TEZA LOVE

Writer/Artist: Γιώργος Μελισσαρόπουλος
Jemma Press

Είμαι κατσαριδοfan. Ξέρω, ξέρω δεν είναι μια λέξη που ακούς συχνά, όμως στην περίπτωση αυτή είναι ταιριαστή. Και ξέρετε κάτι; Υπάρχουν και άλλοι σαν εμένα εκεί έξω. Υπάρχουν και άλλοι που την βρίσκουν με τα άθλια, βρώμικα πράγματα και τα έχουν σπίτι τους! Λέω βλακείες; Πιθανότατα, αλλά εν προκειμένω έχω δίκιο. Και αυτό γιατί ο Γιώργος Μελισσσαρόπουλος κατάφερε να κάνει συμπαθητικά τα πιο σιχαμένα πλάσματα: τις κατσαρίδες.

Η σειρά του Μελισσαρόπουλου με πρωταγωνίστριες τις κατσαρίδες είναι από τις πιο ξεκαρδιστικές στην ελληνική σκηνή.Τις γνωρίσαμε με το ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΖΑ, αηδιάσαμε με τις μεταλλαγμένες κατσαρίδες-ζόμπι του ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΖΑ.  Οι φρικτές κατσαρίδες ξαναχτυπούν, λοιπόν, μετά από τις επιδόσεις τους σαν superheroes στο SUPERHERO ΤΕΖΑ και τις δυσκολίες μπροστά στην κρίση στο ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ…ΤΕΖΑ, που παρουσιάστηκε στο COMICDOM CON ATHENS 2010. Αυτή τη φορά βλέπουμε τα αισθηματικά τους προβλήματα, τις ερωτικές τους σχέσεις. Και κοίτα να δεις ένα περίεργο πράγμα. Μοιάζουν με τις δικές μας!

Στα έξυπνα stripάκια του TEZA LOVE ξεδιπλώνονται οι σχέσεις των δύο φύλων. Ποιες σχέσεις δηλαδή, εδώ που τα λέμε; Ο δημιουργός έχει αποφασίσει να δει την στυγνή πραγματικότητα των σχέσεων και, μάλιστα, από την ανδρική πλευρά. Οι γυναίκες είναι σκληρές και υπολογίστριες, οι άνδρες ανώριμοι. Οι γυναίκες κοιτάνε τους μυς, τα φράγκα και είναι γκρινιάρες. Οι άνδρες είναι ξαναμμένα πιτσιρίκια που κατά βάση υποφέρουν από τις γυναίκες (κορίτσια, σας προειδοποιώ, ο δημιουργός ελάχιστα χαρίζεται στα θηλυκά της υπόθεσης). Και οι λίγες ρομαντικές σχέσεις, οι πραγματικοί έρωτες καταλήγουν… άδοξα (γιατί πάντα υπάρχει και το κατσαριδοκτόνο). Από όλα τα stips ένα και μόνο ένα, το τελευταίο έχει happy end: “Δεν έχει ατάκα. Μόνο αγάπη” κλείνει ο Μελισσαρόπουλος το αλμπουμάκι του.

Δε θα δείτε τίποτα που δεν ξέρετε, λίγο-πολύ όσα περνάνε οι κατσαρίδες τα έχετε νιώσει στο πετσί σας (συμπεριλαμβανομένου και του κατσαριδοκτόνου). Κάπου μέσα στα stips του TEZA LOVE θα βρείτε και τη δική σας ιστορία τρέλας και έρωτα. Και το πιθανότερο είναι να γελάσετε.