Η Sonia Leong Παραδίδει Manga Workshop στο Comicdom Con Athens 2011

Photo by Matt Kollasch

Η δημιουργός comics και εικονογράφος, Sonia Leong, προστέθηκε στο guest list του Comicdom Con Athens 2011. H Leong, που ειδικεύεται στο Anime/Manga στιλ σχεδίου, έγινε γνωστή το 2005, με τη νίκη της στο διαγωνισμό Tokyopop Rising Stars of Manga (UK & Ireland).

Στη συνέχεια, δημιούργησε το δημοφιλές graphic novel MANGA SHAKESPEARE: ROMEO AND JULIET (εκδ. SelfMadeHero), που κυκλοφόρησε σε πολλές εκδόσεις σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά της έχει επίσης εκδοθεί στο DOMO: THE MANGA της Tokyopop, στη βραβευμένη με Eisner Award ανθολογία της Image Comics, COMIC BOOK TATTOO, και στη σειρά περιπέτειας I, HERO, από την Hachettes/Franklin-Watts.

Έχει κερδίσει μια σειρά βραβείων και διαγωνισμών, μεταξύ των οποίων είναι ο διαγωνισμός manga του NEO Magazine, το 2005, o πρώτος διαγωνισμός Rising Stars of Manga της Tokyopop (2005/06) και τα βραβεία “Quick Picks for Reluctant Young Adult Readers” και “Best Books for Young Adults” (για το ROMEO AND JULIET) από την Young Adult Library Services Association, το 2008.

Χρησιμοποιεί μια ποικιλία κλασικών όσο και ψηφιακών μέσων και μεθόδων και η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε μια σειρά εκθέσεων, σε χώρους όπως το Kyoto International Manga Museum, το London County Hall, το London Cartoon Museum, η Ιαπωνική Πρεσβεία στην Μεγάλη Βρετανία και το Manchester URBIS Centre.

Είναι περήφανη, ως geek, που το artwork της αποτελεί μέρος της βρετανικής τηλεοπτικής κωμικής σειράς του Channel 4, THE I.T. CROWD. Επίσης, λατρεύει τα ρούχα.

Sonia Leong: “Making Manga”

Σε αυτό το workshop, η βραβευμένη δημιουργός Sonia Leong θα παρουσιάσει την τέχνη και τεχνική των manga, θα παραθέσει πληροφορίες για την προέλευση και την εμφάνισή τους, θα αναλύσει τη δημιουργία δυναμικών σελίδων και θα αποκαλύψει μυστικά σχετικά με τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες.

(Σάββατο, 9 Απριλίου, 13:00) Δηλώστε Συμμετοχή

(Η επίσκεψη της Sonia Leong πραγματοποιείται με τη συνεργασία του British Council)