THOR: WOLVES OF THE NORTH ONE-SHOT

Writer: Mike Carey
Artist: Michel Perkins
Colorist: Dan Brown
Lettering: Dave Sharpe
Marvel

Θα ομολογήσω ότι η σοβαρή έλλειψη χρόνου, τόσο για την ανάγνωση comics, όσο και για τη σωστή προετοιμασία κάποιων άλλων θεμάτων που θέλω να γράψω, με οδηγεί να καταφεύγω, 3:00 το πρωί, σε άλλη μια “ξεπέτα”. Και τι ξεπέτα… (ΟΚ, αυτό ακούστηκε μάλλον χειρότερο από ότι το φανταζόμουν).

Δεν ξέρω αν οφείλεται στην επερχόμενη ταινία του THOR, πάντως είναι γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο η Marvel έχει κυκλοφορήσει μερικές πολύ αξιοπρεπείς δουλείες (THOR: FOR ASGARD, THOR: FIRST THUNDER) με πρωταγωνιστή τον Θεό του Κεραυνού, συνήθως δε με διαφορετικές ενδυμασίες από την τρέχουσα (και κατ’ εμέ, γελοία και μισητή) των mainstream τίτλων, προσεγγίζοντας περισσότερο τις νορβηγικές καταβολές του χαρακτήρα. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί και το WOLVES OF THE NORTH, πρακτικά ένα εκτεταμένο short story, με έμφαση στο μυθολογικό στοιχείο.

Σε άγνωστο χρόνο και κάπου στις χώρες του Βορρά, οι άντρες του χωριού Redhangir έρχονται αντιμέτωποι με τις δαιμονικές ορδές που αποτελούν την οπισθοφυλακή της Hela, σε μια από τις πολλές της απόπειρες να εισβάλλει στην Asgard. Όταν ο αρχηγός τους, Thorvald, σκοτωθεί από τον δαιμονικό άρχοντα Skald, τη θέση του θα πάρει η κόρη του, Einar. Καθώς οι “σοφοί” του χωριού την συμβουλεύουν να δηλώσει υποταγή στη Hela, το χωριό χτυπά ένας κεραυνός, αφήνοντας πίσω έναν καταπονημένο Thor.

Ο Odin έχει στείλει τον γιο του να επιτεθεί στις στρατιές του Skald, αλλά οι ενέργειες της Hela έχουν διαταράξει την ισορροπία μεταξύ των κόσμων, κρατώντας την φυσική του υπόσταση μεταξύ διαστάσεων. Η Einar πρόθυμα δέχεται να γίνει το θνητό άγκιστρο του Thor στη Γη, πράγμα που σημαίνει, όμως, ότι όταν πληγώνεται αυτή θα υποφέρει και ο ίδιος.

Καθώς ο Θεός του Κεραυνού οδηγεί την επίθεση κατά των δαιμονικών ορδών, οι ιερείς του χωριού θα αποπειραθούν να χρησιμοποιήσουν την Einar για να κάνουν το θέλημα της Hela…

Ας μην σας πω το τέλος – αξίζει να το διαβάσετε. Άλλωστε, το βασικό σημείο ενδιαφέροντος είναι η αισθητική του τεύχους, με τον Thor να φορά τόσο τα Gauntlets of Ogre Power, όσο και το Belt of Giant Strength, καθώς και ένα παραδοσιακό κόσμημα των Viking στο μπράτσο του, ενώ το Mjollnir έχει το πλέον ενδεικνυόμενο μέγεθος (είναι σφύρα, όχι σφυράκι). Ενδυμασίες, χώροι και μάχες έχουν σχεδιαστεί με προσοχή και τον ακριβώς απαιτούμενο βαθμό λεπτομέρειας.

Θα μπορούσε κάλλιστα να μην είναι comic με χαρακτήρα της Marvel, αλλά ένα epic fantasy comic με πρωταγωνιστή τον Thor. Κλείνοντας, δύο κορυφαίες, χαρακτηριστικές φράσεις:

Πολεμιστής στον Thor: “…can Gods get rat-arsed drunk?

Η Einar στον Thor: “I am a chief and the scion of chiefs. A Viking and a warrior born. We do not approach our Gods on our knees.