παράλληλα εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί πλάι σε δουλειές σύγχρονων ζωγράφων, φωτογράφων και γλυπτών.

Στην έκθεση, η οποία παρουσιάζεται στο Arlington Arts Center και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Jeffrey Brown και ο Dash Shaw. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τους δημιουργούς μπορείτε να βρείτε εδώ.