Will Eisner’s New York: From The Spirit Τo Τhe Modern Graphic Novel

Η 6η Μαρτίου, ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Will Eisner, εορτάστηκε όχι μόνο από τους φίλους του “πατέρα” του graphic novel, αλλά ακόμα και από τη Google, η οποία αφιέρωσε το doodle της ημέρας στον πολύ σημαντικό αυτό δημιουργό.

Λίγες ημέρες πριν (και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου) το Museum of Comic and Cartoon Art εγκαινίασε μια έκθεση με τίτλο: “Will Eisner’s New York: From the Spirit To The Modern Graphic Novel” σε επιμέλεια Dennis Kitchen και Danny Fingeroth. Η Νέα Υόρκη υπήρξε πάντα  ένας από τους “βασικούς χαρακτήρες”, θα λέγαμε, στη δουλειά του Eisner. Η πόλη στην οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε βρίσκεται πάντα κάπου στο φόντο των ιστοριών του  φιλοξενώντας τον Spirit και τους άλλους ήρωές του.

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου παρουσιάζει πάνω από 100 αυθεντικές σελίδες που καλύπτουν όλη τη δημιουργική διαδρομή του Eisner, έχοντας ως κεντρικό άξονα και κοινό σημείο την πόλη της Νέας Υόρκης.

Σελίδες από το Spirit, αλλά και από τα πιο γνωστά του graphic novels, A CONTRACT WITH GOD και TO THE HEART OF THE STORM, αλλά και σελίδες από άλλους σημαντικούς δημιουργούς που επηρεάστηκαν από τη δουλειά του, όπως ο Art Spiegelman και ο Harvey Kurtzman, θα βρίσκονται εκεί, συνοδευόμενες από ένα πλούσιο επεξηγηματικό υλικό, ξετυλίγοντας τη μακρόπνοη και βαθιά σχέση του Will Eisner με τη γενέτειρά του.