5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V.67

Ο αιφνίδιος θάνατος του συγγραφέα Dwayne McDuffie, ο ερχομός των PEANUTS στο παιδικό imprint της Boom!, η επιβεβαίωση ότι βρέθηκε ο σκηνοθέτης της ταινίας PREACHER, περίεργα νέα σχετικά με το κινηματογραφικό reboot του Spider-Man και τέλος τέσσερις Έλληνες δημιουργοί comics σε αφιέρωμα της ATHENS VOICE. + (πολύ) BONUS FUN STUFF!

  • 1. DWAYNE McDUFFIE R.I.P

σχέδιο: Denys Cowan

Στις 21 Φεβρουαρίου (μία μόλις ημέρα μετά τα 49 γενέθλιά του), έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας comics και παραγωγός animation Dwayne McDuffie, εξαιτίας επιπλοκών που προήλθαν από εσπευσμένη εγχείρηση καρδιάς που είχε προηγηθεί.

Ο McDuffie ξεκίνησε την καριέρα του στη Marvel στα τέλη των 1980s. Από εκείνη την περίοδο ξεχώρισαν τόσο η σειρά DAMAGE CONTROL, όσο και η ανανέωση στον χαρακτήρα Deathlok. Ο συγγραφέας συνέχισε την πορεία του ως freelancer και με αυτή την ιδιότητα έκανε δηκτικά σχόλια για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι μαύροι στα comics.

Το 1993, ο McDuffie ίδρυσε τη Milestone Media σε συνεργασία με τους δημιουργούς Denys Cowan, Michael Davis and Derek T. Dingle. Στόχος της εταιρίας ήταν η δημιουργία χαρακτήρων (όπως οι Static, Icon και Xombi) που θα διεύρυναν το ρόλο των μειονοτήτων στα comics.  Το 2000, ο χαρακτήρας Static μεταπήδησε στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στο cartoon STATIC SHOCK, το οποίο έγραψε και επιμελήθηκε ο ίδιος. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει επίσης τα cartoons JUSTICE LEAGUE UNLIMITED, BEN 10: ALIEN FORCE και τεύχη της σειράς FANTASTIC FOUR (κατά τη διάρκεια του 2009) και BEYOND! για τη Marvel, καθώς και το JUSTICE LEAGUE OF AMERICA vol.2 ( #13-34). Τελευταία δουλειά του, το animation ALL STAR SUPERMAN που κυκλοφόρησε μόλις πριν από μερικές ημέρες.

  • 2.  TA “PEANUTS” ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ LINE ΤΗΣ BOOM! STUDIOS

Η BOOM! Studios έδωσε στη δημοσιότητα teaser images που υπονοούσαν ότι από το αναβαπτισμένο παιδικό imprint, Kaboom!, πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέες ιστορίες PEANUTS εντός του 2011. Τόσο το ComicsAlliance, όσο και άλλα Μέσα που επικοινώνησαν με τη Fantagraphics, πήραν τη διαβεβαίωση ότι η εταιρία δεν έχει χάσει τα δικαιώματα επανέκδοσης των strips. Αυτό σημαίνει, είτε ότι η BOOM! πρόκειται να εκδόσει κάτι άλλο, ή να δημιουργήσει νέο υλικό που θα βασίζεται στους χαρακτήρες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορήσουν PEANUTS τα οποία δεν θα έχουν έστω την επίβλεψη του Charles Schulz.

Την επόμενη μέρα, ακολούθησε ένα ακόμη teaser image, το οποίο ανακοίνωνε τη νέα σειρά SNARKED! από τον Roger Langridge. Πέρα από αυτά όμως, φαίνεται ότι το ντεμπούτο του Kaboom! δεν θα είναι ακριβώς εύκολο, καθώς ο Rob Liefeld μάλλον σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον του imprint, αφού κατέχει το trademark του ονόματος “Kaboom,” ενός έφηβου υπερήρωα που είχε δημιουργήσει για την Awesome Entertainment.

  • 3.  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ PREACHER, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο D.J. CARUSO

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν τον σκηνοθέτη του I AM NUMBER FOUR, D.J. Caruso, να σκηνοθετεί την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά της σειράς PREACHER, ο σκηνοθέτης ανέφερε στo Twitter του:

“My deal just closed on Preacher. Going back to the dark side and pretty f—ing pumped!”

Στο παρελθόν ο Caruso είχε δηλώσει την αγάπη του για το comic και οι φήμες που κυκλοφόρησαν πριν από λίγο καιρό τον ήθελαν σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας. Μένει τώρα να δούμε πως θα καταφέρει να χωρέσει αυτή την τεράστια ιστορία σε μία ταινία. (εκτός κι αν εξαρχής το πάνε για sequel[s])

  • 4. Η ΤΑΙΝΙΑ “THE AMAZING SPIDER-MAN”, ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟ CONTINUITY;

Αν νομίζατε ότι η νέα ταινία με τον Spider-Man θα είναι reboot, απατάσθε. Στο Entertainment Weekly,  ο Executive Producer, Avi Arad δήλωσε ότι η ταινία THE AMAZING SPIDER-MAN δεν είναι ακριβώς “επανεκκίνηση” του μύθου:

“Exec producer Avi Arad says the film won’t erase what came before but will try to weave a narrative that could take place within the framework of the earlier films. ‘It’s not a comeback,’ he says. ‘You have to look at it this way: Do you want to know more about Spider-Man? This movie is going to tell stories that you didn’t see in movies 1, 2, and 3.”

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι ο executive producer μιας ταινίας γνωρίζει πολύ καλά τι λέει, η δήλωση του Arad έρχεται να θέσει μερικά προφανή ερωτήματα, με -ίσως ποιο ισχυρό- το “Πώς βλέπουμε εδώ για πρώτη φορά τη Gwen Stacy, ενώ την έχουμε ξαναδεί στο SPIDER-MAN 3;”

  • 5. ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ PREVIEWS ΑΠΟ COMICS ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ATHENS VOICE ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Με τίτλο κεντρικού θέματος, ΤΑ ΚΟΜΙΚ ΤΟΥ 2011, και με εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον Ηλία Κυριαζή, το #335 της ATHENS VOICE φιλοξενεί ένα άρθρο του Παναγιώτη Μενέγου, στο οποίο παρουσιάζονται προφίλ, μίνι συνεντεύξεις, αλλά και οι πιο πρόσφατες δουλειές του Ηλία Κυριαζή (FALLING FOR LIONHEART), του Βασίλη Γκογκτζιλά (MISERY CITY), του Παναγιώτη Πανταζή (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ) και του Γιώργου Γούση (ΑΘΩΕΣ ΕΠΟΧΕΣ).

Αν δεν έχετε προμηθευτεί έγκαιρα την εφημερίδα, μπορείτε να κατεβάσετε το pdf του free press κλικάροντας την εικόνα του εξωφύλλου ή να διαβάσετε online το τεύχος εδώ.

  • BONUS FUN STUFF!

—- Από εκεί που δεν το περιμένεις σου ‘ρχεται… Όταν πρωτοάκουσα ότι μία εταιρία καλλυντικών θα στηρίξει τη νέα της καμπάνια στη Wonder Woman, περίμενα ότι με το αποτέλεσμα θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Αυτό που είδα όμως είναι ένα εξαιρετικό σποτάκι που έχει κάργα αισθητική και λογική comics! Mission is — Kaboom! — Accomplished!

—- Όσο κάποια υπερηρωικά concepts αδυνατούν να βρουν ή να ξανακερδίσουν το κοινό τους, τόσο οι μεγάλες εκδοτικές επιχειρούν να τα λανσάρουν ξανά και ξανά. Στο Newsarama επιχειρούν αντίστοιχα, να θυμηθούν μερικά από αυτά, σε μία λίστα που βλέποντάς τη, θα κουνάτε το κεφάλι σε κάθε πρόταση.

—- Ο geek που σέβεται τον εαυτό του δεν αρκεί να έχει κούπες, σφηνάκια, αγαλματίδια και poster. Δύο νέες εξωφρενικές ιδέες έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες μέρες και πλέον φοβάμαι ειλικρινά ότι η κατηφόρα έχει τον ατελείωτο… (και το ComicsAlliance φροντίζει να μας κρατά πάντα ενήμερους για την ταχύτητα)

Ο πρώτος τίτλος είναι “φυτέψτε το comic”. Ή κάτι τέτοιο…

Ο δεύτερος τίτλος είναι “κίνητρα για να πλένονται οι comics geeks, δίνει το νέο geek soap!

—- Δεν χρειάζεται να επενδύσεις 60 εκατομμύρια δολάρια (και βάλε) για να στήσεις ένα musical με πρωταγωνιστή τον Spider-Man (το γιατί θες εξαρχής να κάνεις κάτι τέτοιο, είναι από μόνο του μυστήριο). Εκτός αν θες να αποδείξεις κάτι τόσο προκλητικό, όσο ότι μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο με απόλυτα μηδενικό budget! Ο Justin Moran συγγραφέας του POPE! THE MUSICAL, αποφάσισε να το επιχειρήσει και μάλιστα να κάνει πρεμιέρα πριν το SPIDER-MAN: TURN OFF THE DARK! Ακολουθήστε το παραπάνω link για τα επόμενα μίας σειράς από video που παρακολουθούν τη διαδικασία στησίματος της παράστασης!

—- Αρκετά όμως με τις βλακείες, πάμε σε κάτι πραγματικά όμορφο. Σύμφωνα με τον Matt Seneca, αυτό το pin-up του  Steve Ditko για το SUPERMAN #400, είναι ίσως το μοναδικό με πρωταγωνιστή τον ήρωα, που σχεδίασε ποτέ και δημοσιεύθηκε. Αν έχετε κάποια άλλη πληροφορία, μοιραστείτε τη!

—-Όπως λέγαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, μπορεί να διανύουμε τα τελειώματα του δεύτερου μήνα του χρόνου, αλλά οι λίστες με τα καλύτερα του 2010, συνεχίζουν ακάθεκτες. Σειρά είχαν τα TOP-30 Graphic Novels από τον Μανώλη Βαμβούνη (30-16) και (15-1), με αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές.

—- Για το τέλος, το trailer του animated feature THOR: TALES OF ASGARD από τη Liongate και τη Marvel. Κυκλοφορεί σε Blu-ray, DVD, και για digital download.