PREVIEWS PICKS (JAN11): All In One

Αυτή την εβδομάδα τα πράγματα εδώ στο Comicdom είναι σφιχτά. Οι εξελίξεις τρέχουν, το Top 100 των 90s μπήκε στην τελική δεκάδα, οπότε καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν κάποιες αλλαγές στην συνηθισμένη ροή του προγράμματός μας. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το μήνα, το PREVIEWS PICKS δεν θα είναι όπως συνήθως, αλλά συμπυκνωμένο σε ένα και μόνο απολαυστικό post.
Αν δεν με είχαν απειλήσει και με άμεση απόλυση, θα το έκανα λίγο περισσότερο απολαυστικό, με μια από τις γνωστές εισαγωγές μου.

DOLLHOUSE: EPITAPHS (One Shot)
(Dark Horse, p.32, $3.50)

Όσοι από εσάς παρακολουθούσατε την σειρά DOLLHOUSE μάλλον θα απογοητευτήκατε που κόπηκε ξαφνικά. Βέβαια, αν εσείς απογοητευτήκατε, τι να πει κι ο Joss Whedon που του συμβαίνει συχνά; Δεν το βάζει όμως κάτω και ό,τι του κόβουν στην τηλεόραση το κάνει comic. Δεν έχει ιδιαίτερη αξία για κάποιον που δεν έχει δει τη σειρά.

AXE COP: BAD GUY EARTH #1 ( of 3)
(Dark Horse, p.34, $3.50)

Το Newsarama λέει ότι είναι το καλύτερο comic ever και ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω; Το Axe Cop, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2009 ως webcomic, έκανε τεράστια επιτυχία, με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή του και στα ράφια των καταστημάτων. Άλλο ένα success story για όλους εσάς τους επίδοξους δημιουργούς εκεί έξω. Hint: Ο συγγραφέας του AXE COP είναι ένα εξάχρονο. Πιάστε ό,τι έχετε σε αδερφάκι, ξαδερφάκι και δε συμμαζεύεται και στρωθείτε στη δουλειά. Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και τα άρθρα μου για την αυτοέκδοση για να πάρετε ιδέες.

Αν σας αρέσουν τα art books, η Dark Horse σας έχει δυο προτάσεις αυτό το μήνα: THE ART OF ALICE: MADNESS RETURNS (p. 53, $34.99) το οποίο έχει art από το sequel του παιχνιδιού AMERICAN McGEE’s ALICE καθώς και το THE SKY: THE ART OF FINAL FANTASY (p.58 $129.99 – ouch), το οποίο είναι ένα box set με 800 σελίδες συνολικά με όσο Yoshitaka Amano τραβάει η όρεξή σας.

XOMBI #1
(DC, p.77, $2.99)

Ο David Kim είναι αθάνατος. Όχι όπως οι άλλοι που ξέρετε, που η απάντησή τους στον πονοκέφαλο είναι το σπαθί, αλλά από αυτούς που χάρη στην νανοτεχνολογία αυτο-επισκευάζονται. Η αποστολή του Kim είναι κάτι μπερδεμένο που έχει να κάνει με το ότι οι άνθρωποι απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον λόγω της τεχνολογίας (sic), αλλά η DC μας υπόσχεται urban horror με λίγο super hero για την γεύση.

GOTHAM CITY SIRENS VOL.1: UNION TP
(DC, p.109, $17.99)

Οι Σειρήνες του Gotham, η Poison Ivy, η Catwoman και η Harley Quinn απέκτησαν πρόσφατα τον δικό τους τίτλο. Δεν έχω διαβάσει κάτι ακόμα, δεν έχω καν κοιτάξει στο internet να δω περί τίνος πρόκειται, γιατί προτιμώ να φτιάχνω τις δικές μου ιστορίες με αυτές τις τρεις. Τώρα όμως που τα πρώτα επτά τεύχη βγήκαν σε trade, μάλλον δεν έχω πλέον δικαιολογία και πρέπει να το παραγγείλω. Μέχρι να έρθει όμως, προλαβαίνω ακόμα να φτιάξω μερικές δικές μου ιστορίες…

Το Zombie Plague χτυπάει για τα καλά το σύμπαν της IDW. Οι Ghostbusters, αλλά και οι G.I.JOE έχουν στα logo τους τον διακριτικό τίτλο: INFESTATION. Ο Slimer, η Baroness και χυμένα μυαλά γίνονται ένα πράμμα και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, ρωτήστε στο αγαπημένο σας κομιξάδικο. Εγώ, τα μόνα zombies που μπορώ να βλέπω, είναι αυτά που συνοδεύονται από βυζιά

SUICIDE GIRLS #1
(IDW, p.153, $3.99)

Το soft-core goth porn αποκτάει τον δικό του τίτλο comic. Είτε τα subscriptions στο site των Suicide Girls (όχι, είναι ενάντια στις αρχές μου να βάλω link, ψάχτε το μόνοι σας) έχουν πέσει είτε οι πωλήσεις της IDW έχουν πέσει. Μπορεί βέβαια, να παίζει συνδιασμός και των δυο. Όπως και να ‘χει, πρόκειται για ξώβυζες γκοθούδες με piercings και tattoos, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ημίτρελο δολοφόνο. Well, γούστα είναι αυτά υποθέτω…

VENOM #1
(Marvel, p.m1, $3.99)

Ο ΦΑΡΜΑΚΗΣ (μη μου πείτε ότι δεν το θυμάστε αυτό) αποκτά επιτέλους τον δικό του τίτλο! Για κάποιον λόγο, ο Eddie Brock δουλεύει για τον Αμερικάνικο στρατό, ο οποίος θέλει να τον χρησιμοποιήσει για “ειδικές” αποστολές. Προβλέπω να έχει τρελό γέλιο όταν κάποια στιγμή η παράνοια του Brock χτυπήσει κόκκινα…

5 RONIN #1-#5
(Marvel, p.m2, $2.99)

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος αποφασίζει να πάρει κάποιον superhero και να τον βάλει στα πλαίσια μιας άλλης εποχής. Παραδείγματα όπως το NOIR, ή το 1602, τα οποία αποδείχτηκαν αρκούντως επιτυχημένα, έδωσαν έναυσμα στη Marvel να επαναλάβει το εγχείρημα, με ένα limited series πέντε τευχών, στα οποία πέντε ήρωες (Wolverine, Hulk, Punisher, Psylocke και Deadpool) βρίσκονται στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, προδωμένοι και αδικημένοι, με το μόνο πράγμα στο μυαλό τους την εκδίκηση. Should be fun που λένε και στο χωριό μου.

MEANWHILE: PICK ANY PATH 3856 STORY POSSIBILITIES
(Abrams Comicarts, p.222, $15.95)

Ένα comic που κάθε φορά που το διαβάζεις η ιστορία αλλάζει. Ο αναγνώστης παίρνει στα χέρια του τον έλεγχο της μοίρας του Jimmy, ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξει να διαβάσει το comic. Από την ιδιοφυία του Jason Shiga στα ράφια των καταστημάτων.

HELLRAISER #1
(BOOM! Studios, p.253, $3.99)

Ο Clive Barker είναι ένας από τους δημιουργούς που είδε το έργο του να βιάζεται στα χέρια άλλων. Μιλάω φυσικά για την σειρά ταινιών HELLRAISER από τις οποίες ο Barker έχει γράψει μόνο το σενάριο της πρώτης. Τώρα επιστρέφει στο σύμπαν των Cenobites, για να γράψει την τελευταία ιστορία του Pinhead. Ένας ακόμα λόγος να μην το χάσετε, είναι η 10σέλιδη bonus ιστορία από τα χεράκια του Larry Wachowski.

PINOCCHIO HC
(Last Gasp, p.294, $29.95)

Ο Winshluss, αποφάσισε να μας διηγηθεί την κλασική ιστορία του Πινόκιο με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ξέρω, θα πείτε ότι το έχουν κάνει κι άλλοι και την τελευταία φορά που το ακούσατε, ο μικρός ξύλινος ψεύτης έσφαζε βρυκόλακες. Αυτή τη φορά, ο Τζεπέτο είναι ένας άπληστος εφευρέτης, ο οποίος κατασκευάζει τον Πινόκιο, για να τον χρησιμοποιήσει ως όπλο. Δεν υπολογίζει όμως ότι μια άστεγη κατσαρίδα (ναι ο Jiminy) θα βρει καταφύγιο μέσα στο κρανίο του δημιουργήματός του και τότε τα σχέδιά του, δεν θα πάνε όπως νόμιζε. Και με βραβείο Angouleme παρακαλώ…

Η Tokyopop μας πληροφορεί με μεγάλα γράμματα ότι πλέον δεν ασχολείται μόνο με manga και δεν έχει κανέναν καινούριο τίτλο αυτό το μήνα, εκτός από κάτι που ονομάζεται PRIEST: PURGATORY και θα είναι prequel για μια 3D ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Paul Brettany.

SAKURA HIME: THE LEGEND OF PRINCESS SAKURA VOL.1
(Viz, p.321, $9.99)

Έχετε ακούσει ποτέ, πως κάποτε αν ήθελε κανείς να καλοπαντρέψει την κόρη του, δεν την άφηνε να βγαίνει έξω για να μην την βλέπει ο ήλιος και το δέρμα της δεν είναι άσπρο άσπρο σαν το γάλα; Εδώ έχουμε το αντίθετο. Όλη της την ζωή, η Sakura δεν έχει κοιτάξει ποτέ την πανσέληνο και δεν έχει ιδέα γιατί, μέχρι κάποια στιγμή, όταν της ανακοινώνουν ένα γάμο που μάλλον δεν θέλει, αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της και να κοιτάξει το ολόγιομο φεγγάρι. Man on the moon, demon on the moon, το ίδιο πράγμα είναι…

BLUE EXORCIST VOL.1
(Viz, p.322, $9.99)

Αχ, αυτοί οι δαίμονες… Δεν θέλουν με τίποτα να κάτσουν κάτω εκεί στη ζεστούλα τους, όλο στο δικό μας μαγαζί ανεβαίνουν και μπαίνουν μέσα σε αθώους ανθρώπους. Ευτυχώς υπάρχουν αυτοί οι καλοί εξορκιστές, που αναλαμβάνουν να στείλουν τον απρόσκλητο επισκέπτη από εκεί που ήρθε. Τι γίνεται όμως όταν ένας από αυτούς είναι το μπασταρδάκι του ίδιου του Εξαποδώ; Satanic daddy issues, σπαθιά και ξύλο στη νέα σειρά της Viz.

Αυτά. Ραντεβού σε μερικές μέρες για το MERCHANDISE PREVIEWS και τον επόμενο μήνα για ένα ένα πιο απλωμένο PREVIEWS PICKS.