Geek Girls Και Έλληνες Δημιουργοί Με Διεθνείς Εκδόσεις: Δύο Panels Στο Comicdom Con Athens 2011

Εκείνοι πέρασαν τα ελληνικά σύνορα, εκδίδοντας δουλειές τους στη δύσκολη και απαιτητική διεθνή αγορά. Εκείνες όχι μόνο διαβάζουν comics και manga, αλλά και εργάζονται επαγγελματικά σε αυτούς τους φαινομενικά “ανδροκρατούμενους” χώρους. Όλοι και όλες τους φιλοξενούνται σε δύο panels του φετινού Comicdom Con Athens, που αναμένεται να έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Panel: Geek Girls – Comics Are A Girl’s Best Friend

Πώς είναι να διαβάζεις comics και manga, να παίζεις RPG και video games και ταυτόχρονα να είσαι… κορίτσι; Πώς είναι να εργάζεσαι επαγγελματικά σε αυτούς τους φαινομενικά “ανδροκρατούμενους” χώρους; Ποιές είναι οι δυσκολίες και ποιές οι προκλήσεις; Ποιά είναι η συνεισφορά των γυναικών δημιουργών στη βιομηχανία των comics και στην pop κουλτούρα γενικότερα;

Πέντε γυναίκες, πέντε δημιουργοί comics, συζητούν και καταθέτουν τις προσωπικές τους εμπειρίες, μέσα από μια “geek” ματιά.

Συμμετέχουν:
Shaenon Garrity – δημιουργός comics, editor της Viz
Sonia Leong – δημιουργός comics
Βάλια Καπάνταη – δημιουργός comics
Έλλη Μόκα – δημιουργός comics, συντάκτης Comicdom.gr
Αλέξια Οθωναίου – δημιουργός comics

Συντονισμός: Λήδα Τσενέ – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Comicdom Press

(Σάββατο, 9 Απριλίου, 16:30, Θέατρο)

Panel: Έλληνες Δημιουργοί Comics Σε Διεθνή Τροχιά

Πέρασαν τα ελληνικά σύνορα, είτε συνεργαζόμενοι με εταιρίες του Εξωτερικού, είτε εκδίδοντας δουλειές τους στη δύσκολη και απαιτητική διεθνή αγορά. Οι Βασίλης Γκογκτζιλάς, Γιώργος Γούσης, Μιχάλης Διαλυνάς, Νίκος Κούτσης και Κώστας Κυριακάκης, μιλούν για ευκαιρίες και προκλήσεις, παρουσιάζουν τη δουλειά τους, και απαντούν στις ερωτήσεις του κοινού.

Συντονισμός: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου

(Κυριακή, 10 Απριλίου, 14:30, Θέατρο)