Ακόμη Δύο Workshops στο Comicdom Con Athens 2011

Η Shaenon K. Garrity, δημιουργός του δημοφιλούς webcomic, Narbonic, παρουσιάζει την ιστορία των Αμερικανικών webcomics, ενώ ο επικεφαλής της ομάδας επιμελητών του Cartoon Art Museum, Andrew Farago, αναλύει ορισμένες από τις πλέον αξιοσημείωτες εκθέσεις και τα σημαντικότερα projects του οργανισμού.

Shaenon K. Garrity: “History of Webcomics”

Η Shaenon K. Garrity, δημιουργός του δημοφιλούς webcomic Narbonic, παρουσιάζει την ιστορία των Αμερικανικών webcomics, από το 1994 μέχρι σήμερα. Μάθετε περισσότερα για αυτόν τον εξαιρετικά ευρύ τομέα δημιουργίας, που περιλαμβάνει από comic strips και μεγάλου μήκους graphic novels, μέχρι και πειραματικά comics.

Η Shaenon θα προσπαθήσει να καλύψει όλες τις σημαντικές τάσεις των webcomics και θα παρουσιάσει ορισμένα από τα σπουδαιότερα δείγματα του είδους.

(Κυριακή, 10 Απριλίου, 13:00) Δηλώστε συμμετοχή

Andrew Farago: “25 Years of The Cartoon Art Museum – A Curator’s Guide to Comics”

Το Cartoon Art Museum του San Francisco ιδρύθηκε το 1984. Στα 27 χρόνια της λειτουργίας του, έχει παρουσιάσει περισσότερες από 100 εκθέσεις και 20 εκδόσεις, στις οποίες εξερευνά και εξυμνεί την πολυσυλλεκτικότητα της τέχνης του cartooning, στους τομείς του animation, των comics, των graphic novels, των fanzines, της εικονογράφησης, των webcomics και πολλούς άλλους. Ο Andrew Farago είναι μέλος της ομάδας των επιμελητών του Μουσείου εδώ και μία δεκαετία, και επικεφαλής της από το 2004.

Σε αυτή την ειδική παρουσίαση, ο Andrew θα μιλήσει για τη θητεία του στο Μουσείο και θα αναλύσει ορισμένες από τις πλέον αξιοσημείωτες εκθέσεις και τα σημαντικότερα projects αυτού του μοναδικού οργανισμού.

(Κυριακή, 10 Απριλίου, 15:00) Δηλώστε συμμετοχή