PREVIEWS PICKS (DEC 2010): Merchandise

Η συνέπεια είναι κάτι που πολλοί από τους συνανθρώπους μας μπορεί να γνωρίζουν σαν λέξη, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρουν τη σημασία της, ενώ είναι περισσότερο από βέβαιο ότι δεν την εφαρμόζουν στην καθημερινή τους ζωή. Συνήθως, την ακούμε όταν είμαστε παιδιά, κάπου εκεί που πρέπει να τελειώσουμε τα μαθήματά μας και να πλύνουμε τα δόντια μας. Αυτό κάνει ακόμα πιο περίεργο το γεγονός ότι, αργότερα, πολλοί την ξεχνάνε. Κάποιος συνομωσιομολόγος θα έλεγε ότι κάποια παρακρατική οργάνωση έχει βαλθεί να εξαφανίσει από τα μυαλά των Ελλήνων λέξεις, ή πιο σωστά τις έννοιές τους, και αποφάσισε να ξεκινήσει με την συνέπεια.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν ξεχάσει τι θα πει συνέπεια, αλλά την εφαρμόζουν σε τέτοιο βαθμό, που έχει γίνει πλέον Σύνδρομο (άτιμη διαφήμιση που τρυπώνεις παντού). Αυτοί οι σπάνιοι άνθρωποι, νιώθουν υποχρεωμένοι να είναι συνεπείς με τις πρότερες πράξεις τους και δεν μπορούν να διανοηθούν να κάνουν κάτι άλλο. Ο αρθρογράφος σίγουρα δεν είναι ένας από αυτούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει, αγαπητέ αναγνώστη, ότι δεν πρέπει να υπάρχει Merchandise Previews Picks αυτό το μήνα. Τι κι αν οι παραγγελίες έχουν τελειώσει ήδη; Είμαι σίγουρος ότι το κατάστημα της προτίμησής σας θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτό που θέλετε. Ε, όπως και να το κάνουμε, ζούμε στο 2010, για λίγο ακόμα.

Ας δούμε τι είχαμε αυτό το μήνα.

MARVEL SELECT: THOR MOVIE VERSION ACTION FIGURE
(p. 347 – $21.99)

Μπορεί η Natalie Portman να μην πήρε το ρόλο του Thor, καθώς ο Chris Hemsworth μάλλον σηκώνει καλύτερα το σφυρί. Νομίζω όμως ότι δεν θα μπορέσει να αποδώσει το ρόλο τόσο καλά όσο η Natalie. Καλά θα κάνετε λοιπόν να πάρετε την φιγούρα του Thor τώρα, γιατί σύντομα θα την αποσύρουν για να την αντικαταστήσουν με αυτή της Natalie και θα γίνει συλλεκτική.

SCARFACE 7 INCH ACTION FIGURES
(p. 358, $18.99)

Ο ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΣ θεωρείται μια από τις τανίες που πρέπει να έχει δει κάποιος. Κάποτε, βέβαια, μου είχαν πει το ίδιο και για τo GOONIES. Αν πάντως με ρωτούσε κανείς, μάλλον κι εγώ θα έλεγα ότι κάποιος πρέπει να έχει δει τo GOONIES. Και το SACRFACE νομίζω ότι πρέπει να το δει κανείς, αλλά όχι ο ίδιος άνθρωπος, ή πιο σωστά όχι στην ίδια ηλικία. Εκτός κι αν είναι ο γιος ενός γνωστού μου. Όπως και να ‘χει, εσείς μπορείτε να αποκτήσετε μια 7ιντση φιγούρα του Al Pacino (αν και έχουν κυκλοφορήσει πολλές και από διάφορες εταιρείες) και να λέτε με πολύ αυστηρό ύφος σε όποιον σας ρωτήσει από ποια ταινία είναι: “Μα καλά, δεν έχεις δει το SCARFACE;”

IRON MAIDEN: KILLERS 7 INCH ACTION FIGURE
(p.360, $18.99)

Αν συνεχίσω την λογική της παραπάνω παραγράφου, οι Iron Maiden είναι ένα από τα συγκροτήματα που πρέπει να έχει ακούσει κάποιος. Μου φαινόταν αδιανόητο να λέει κανείς ότι ακούει rock ή metal και να μην έχει ακούσει ποτέ Iron Maiden, μέχρι που γνώρισα έναν τέτοιον. Μπορεί αν τον ρωτήσετε να σας τα πει διαφορετικά, αλλά ας πούμε ότι του έκανα ένα εντατικό μάθημα για τα 30 χρόνια ιστορίας των Maiden. Δεν ήταν πολύ πρόθυμος,  είμαι σίγουρος όμως ότι πλέον τους έμαθε για τα καλά. Εσείς που τους ξέρετε (για το καλό σας), μπορείτε να αποκτήσετε αυτή τη φιγούρα του Eddie, από το εξώφυλλο του ομώνυμου album. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια.

ATARI 10 IN 1 PLUG N PLAY GAME
(p. 364, PI)

Το ότι θα έβλεπα κάτι τέτοιο στις σελίδες του PREVIEWS δεν το περίμενα. Αλήθεια. Είναι όμως γεγονός ότι το ρετρό είναι στη μόδα και η Diamond αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο video game κάνει την εμφάνισή του στα μαγαζιά, αλλά για πολύ καιρό ήταν εξαντλημένο. Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι είναι αυτό, πρόκειται για ένα γκατζετάκι, το οποίο συνδέετε στην τηλεόρασή σας και μπορείτε να παίξετε δέκα κλασικά παιχνίδια του ATARI 2600. Ναι, δεν έχει άμεση σχέση με comics (αν και είχε παιχνίδια σχετικά) αλλά είναι κομμάτι της ιστορίας, έστω και σε αυτή την εκδοχή.

GRAND JESTER: JESSICA RABBIT MINI BUST
(p.365, $70)

Δεν χρειάζεται να πω τίποτα. Είναι η Jessica. Αν η μόνη δικαιολογία που μπορείτε να βρείτε είναι η τιμή, ήδη σε πολλά μέρη είναι γύρω στα $10 χαμηλότερη, ενώ μόλις κυκλοφορήσει μάλλον θα πέσει κι άλλο. Αυτά. Πάρτε το.

SUCKER PUNCH: SWEET PEA STATUE
(p.370, $250)

Μετά τα αγάλματα των Amber και Baby Doll, η Gentle Giant μας φέρνει και την Sweet Pea. Με λίγα πρόχειρα μαθηματικά, χρειάζεστε 750 δολάρια για να τις αποκτήσετε και τις 3, αλλά αν αυτό σας κάνει ευτυχισμένους, εμένα λόγος δεν μου πέφτει. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για την ποιότητα της Gentle Giant και τουλάχιστον στα δικά μου μάτια η τιμή είναι δικαιολογημένη, αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη…