To Ντοκιμαντέρ GRANT MORRISON: TALKING WITH GODS Στο Comicdom Con Athens 2011

Ο Grant Morrison είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και πιο αμφιλεγόμενους συγγραφείς στο χώρο των comics. Ένας πραγματικός ροκ σταρ, φιλόσοφος και μάγος του χάους, που χρησιμοποιεί τα comics του για να επιφέρει αλλαγές, τόσο στον εαυτό του, όσο και στο κοινό. Ένας άνθρωπος που ζει στα όρια ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα. Αυτή είναι η ιστορία του.

Η ταινία γυρίστηκε με στενή συνεργασία των παραγωγών με τον Morrison και παρουσιάζει εκτενείς συνεντεύξεις του δημιουργού, καθώς και σπάνιες, αδημοσίευτες φωτογραφίες και χειρόγραφα, από την παιδική του ηλικία μέχρι και σήμερα.

Εκτός από τον ίδιο τον Morrison, στο ντοκιμαντέρ μιλούν και μερικοί από τους στενότερους συνεργάτες και φίλους του, μεταξύ των οποίων είναι οι Frank Quitely, Douglas Rushkoff, Cameron Stewart, Phil Jimenez, Mark Waid, Geoff Johns, Jill Thompson και πολλοί άλλοι. Η ταινία βασίζεται σε εκτενές οπτικοακουστικό υλικό, κατορθώνοντας να μετατρέπει την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ να μοιάζει με την εμπειρία της ανάγνωσης ενός comic του Morrison.

Η ταινία περιλαμβάνει γυρίσματα σε Σκωτία, Αγγλία, Καλιφόρνια και Νέα Υόρκη, κατά τη διετία 2009-2010, και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Τη διανομή της ανέλαβε η εταιρία Halo 8, και κυκλοφόρησε σε DVD τον Οκτώβριο του 2010, μετά την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Σκηνοθεσία: Patrick Meaney
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Jordan Rennert
Παραγωγοί: Amber Yoder, Jordan Rennert, Patrick Meaney
Executive Producers: Mike Phillips, Julian Darius, F.J. DeSanto
Ευχαριστίες: Grant και Kristan Morrison
Διάρκεια: 80 λεπτά
Γλώσσα: Αγγλικά

To Ντοκιμαντέρ GRANT MORRISON: TALKING WITH ΤΗΕ GODS θα προβληθεί στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2011, την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 8 το βράδυ.