FUN STUFF SPECIAL (5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ, V.69)

Από το καλοκαίρι του 2009 όταν και ξεκίνησα αυτή τη στήλη, μέχρι σήμερα, είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι αντιμέτωπος με την έλλειψη σημαντικών ειδήσεων (ή έστω ικανών να τραβήξουν την προσοχή μου). Έτσι ανάμεσα στο να μην έχουμε τίποτα αυτή την εβδομάδα και στο να κάνουμε ένα fun stuff special, προτίμησα το δεύτερο. Αν έχετε να προτείνετε πρόσφατες ειδήσεις που κατά τη γνώμη σας θα άξιζε τον κόπο να αναφερθούν, μη διστάσετε να το κάνετε.

—- Το πρώτο τεύχος του WIZARD WORLD, της πρώτης digital εκδοχής του άλλοτε κραταιού WIZARD είναι εδώ! (η απορία δε, του τι καινούριο κομίζει, παραμένει -μη σας πω και ότι και πλέον γιγαντώνεται)

—- Ταινίες δεν γίνονται μόνο τα αμερικανικά comics! Στις 29 Απριλίου βγαίνει στις αίθουσες το DYLAN DOG: DEAD OF NIGHT, με τον -τι σκεφτόντουσαν αλήθεια όταν με επέλεγαν για Superman- Brandon Routh. Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο ρόλος θα του ταιριάζει καλύτερα…

Δείτε εδώ το trailer.

—- Ο Frank Miller έκανε το ντεμπούτο του στα αμερικανικά comics το 1978, όταν ήταν μόλις 21 ετών. Τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς, σχεδίασε το WEIRD WAR TALES #64 για τη DC και το TWILIGHT ZONE #84 για τη Gold Key. Δείγματα από αυτές τις δουλειές, υπάρχουν στο CBR…

—- Τον Spader Man, τον Specialman, τον Robert Cop και τους φίλους τους, τους συναντάμε σε ένα κόσμο που συνυπάρχει με τον δικό μας και στον οποίο ο σεβασμός στα δικαιώματα χρήσης έχει πάει -προ πολλού- περίπατο. Στο ComicsAlliance, συγκέντρωσαν 11 από αυτά τα νομικά-αισθητικά “εγκλήματα”.

—- Αν πρέπει να νοσταλγήσεις κάτι για να φτάσεις να το αγαπάς, τότε μάλλον δεν το αγαπούσες ποτέ. (Τα 1980s πάντως, όλοι τα αγάπησαν εκ των υστέρων). Όπως και να χει, για τους έχοντες τη διτή ιδιότητα του κομιξά και του μουσικόφιλου, κάνει παιχνίδι ο Cliff Chiang

—- Στις αρχές των 1970s, o Sal Buscema ανέλαβε τον τίτλο του Captain America. Σήμερα, το retro blog, Diversions of the Groovy Kind, συγκεντρώνει σε δύο posts τα καλύτερα splash pages του θρυλικού σχεδιαστή. Δείτε εδώ το πρώτο μέρος και εδώ το δεύτερο.

—- Μετά το X-Men: Family Tree, σειρά έχει το Fantastic Four: Family Tree (με τη γνωστή προτροπή στο κάτω μέρος της εικόνας).

—- Στις 10 Μαρτίου του 1996 (15 χρόνια -και κάτι μέρες- από σήμερα), αφήσαμε στο Solaris με τον Σακαρίδη, το πρώτο τεύχος του fanzine, Comicdom. Σήμερα 15 χρόνια μετά είμαστε κάπου αλλού, αλλά πάντα αυτό το αλλού λέγεται Comicdom. Ευχαριστώ όσους ήταν εδώ και όσους είναι ακόμα εδώ. (χρόνια μας πολλά!)

Εμείς τα ξαναλέμε σε δύο εβδομάδες από τώρα, καθώς ο κατάλογος του Comicdom Con Athens 2011 βρίσκεται στην τελική του φάση και ο ελεύθερος χρόνος μου μοιάζει με ανέκδοτο. Τα επόμενα 5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ έρχονται αυτό το Σάββατο, με guest writer τον Άρη Κώτση.