5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ V.61

Βλέπουμε για πρώτη φορά τη στολή του νέου κινηματογραφικού Spider-Man, συγκρίνουμε τις διαφορές που παρουσιάζουν οι πωλήσεις των digital comics σε σχέση με τα έντυπα, μαθαίνουμε ότι ο Neil Gaiman θα “εμφανιστεί” στους Simpsons, αναρωτιόμαστε αν η Boom! Studios έχασε τα δικαιώματα έκδοσης των Muppets και των τίτλων της Pixar, και τέλος, ετοιμαζόμαστε για τη μεταφορά του DEATH NOTE στον κινηματογράφο! + BONUS FUN STUFF!!!

  • 1. Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ PETER PARKER (ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟΛΗ;)

Μπορεί η νέα ταινία που θα αποτελέσει το κινηματογραφικό revamp του Spider-Man, να μην έχει ακόμη τίτλο, πριν από μερικές ημέρες, όμως, η Columbia Pictures ανέβασε στο Facebook της ταινίας, την πρώτη φωτογραφία του ηθοποιού Andrew Garfield με τη στολή του Spider-Man! Όπως θα δείτε, παρότι η στολή βασίζεται στην κλασσική, είναι προφανές ότι έχει γίνει redesign, γεγονός που φέρνει ήδη στα αυτιά μου τις ιαχές των πάντα ετοιμοπόλεμων fanboys. H ταινία θα βγει στις αίθουσες 3 Ιουλίου του 2012, σε σκηνοθεσία Marc Webb, ενώ θα βασίζεται, θεματικά και αισθητικά, στο ULTIMATE SPIDER-MAN των Brian Michael Bendis και Mark Bagley.

  • 2. TA 10 ΕΥΠΩΛΗΤΑ DIGITAL COMICS ΤΟΥ 2010

Όπως με κάθε “νέο φρούτο”, τα πράγματα που ξέρουμε για τα digital comics είναι ελάχιστα. Από τη σύνθεση του κοινού, μέχρι τις αναγνωστικές προτιμήσεις. Κι αν πιστεύατε ότι οι λίστες των digital comics δεν θα διαφέρουν και πολύ από εκείνες της Diamond, αξίζει να δούμε δύο από τις λίστες με συγκεντρωτικές πωλήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το comiXology app, και στη συνέχεια να τις συγκρίνουμε με εκείνη της Diamond…

Top Ten Best-Selling Comics (by unique series)

  1. Wanted #2
  2. Kick-Ass #1
  3. The Walking Dead Vol. 1
  4. The Pro
  5. Grimm Fairy Tales Return to Wonderland #2
  6. Chew #2
  7. Civil War #1
  8. Hack/Slash: The Series #1
  9. Sandman #1
  10. Y: The Last Man #1

Top Ten Series (units sold)

  1. The Walking Dead
  2. Kick-Ass
  3. Wanted
  4. Civil War
  5. Grimm Fairy Tales Return to Wonderland
  6. Hack/Slash: The Series
  7. Chew
  8. Hunter Killer
  9. Witchblade
  10. Sandman

Ας δούμε τώρα τη λίστα της Diamond Distributors, με τα 10 comics που κατέγραψαν τις υψηλότερες πωλήσεις κατά τη χρονιά που μας πέρασε:

  1. Avengers #1
  2. X-Men #1
  3. Blackest Night #8
  4. Siege #1
  5. Blackest Night #7
  6. New Avengers #1
  7. Brightest Day #0
  8. Brightest Day #1
  9. Siege #2
  10. Batman: Return Of Bruce Wayne #1

Όπως παρατηρείτε, εδώ και οι 10 τίτλοι ανήκουν στη Marvel και τη DC, ενώ στις αντίστοιχες λίστες των digital comics, τα μοναδικά comics που έρχονται από τις δύο εταιρίες, είναι το KICK-ASS, το CIVIL WAR και το SANDMAN. Αυτό ως ένα πολύ γενικό συμπέρασμα, καθώς, στην πραγματικότητα, οι λίστες αυτές δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες: Στην περίπτωση των digital, οι λίστες έχουν comics από προηγούμενες χρονιές, ενώ στη λίστα της Diamond, αυτά είναι τα comics που κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά και πούλησαν περισσότερο. Το συμπέρασμα που εξάγεται; Ίσως πρέπει να περιμένουμε μέχρι 7 στους 10 τίτλους να είναι καινούριοι και στο top 10 των digital comics!

  • 3. O NEIL GAIMAN “ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ” ΣΤΟΥΣ SIMPSONS

Την αποκάλυψη ότι θα κάνει guest εμφάνιση στη μακροβιότερη εβδομαδιαία σειρά που παίζεται στην αμερικανική τηλεόραση, έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας στο Twitter, αναφέροντας ξεκάθαρα:

“Went to the Marge Simpson Studios. Recorded my part as ‘Neil Gaiman’, a British author. The accent was the hardest bit to get right.”
Όπως αποκάλυψε σε επόμενο twit, το επεισόδιο θα έχει τον τίτλο “The Book Job.”

  • 4. ΕΧΑΣΕ Η BOOM! ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ PIXAR KAI ΤΩΝ MUPPETS;

Στις αρχές του Δεκέμβρη, κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Boom! έχασε την άδεια να εκδίδει comics της Pixar και των Muppets (τα properties ανήκουν στη Disney). Πριν από μερικές ημέρες, κυκλοφόρησε ο τελευταίος κατάλογος του Diamond Previews με το παρακάτω cancellation list:

SEP100898 CARS ADVENTURES OF TOW MATER #5 3
OCT100885 CARS ADVENTURES OF TOW MATER #6 3
SEP100903 INCREDIBLES #16 3
OCT100897 INCREDIBLES #17 3
SEP100910 MUPPET SHOW #12 3
OCT100901 MUPPET SHOW #13 3
SEP100912 TOY STORY TALES FROM TOY CHEST #5 3
OCT100903 TOY STORY TALES FROM TOY CHEST #6 3

Όπως μας εξηγεί και η Johanna Draper Carlson, στο Comics Worth Reading, ο αριθμός 3 είναι ο κωδικός της ακύρωσης ενός τίτλου που μεταφράζεται σε “Cancelled by Previews”. Αυτό συνήθως αφορά είτε σε χαμηλές πωλήσεις κάτω από το όριο που έχει τεθεί, ή σε κάποιο άλλο λόγο όπως το κλείσιμο μιας εκδοτικής. Εκπρόσωποι της Boom! δήλωσαν πως πρόκειται για μέρος του revamp που θα γίνει μέσα στη χρονιά, με περισσότερους κλασσικούς τίτλους της Disney, όπως των Donald Duck και Mickey Mouse. Αν ισχύει, όμως, αυτός ο ισχυρισμός, τότε ο κωδικός θα έπρεπε να είναι ο αριθμός 4, που σημαίνει “cancelled by publisher”! Μένει να αποδειχθεί τι ισχύει τελικά…

  • 5. TO DEATH NOTE ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΙΝΙΑ…

…με σκηνοθέτη τον Shane Black (KISS KISS, BANG BANG). Την είδηση ότι το manga των Tsugumi Ohba και Takeshi Obata θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο, μετέδωσε πρώτο το Deadline. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωσε:

“It’s my favorite manga, I was just struck by its unique and brilliant sensibility. What we want to do is take it back to that manga, and make it closer to what is so complex and truthful about the spirituality of the story, versus taking the concept and trying to copy it as an American thriller.”

  • BONUS FUN STUFF

— Τα 50 καλύτερα εξώφυλλα του 2010, από το robot 6 του CBR.

— Το νέο clip του πολυαναμενόμενου animated film (διάρκειας 75 λεπτών) ALL-STAR SUPERMAN.

— Το εξώφυλλο του NEW YORKER για τα ατυχήματα στο musical του Spider-Man. (πάνε τρεις εβδομάδες από το τελευταίο, κι αυτό είναι λόγος για γιορτή!)

— To πρώτο πιλοτικό επεισόδιο του νέου animated webseries, από τον βραβευμένο cartoonist Ted Rall και τον animator David Essman.