Coffee Motivated Manga

Ένα από τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης στην Ιαπωνία, είναι ο καφές σε αλουμινένιο κουτάκι. Ή μπουκαλάκι. Ή γενικά ο έτοιμος και κρύος καφές, εν πάσει περιπτώσει…
Οι Ιάπωνες καταναλώνουν αρκετό και σχετικά γρήγορα, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι δεν πρέπει να σκέφτονται συνεχώς νέους τρόπους για να τον προωθούν.

Στο παρελθόν είχε τύχει να λανσάρουν καφέ NEON GENESIS EVANGELION, τώρα πρόσφατα είχαν βγάλει καφέ με διάσημους σαμουράι σε συλλεκτικά κουτάκια…

Τώρα, με την νέα καμπάνια του καφέ Roots της εταιρείας JT, με την ονομασία Roots x Manga Capsule και το σλόγκαν “ένα κουτάκι = μια ιστορία”, δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή, με την χρήση κωδικού QR, να κατεβάσει μια ιστορία manga από τα πιο δημοφιλή που φιλοξενεί στις σελίδες του το ιαπωνικό περιοδικό JUMP.
Η λίστα με τα manga περιλαμβάνει 100 δημοφιλείς και γνωστούς τίτλους, όπως τα ONE PIECE, DRAGON BALL,  DEATH NOTE, BLEACH και NARUTO, και μπορεί κάποιος να τα κατεβάσει μέχρι τις 27/12, οπότε και λήγει η προσφορά.

Οι ιστορίες ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, την Τρίτη και την Παρασκευή, και έτσι γίνεται η ενθάρρυνση του καταναλωτή να πιει πιο πολύ καφέ, έτσι ώστε να διαβάσει πιο πολλά επεισόδια.

Αυτό ίσως να φαίνεται περίεργο σε μας, μιας και το προϊόν είναι καφές, που πίνουν οι εργαζόμενοι σε γραφεία και μεγάλες εταιρείες και, συνήθως, αυτό το target group στην χώρα μας δεν διαβάζει comics (ή “μικυμάου”….). Στην Ιαπωνία, όμως, τα manga έχουν πολύ ευρύτερο κοινό και περιεχόμενο που μπορεί να ανταποκρίνεται σε πολύ μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού.