5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ V.60

Η Fantagraphics εκδίδει τα άπαντα του Carl Barks, o Axel Alonso είναι ο νέος editor-in-chief της Marvel, επιστρέφει ο Flex Mentalo του Grant Morrison, ο Stan Lee αποκτά το αστέρι του στο Hollywood Walk of Fame και μία ομάδα Ελλήνων δημιουργών εγκαινιάζει ένα νέο blog με πορνογραφικά comics. BONUS FUN STUFF: Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ για το έργο του P. Craig Russell!

  • 1. ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ CARL BARKS ΑΠΟ ΤΗΝ FANTAGRAPHICS

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CBR, ο εκδότης της Fantagraphics, Gary Groth, αποκάλυψε ότι η εταιρία ανέλαβε την έκδοση του συνολικού έργου που παρήγαγε ο Carl Barks για τα Donald Duck comics της Disney! Ο πρώτος από τους 30 hardcover τόμους θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Κάθε έκδοση θα τιμάται $24.99 και θα αποτελείται από 240 σελίδες, με μικρές και μεγάλες ιστορίες, εκ νέου χρωματισμένες από τον Rich Tommaso. Υπολογίζεται, επίσης, ότι κάθε χρόνο θα κυκλοφορούν δύο τόμοι. Αν και ένα μεγάλο μέρος αυτού του υλικού είχε κυκλοφορήσει, τα τελευταία χρόνια, από την Gemstone Publishing, ο Groth επισημαίνει ότι λόγω της χαμηλής ποιότητας των εκδόσεων, το σπουδαίο αυτό υλικό πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, μία πραγματικότητα την οποία η νέα εκδοτική απόπειρα σκοπεύει να ανατρέψει.

Κι αν και εσείς, όπως εγώ, απορείτε, διαβάζοντας αυτή την είδηση, για ποιο λόγο η Disney “αδειοδοτεί” άλλες εταιρίες πλην της -εδώ και λίγο καιρό θυγατρικής της- Marvel, για την έκδοση του υλικού της, ο Graeme McMillan του Robot 6, αναζητά τις απαντήσεις για μας.

  • 2.  O AXEL ALONSO, NΕΟΣ EDITOR-IN-CHIEF ΤΗΣ MARVEL

Μετά από 15 παρουσίας στο χώρο και 10 χρόνια παρουσίας στη Marvel, ο Axel Alonso, που το 2010 είχε προαχθεί σε αντιπρόεδρο και Executive Editor, θα είναι ο νέος Editor-In-Chief της Marvel Entertainment.

Στις νέες αρμοδιότητές του, συγκαταλέγονται, η καθημερινή επίβλεψη των εκδόσεων, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το συμβουλευτικό ρόλο του στις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις των τίτλων και τη δημιουργία νέων storylines. Στο βιογραφικό του Alonso, η Marvel τονίζει τη συνεισφορά του σε τίτλους όπως οι AMAZING SPIDER-MAN και X-MEN, καθώς και τον ρόλο του, ως επιβλέποντα, σε καινοτόμα projects όπως τα X-STATIX και RAWHIDE KID.

O Joe Quesada δήλωσε για την προαγωγή του Alonso:

“It’s with tremendous pride that I announce Axel Alonso’s promotion to Editor-In-Chief. For over a decade, Axel’s been instrumental in bringing fresh new voices to Marvel and reinventing our biggest characters like Spider-Man, the X-Men, Wolverine and so many more. He’s fought to create unique imprints like Marvel MAX while also bringing fresh new voices to the Marvel family.”

  • 3.  ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ FLEX MENTALO TOY GRANT MORRISON

Ένα deluxe edition hardcover του FLEX MENTALLO, θα συγκεντρώσει, για πρώτη φορά, τα τέσσερα τεύχη της μίνι σειράς, καθώς και bonus material από τη δημιουργία του Grant Morrison και του σχεδιαστή Frank Quitely.

Το γεγονός αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τους απανταχού fans της ιστορίας, καθώς νομικοί λόγοι απαγόρευαν, έως τώρα, κάθε είδους ανατύπωση. Συγκεκριμένα, ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας που είχε κάνει την πρώτη εμφάνισή του στη σειρά DOOM PATROL, ήταν βασισμένος στις ρετρό διαφημίσεις του Charles Atlas, με αποτέλεσμα η Charles Atlas Ltd. να καταθέσει, πριν από χρόνια, περιοριστικά μέτρα κατά της DC.

Αν και, τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε ότι, ως παρωδία, ο Flex Mentallo δεν δημιουργούσε θέμα trademark, η DC έδειχνε αποφασισμένη να μη διακινδυνεύσει την αναζοπύρωση της διαμάχης με κάποια νέα έκδοση.

Φαίνεται, όμως, ότι τόσο το γεγονός ότι οι fans εξακολουθούν να αναφέρονται στη σειρά ως “έργο αναφοράς”, όσο και το ότι η νέα ηγεσία της DC δείχνει αποφασισμένη να πάρει τέτοιου είδους ρίσκα, αυτό που πριν από λίγο καιρό φαινόταν σχεδόν αδιανόητο, σύντομα θα γίνει πραγματικότητα.

  • 4.  O STAN LEE ΑΠΟΚΤΑ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤO HOLLYWOOD WALK OF FAME

Την πρώτη Τρίτη της χρονιάς, ο Stan Lee απέκτησε το δικό του αστέρι στη Χολιγουντιανή Λεωφόρο της Δόξας, εν μέσω επευφημιών από φίλους και fans, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά του στον ευρύτερο χώρο του θεάματος, καθώς οι χαρακτήρες που ο ίδιος δημιούργησε, ξέφυγαν από το στενό πλαίσιο του Μέσου των comics για να πρωταγωνιστήσουν σε επιτυχημένα κινηματογραφικά blockbusters, τηλεοπτικές σειρές, video games, και αμέτρητα merchandise.

Την ανακοίνωση ότι η 4η Ιανουαρίου θα ονομάζεται στο εξής για το Hollywood, Stan Lee Day, σχολίασε ο ίδιος ο Lee, με το γνωστό χιούμορ του:

“Some Stan Lee Day — the schools are still open. They’re still delivering the mail too!”

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Lee αναφέρθηκε στον θρυλικό σκηνοθέτη Alfred Hitchcock, ο οποίος τον είχε συμβουλεύσει να μη χάνει το χρόνο του μπροστά στην κάμερα, αλλά να προτιμά τις cameo εμφανίσεις, κάτι το οποίο και ακολούθησε πιστά.

Θέματα copyright δεν μας επιτρέπουν να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες του γεγονότος, μπορείτε όμως να τις δείτε, καθώς και να διαβάσετε ένα εξαιρετικό άρθρο για τη ζωή και το έργο του Stan Lee, στην ιστοσελίδα των LOS ANGELES TIMES, Hero Complex.

  • 5.  MΠΟΜ ΤΣΙΚΑ ΟΥΑ ΟΥΑ – ΜΙΑ ΠΟΡΝΟΛΟΓΙΑ

Έτσι λέγεται το νέο blog που έχει ως σκοπό την δημιουργία πορνογραφικών comics και έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικές ημέρες. Η αρχή έχει γίνει με μονοσέλιδες ιστορίες από διάφορους καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και οι Γιώργος Γούσης, Πέτρος Ζερβός, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Παναγιώτης Πανταζής και Κωστής Τζωρτζακάκης, ενώ, όπως έγραφε το email που ενημέρωνε για το νέο blog, οι συντελεστές του το κρατούν ανοιχτό σε προτάσεις και δουλειές καλλιτεχνών που δεν συμμετέχουν μέχρι στιγμής. Παράλληλα, όλα τα comics θα υπάρχουν και στην αγγλική εκδοχή τους, στο αντίστοιχο αγγλόφωνο section του blog.

Καλή επιτυχία στην όλη προσπάθεια, με την ελπίδα για συνέχεια και συνέπεια σε βάθος χρόνου!

  • BONUS FUN STUFF

—- Πάρτε καφέ, τσιγάρα, ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει να καταναλώνετε όταν βλέπετε ταινίες, αράξτε αναπαυτικά και απολαύστε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ NIGHT MUSIC: THE ART OF P. CRAIG RUSSELL, ένα ταξίδι στην καριέρα και τις αφηγηματικές τεχνικές ενός από τους πλέον σημαντικούς δημιουργούς comics των ημερών μας, καθώς και ένα πολύ ενδιαφέρον behind-the-scenes της μεταφοράς του Russell στο SANDMAN: THE DREAM HUNTERS του Neil Gaiman. Κάντε κλικ στο παρακάτω screenshot, για να οδηγηθείτε στην ιστοσελίδα του δημιουργού και να δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ. Κι αν σας αρέσει, αποκτήστε το!